Γιατί φοβάται ο Κασσελάκης να σηκώσει το γάντι

Ο λόγος που ο Στέφανος Κασσελάκης δεν διακινδυνεύει να σηκώσει το γάντι της πρόκλησης σε όσους τον προτρέπουν να στήσει εσωκοµµατικές κάλπες προκειµένου να ανανεώσει την εµπιστοσύνη των µελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ είναι επειδή µια τέτοια κίνηση µπορεί να αποδειχθεί εξόχως καταστροφική για τον ίδιο. Με το να καυχιέται ότι κέρδισε πριν από έναν χρόνο τις εσωκοµµατικές εκλογές απέναντι στην Έφη Αχτσιόγλου, την οποία εξόντωσε επικοινωνιακά µε το να την εµφανίζει ως υπονοµεύτρια του Αλέξη Τσίπρα, δεν σηµαίνει ότι µε τη νίκη του αυτή εξασφάλισε «λευκή επιταγή» για ισόβια παραµονή του στη διοίκηση της Κουµουνδούρου.

Παραπλάνησε πολλά µέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, µε τη βοήθεια του Νίκου Παππά και του Παύλου Πολάκη, προβάλλοντας την υποψηφιότητά του ως «επιλογή» του Τσίπρα για να εκδικηθεί τάχα µου για λογαριασµό του την Αχτσιόγλου, που µαζί µε τον σύζυγό της ∆ηµήτρη Τζανακόπουλο και τους υπόλοιπους «κακούς» της Οµπρέλας τον υποχρέωσαν σε παραίτηση από την προεδρία.

Στην πορεία αποδείχθηκε πως όλα αυτά ήταν µια καλοστηµένη απάτη για να ξεγελαστεί η κοινωνική βάση του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφιζε για πρόεδρο τον Κασσελάκη, νοµίζοντας ότι είναι ο εκλεκτός του Τσίπρα. Ο Κασσελάκης κέρδισε την προεδρία του κόµµατος εµφανιζόµενος ως «εκλεκτός» του Τσίπρα, τον οποίο στη συνέχεια άρχισε να διασύρει δηµοσίως µε υπαινιγµούς για διακίνηση µαύρου πολιτικού χρήµατος στα ταµεία της Κουµουνδούρου.

Αν όλα αυτά τα έλεγε πριν εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι βέβαιο ότι ως υποψήφιος θα κέρδιζε την προεδρία των ΑΝΕΛ διαδεχόµενος τον Πάνο Καµµένο.

Ο Stefanos στον λάκκο (των φιδιών) και των λεόντων

Στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιες αξίες με ηθική βαρύτητα, όπως η συντροφικότητα και η αλληλεγγύη, έχουν πάει περίπατο προ πολλού, με αποτέλεσμα να παρακολουθούμε εμβρόντητοι την εκδήλωση αδίστακτων και υστερόβουλων συμπεριφορών σε ένα μοτίβο ίντριγκας, μηχανορραφιών, συνωμοσιών και καμαρίλας. Λυκοφιλίες, αδειάσματα, εχθροπάθεια, προδοσίες. Ο ένας πουλάει τον άλλον για πλάκα, κανείς πλέον δεν εμπιστεύεται κανέναν και η αντιπαράθεσή τους διεξάγεται με απειλές, εκφοβισμούς και εκβιασμούς. Διότι ανάμεσά τους δεν υπάρχει πολιτική μπέσα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, που μπορεί να είδε την εμπλοκή του με τα κοινά σαν περίπατο στην εξοχή, αργά ή γρήγορα θα διαπιστώσει ότι βρέθηκε στον λάκκο των φιδιών και των λεόντων. Εμείς εγκαίρως τον είχαμε προειδοποιήσει ότι αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν τα επικοινωνιακά του χαρίσματα δεν τον στήριξαν επειδή στο πρόσωπό του είδαν ένα ταλαντούχο πολιτικό που διαθέτει τις ηγετικές ικανότητες να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ σε τροχιά εξουσίας, κερδίζοντας τη ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη. Απλώς τον κατέστησαν «εχθρό» των δικών τους «εχθρών», δίχως όμως να γίνουν ποτέ φίλοι του.

Μη γελάτε καθόλου. Περισσότερο φοβάται ο Σ. Κασσελάκης τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλαο Φαραντούρη μην κάνει καμιά κίνηση και διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος, παρά τον Π. Πολάκη ή κάποιον άλλον από την ομάδα των «87».

«Διαπαιδαγώγηση» της κοινωνίας

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολλά χρόνια, και όχι μόνο επί των ημερών του Στέφανου Κασσελάκη, επιχειρείται η «διαπαιδαγώγηση» της ελληνικής κοινωνίας στην αμφισβήτηση της Δικαιοσύνης, μέσα από τη συστηματική καλλιέργεια θεωριών συνωμοσίας που δηλητηριάζουν το έργο και τις αποφάσεις της. Από αυτό το θεσμικά επικίνδυνο επικοινωνιακό κόλπο έχουμε φτάσει στο σημείο μια μεγάλη μερίδα πολιτών να στέκεται με απαξία έναντι της Δικαιοσύνης. Και να απασχολεί ελάχιστους ότι στον ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Νίκος Παππάς, καταδικασμένος από το ειδικό δικαστήριο. Ο δε Στ. Κασσελάκης, που βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής για τα οικογενειακά περιουσιακά στοιχεία, καταγγέλλει πως η οικογένειά του έπεσε θύμα παραδικαστικού κυκλώματος, δίχως να μας εξηγεί πώς έγινε αυτό. Αλλά και ο Παύλος Πολάκης έφτασε να δηλώνει πως όσους μέχρι τώρα έχει συκοφαντήσει θα τους «τιμωρήσουν» οι δικαστές που έχει στο μυαλό του.

Για το «μαύρο» χρήμα να ρωτήσει τον Παππά

Νομίζω ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, αντί να βάζει τον αδελφό του Στέλιο να ανοίγει εκ νέου το θέμα της διακίνησης «μαύρου» πολιτικού χρήματος στα ταμεία της Κουμουνδούρου επί των ημερών του Αλέξη Τσίπρα, μπορεί κάλλιστα να απευθυνθεί στον Νίκο Παππά, τον επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος, τον οποίο αξιολόγησε ως κατάλληλο για τη συγκεκριμένη θέση με γνώμονα τις γνώσεις που διαθέτει επί των οικονομικών.

Σίγουρα ο Ν. Παππάς, που ενεπλάκη και στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, θα γνωρίζει εάν, κατά την περίοδο που ήταν δεξί χέρι του Α. Τσίπρα, η Κουμουνδούρου έστηνε μηχανισμούς προπαγάνδας στα πάσης φύσεως Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με «μαύρο» χρήμα. Και επειδή «μαθαίνει» γρήγορα ο Σ. Κασσελάκης, μπορεί να αναζητήσει στο αρχείο διάφορες υποθέσεις και καταγγελίες.


Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή