Μπορεί οι οπαδοί του Παύλου Πολάκη στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης να τρώνε αµάσητη οποιαδήποτε «µπαρούφα» τούς προβάλλει σε σχέση µε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που επιχειρεί να διαδραµατίσει στις εσωκοµµατικές εξελίξεις, ωστόσο οφείλει κάποια στιγµή να τους ενηµερώσει τι προηγήθηκε και έφτασε στο σηµείο µετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα να στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πώς δηλαδή έχτισε τη σχέση του µε τον Κασσελάκη, ποιοι τον έφεραν σε επαφή µαζί του και πότε; Και κυρίως αν δελεάστηκε από το αφήγηµα πως ο τύπος, δηλαδή ο Στέφανος, ήταν ένας «φραγκάτος µπρούκλης εξ Αµερικής» που αν τον «έχωνε» στην πολιτική θα είχε αποκτήσει και ο ίδιος έναν φίλο οικονοµικά πανίσχυρο.

Και εδώ αρχίζουν τα ερωτήµατα: Ισχύει ότι ο Παύλος Πολάκης ήταν αυτός που µεσολάβησε στον Αλέξη Τσίπρα ώστε ο Στέφανος Κασσελάκης να συµπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από πίεση που του άσκησε ο δικηγόρος της οικογένειας και σηµερινός διευθυντής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Καπνισάκης;

Ισχύει ότι ο Πολάκης, για να έχει από κοντά τον «φραγκάτο» Κασσελάκη, «προσέλαβε» για δικηγόρο του τον Καπνισάκη που εµφανιζόταν ως πολιτικός του µάνατζερ;

Ισχύει ότι στο πλαίσιο αυτών των παρασκηνιακών τριγωνικών σχέσεων που είχαν αναπτύξει προετοίµαζαν την υποψηφιότητα του Κασσελάκη πριν παραιτηθεί από την προεδρία του κόµµατος ο Τσίπρας;

Πάνω σε αυτά τα ερωτήµατα θα πρέπει να δώσει απαντήσεις ο Παύλος Πολάκης αλλά και ο Μανώλης Καπνισάκης.


Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε για το «συγχωροχάρτι»

Αντί η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, να «τσακώνεται» δημοσίως με τον Άδωνι Γεωργιάδη επειδή ο τελευταίος επικαλέστηκε δηλώσεις της με τις οποίες διέψευδε την επανένταξη του Παύλου Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καλό θα ήταν να μας εξηγήσει εάν ο τάχα μου αψύς Κρητικός έλαβε «συγχωροχάρτι» επειδή αναγνώρισε το λάθος του ή ζήτησε συγγνώμη για την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του, όπως η ίδια είχε χαρακτηρίσει την επίθεσή του προς την επιστημονική συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας. Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Έτσι όπως το πάει ο Στέφανος Κασσελάκης, σε λίγο καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά οργανωμένου κόμματος, αλλά μουσικής μπάντας με τίτλο «Stefanos and friends». Κάτι τέτοιο υπαινίχθηκε σε συνέντευξή του και ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βασιλειάδης.

«Παλαιοαυριανιστές» τα «αγανακτισμένα» μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Χρήστος Σπίρτζης δεν σκοπεύει να δώσει εξηγήσεις στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρεί ότι οι καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του, επειδή στις δημόσιες εμφανίσεις του αμφισβήτησε τον Στ. Κασσελάκη, είναι γελοίες, ενώ φέρεται να διαθέτει και στοιχεία ότι ανάμεσα σε αυτούς που υπέγραψαν την πρόταση για «παραπομπή» του στο Πειθαρχικό του κόμματος είναι και πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής, που προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή τους ενθουσίασε πριν από έναν χρόνο η στήριξη που πρόσφερε ο Π. Πολάκης στον Στ. Κασσελάκη για την κατάκτηση της αρχηγίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η καταγγελία του Χ. Σπίρτζη δεν μας προξενεί καμία εντύπωση, διότι εδώ και πολλούς μήνες έχουμε αναδείξει ότι οι άνθρωποι που υποδύονται τα «αγανακτισμένα» μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζοντας τον Στ. Κασσελάκη, είναι κάτι σκληροπυρηνικοί φωνακλάδες του διαδικτύου, με ακροδεξιές αντιλήψεις, «κρυφοχουντικοί», αντιδημοκράτες και «αντιεμβολιαστές», θιασώτες των θεωριών συνωμοσίας, «παλαιοαυριανιστές», που διψούν για «αίμα στην αρένα» και «κρεμάλες» στο Σύνταγμα. Επάνω σε ένα τέτοιο κοινό «παίζουν μπάλα» ο Π. Πολάκης και ο Στ. Κασσελάκης, ελπίζοντας ότι με τη στάση τους θα καλύψουν το κενό της ΧΑ, του Σώρρα και του Π. Καμμένου.


Θα σπάσει τη σιωπή ο Τσίπρας;

Από προχθές το απόγευμα, που έγινε γνωστό ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ζητά τη μετονομασία του ΣΥΡΙΖΑ σε «Συνασπισμό Σύγχρονης Αριστεράς», άρχισαν να φουντώνουν οι πληροφορίες ότι μπορεί να υπάρξει παρέμβαση από τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μέχρι τώρα αποφεύγει να σηκώσει το γάντι των προκλητικών επιθέσεων που εξαπολύει εναντίον του ο διάδοχός του στην ηγεσία της Κουμουνδούρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αν και υπολογίζει ότι στόχος του Κασσελάκη είναι να ανοίξει μέτωπο μαζί του ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, αυτή τη φορά δεν είναι βέβαιο ότι θα σιωπήσει. Βλέπει πως ο πρόεδρος Κασσελάκης το έχει παρακάνει.

Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή» στις 5.9.2024