Ο Νικόλας Γιατροµανωλάκης είναι από τα φαβορί για τη θέση του διευθύνοντος συµβούλου στην ΕΡΤ, ενώ το όνοµά του είχε παίξει δυνατά και για την αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Ζούλα στην προεδρία. Επειτα απ’ όλ’ αυτά, δεν µπορεί κάποιος να µην υπογραµµίσει ότι µπορεί η εποχή Θεοδωράκη στην Αγία Παρασκευή να πέρασε ανεπιστρεπτί, ωστόσο το Ποτάµι συνεχίζει να έχει την τιµητική του στο Ραδιοµέγαρο. Βλέπετε, ο Γιατροµανωλάκης υπήρξε κορυφαίο στέλεχος του πολιτικού φορέα που είχε ιδρύσει ο γνωστός δηµοσιογράφος και ο οποίος χάθηκε κάπου στις µυλόπετρες της ιστορίας και ο Ζούλας διατηρούσε στενούς δεσμούς με την ηγεσία του Ποταμιού.

Πάντως, την τελική απόφαση για την κάλυψη της θέσης του διευθύνοντος συµβούλου µεταξύ των τριών επικρατέστερων που θα προκύψουν, βάσει των προβλέψεων του νόµου Κεραµέως (την βάσανο του οποίου δεν ήθελε να περάσει ο απερχόµενος πρόεδρος), θα τη λάβει το Μέγαρο Μαξίµου µε θεσµικό αρµόδιο έναν... ορίτζιναλ Νεοδηµοκράτη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, µε ό,τι αυτό συνεπάγεται... Όχι βεβαίως ότι οι... ποταµίσιες δυνάµεις του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος δεν θα βάλουν τα δυνατά τους τη στιγµή που χρειάζεται… Πολλώ δε µάλλον από την ώρα που ο Γιατροµανωλάκης έχει αριστεύσει στον σχετικό διαγωνισµό, στον οποίο φυσικά συµµετείχε και η νυν διευθύνουσα σύµβουλος, Κατερίνα Κασκανιώτη, η οποία συνιστά και το µεγαλύτερο αντίπαλο δέος του άλλοτε υφυπουργού Πολιτισµού, προκειµένου να πλαισιώσει τον νέο πρόεδρο Γιάννη Παπαδόπουλο στην κορυφή της διοικητικής πυραµίδας της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Παρεµπιπτόντως, στο Μέγαρο Μαξίµου εµφανίζονται ιδιαίτερα χολωµένοι µε τον απερχόµενο πρόεδρο και εν δυνάµει διευθύνοντα σύµβουλο του Σκάι.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις διαρροές στις οποίες προχωράει το περιβάλλον του περί... πρωτοφανούς έργου που άφησε πίσω του και το οποίο κινδυνεύει πλέον εν τη απουσία του, δεδοµένου του γεγονότος ότι το πρωθυπουργικό περιβάλλον δεν τον εξαίρεσε από το νοµικό πλαίσιο για την αξιολόγηση του συνόλου των υποψήφιων διοικητικών στελεχών της κρατικής µηχανής. Είναι αυτό που λέµε, φίλοι µου,… δώσε θάρρος στον χωριάτη!

Ολοκληρώνεται η θητεία της διπλωµατικής συµβούλου του πρωθυπουργού, Αννας-Μαρίας Μπούρα, στο Μέγαρο Μαξίµου, η οποία αναλαµβάνει κοµβικό ρόλο στην οµάδα του νέου προέδρου του Ευρωπαϊκού Συµβουλίου, Αντόνιο Κόστα. Τη θέση της αναλαµβάνει, σύµφωνα µε όλες τις πληροφορίες, ο γενικός πρόξενος της χώρας στην Κωνσταντινούπολη, Κωνσταντίνος Κούτρας. Το ενδιαφέρον είναι ότι, πέραν της πρόκλησης που συνοδεύει το νέο της πόστο, η Αννα-Μαρία Μπούρα είχε ξεκαθαρίσει εξαρχής στο πρωθυπουργικό περιβάλλον πως δεν θα µπορούσε να παραµείνει επ’ άπειρον στην Αθήνα, δεδοµένου ότι ο σύζυγός της ζει µόνιµα στις Βρυξέλλες και ως εκ τούτου µοιραία θα προέκυπτε η ανάγκη αποχώρησής της. Οπερ και εγένετο…

Περί αφύπνισης

Ο Νικόλας Φαραντούρης προκάλεσε συζητήσεις δίνοντας µηνύµατα που παραπέµπουν σε υποψήφιο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη. Λίγο αργότερα, ο ίδιος φρόντισε να «µαζέψει» τα σενάρια, λέγοντας ότι µόνος του στόχος είναι να αφυπνίσει το κόµµα και την ηγεσία του. Οι πηγές µου όµως λένε ότι συζητούσε µε συνοµιλητές του να αµφισβητήσει τον Στέφανο Κασσελάκη, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες σε περίπτωση που ηττηθεί. Αλλωστε, η έδρα του στην Ευρωβουλή τού εξασφαλίζει 5 χρόνια καθαρά στην πρώτη γραµµή των πολιτικών εξελίξεων. Κρατήστε λοιπόν ότι ο Φαραντούρης, όσο και αν διαψεύδει τα σενάρια που τον θέλουν δελφίνο, το ζυγίζει σοβαρά. Ενα άλλο µάλιστα ενδιαφέρον σηµείο έχει να κάνει µε το γεγονός ότι, όπως λένε αυτόπτες µάρτυρες, το περιβόητο βίντεο στις Πρέσπες, το οποίο προκάλεσε όλη αυτή την αναστάτωση, το τράβηξε ο ίδιος χωρίς... εξωτερική βοήθεια. Συγκεκριµένα σαν... καλός σκηνοθέτης έστησε µόνος του το τρίποδο και την κάµερα και άρχισε τη βιντεοσκόπηση... Ταλαντούχος ο καθηγητής...

«Μου διώχνεις τον κόσμο»

Ακόµη και τις επιµέρους παραµέτρους της διοίκησης του δήµου της πρωτεύουσας σπεύδουν να εκµεταλλευθούν οι εσωκοµµατικοί αντίπαλοι του Χάρη ∆ούκα, ψάχνοντας... λαβράκια. Ενδεικτικό παράδειγµα, η περίπτωση του πρώην βουλευτή Ντίνου Ρόβλια, ο οποίος αρθρογράφησε υπέρ του δηµάρχου Αθηναίων. Βλέπετε, οι καλοθελητές ανέλαβαν δράση και ως εκ τούτου δεν ήθελε και πολύ για να κυκλοφορήσει ευρέως στα social media η σύµβαση που έχει υπογράψει ο Ρόβλιας µε τον ∆ήµο της Αθήνας για τις νοµικές του υπηρεσίες. Κατά τ’ άλλα µου λένε ότι αυτή η βδοµάδα δεν ήταν το φόρτε του δηµάρχου, αφού και η περιοδεία του στη Λευκάδα σηµαδεύτηκε από κάποια ευτράπελα. Σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, στέλεχος του τοπικού ΠΑΣΟΚ πήγε µε τον κ. ∆ούκα σε γνωστό καφέ του νησιού, έχοντας µαζί του περίπου 20 άτοµα. Οταν έφτασαν εκεί έκατσαν στα τραπέζια προκειµένου να φαίνεται πολύς κόσµος. Το εν λόγω στέλεχος άρχισε να βγάζει φωτογραφίες και κάπου εκεί «άναψαν τα αίµατα». Οσοι ήταν στον χώρο και δεν είχαν σχέση µε την εκδήλωση σηκώθηκαν από τα τραπέζια και έφυγαν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπεύθυνη του µαγαζιού, σε έξαλλη κατάσταση, απευθυνόµενη στο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, του είπε ότι «µου διώχνεις τον κόσµο καλοκαιριάτικα».

Εντύπωση

Τα καλύτερα είχαν να πουν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού που βρέθηκαν µαζί του στη συµπρωτεύουσα για την παρουσία της Θεσσαλονικιάς βουλευτίνας Επικρατείας της Ν.∆., ΜαρίαςΝεφέλης Χατζηιωαννίδου. Hταν η µόνη από τους τοπικούς βουλευτές που παρέστη στη συνάντηση της Τρίτης οργανωµένη, µε σηµειώσεις, καταγεγραµµένες προτάσεις, τις οποίες και παρέδωσε, και συγκεκριµένες απόψεις. Οχι... νάζια και καµώµατα, που έλεγε και ο αείµνηστος ο Κωνσταντάρας και στα οποία επιδόθηκαν κάποιοι άλλοι....

Αντιδράσεις

Mένοντας στα του ΠΑΣΟΚ, έχει ενδιαφέρον να καταγράψουµε τις αντιδράσεις σε σχέση µε την απουσία του Νίκου Ανδρουλάκη από το σποτ µε τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ που ετοίµασε ο Χάρης ∆ούκας µε αφορµή τη συµπλήρωση 50 χρόνων ζωής του Κινήµατος. Είδαµε πως ουκ ολίγα στελέχη από το µπλοκ της Αννας ∆ιαµαντοπούλου έγραψαν σφόδρα επικριτικά σχόλια, κάτι που ερµηνεύτηκε ως πιθανή συµµαχία στον δεύτερο γύρο της πρώην υπουργού µε τον νυν πρόεδρο. Για να δούµε...

«Kasselakeia»

Παρά το κλίµα διάλυσης που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, τίποτα δεν ήταν ικανό να χαλάσει το κλίµα στα προγραµµατισµένα γλέντια στα Χανιά και τους γαµήλιους όρκους του Στέφανου και του Τάιλερ. Οι πολυήµερες εκδηλώσεις τα είχαν όλα, εκτός από φωτογραφίες και στιγµιότυπα, αφού απαγορεύθηκε η είσοδος στους δηµοσιογράφους και προπάντων στα κινητά και τις κάµερες. Από το εξωτερικό και ειδικά την Αµερική και τη Νέα Υόρκη ήρθαν περίπου 120 άτοµα. Οι υπόλοιποι ήταν συγγενείς, φίλοι, αλλά και κάτοικοι από τα χωριά όπου έγιναν οι εκδηλώσεις και τα καλέσµατα. Οι γιορτές, που κάποιοι µάλλον ειρωνικά αλλά και µε χιούµορ χαρακτήρισαν «Kasselakeia 2024», ξεκίνησαν µε παραδοσιακό κέρασµα στο χωριό Σκινές στην περιοχή Σκορδαλού, απ’ όπου κατάγεται η οικογένεια, και ο πατέρας Κασσελάκης την Τρίτη το βράδυ προσέφερε ξεροτήγανα, αβγοκαλάµαρα, φιστίκι και φυσικά τσικουδιά.

Την Τετάρτη, στην παλιά πόλη των Χανίων, το κλίµα ήταν διαφορετικό, αφού οργανώθηκε δεξίωση σε εστιατόριο, ενώ η βραδιά έκλεισε αµερικάνικα: ολοκληρώθηκε στο γνωστό µπαρ «Sinagogi». Την Πέµπτη το κλίµα ήταν πιο prive: οργανώθηκε πολυτελές δείπνο στη βίλα Κάµπος στο Νέο Χωριό του Αποκόρωνα, µε προσκεκληµένους περίπου 140 άτοµα. Την Παρασκευή στις 5.30 το απόγευµα και πάλι στον Σκινέ εξελίχθηκε η µεγάλη στιγµή της ανταλλαγής όρκων του ζεύγους, όπου προσφέρθηκαν και παραδοσιακά εδέσµατα. Η µεγάλη βραδιά έκλεισε µε πάρτι στη βίλα Σκορδίλη που βρίσκεται στο Ακρωτήρι Χανίων. Το Σάββατο, όπως συνηθίζεται στους γάµους του upper lifestyle, η ατµόσφαιρα ήταν πιο χαλαρή, µε ποτό δίπλα στη θάλασσα στο «Cabana mare», στην Αγία Μαρίνα Χανίων. Οι Κασσελάκηδες είναι φανερό ότι ζουν τον µύθο τους και στην Κουµουνδούρου ας... βουρλίζονται.


*Δημοσιεύθηκε στην «Κυριακάτικη Απογευματινή»