Αν πιστεύτε ότι µε όλα αυτά που συµβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ έχει πέσει στα πατώµατα και κλαίει µε µαύρο δάκρυ ο Αλέξης Τσίπρας, κάνετε λάθος. Ποσώς τον ενδιαφέρει η τύχη ενός κόµµατος του οποίου πλέον δεν είναι ο ίδιος αρχηγός. Μπορεί να κάνει και χάζι µε τους έµπιστους συνοµιλητές του, απολαµβάνοντας ως άλλος Νέρωνας τις «πυρκαγιές» που άφησε να κατακάψουν την Κουµουνδούρου µετά την αποχώρησή του από την ηγεσία του κόµµατος.

Συνεπώς, αργά ή γρήγορα, θα επιχειρήσει να επανέλθει στο προσκήνιο ως «µεσσίας», θέλοντας να αποδείξει στους πάντες ότι «µόνο εγώ µπορώ να ξαναχτίσω το µαγαζί». Και µε τον τρόπο αυτό να τους στείλει το µήνυµα «εσείς είστε άχρηστοι και ανίκανοι. Γιατί σας παρέδωσα κόµµα και το καταντήσατε λέσχη».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέµα χρόνου ο τέως πρωθυπουργός να προχωρήσει σε µια βαρυσήµαντη παρέµβαση, η οποία αυτή τη φορά θα συνιστά και ένα «θανάσιµο» µήνυµα προς τον Σ. Κασσελάκη, ο οποίος έναν χρόνο τώρα δεν έπαιξε τίµια απέναντί του. Και αυτό ο Τσίπρας δεν θα του το συγχωρήσει ποτέ. Ειδικά το θέµα που άνοιξε εναντίον του, αφήνοντας υπαινιγµούς ότι «κυκλοφορούσε µαύρο χρήµα» στον ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός της χώρας, είναι κάτι που ο Τσίπρας τού το φυλάει.


Η Ρένα Δούρου κρατά κλειστά τα χαρτιά της

Εκείνη που παρακολουθεί σκεπτική και αμίλητη τις συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποφεύγοντας να ανοίξει τα χαρτιά της στην εσωκομματική σύγκρουση του Στέφανου Κασσελάκη με την ομάδα των «87», είναι η Ρένα Δούρου. Προφανώς περιμένει να δει πώς θα εξελιχθούν οι διεργασίες στο κόμμα και αναλόγως να πράξει. Κάνουμε ειδική αναφορά στο όνομά της, επειδή τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφορούσε εντόνως η πληροφορία ότι μπορεί να είναι η επόμενη γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως αύριο δεν ξέρουμε αν θα συνεχίσει να είναι αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης

Δεν ξέρω κατά πόσο πρέπει να εμπιστεύεται τον Νίκο Παππά ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο σημερινός πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι είναι μανούλα στις εσωκομματικές ίντριγκες.

Ο Τσακαλώτος γιόρτασε το σύμφωνο συμβίωσης

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε χαρές αυτές τις ημέρες. Ο πρώην τσάρος της ελληνικής Οικονομίας γιόρτασε το σύμφωνο συμβίωσης που έχει υπογράψει με τη σύντροφό του, Όλγα Νάσση, σε ένα από τα πιο παλιά ταβερνάκια της Αθήνας, τη «Μεταξού» -του παλιού δημοσιογράφου και επιτυχημένου εστιάτορα Γιάννη Γαλανόπουλου και της Ικαριώτισσας Λενιώς-, που, όπως προδίδει το όνομά της, εδρεύει στο Μεταξουργείο, στον πεζόδρομο της Πυθοδώρου, εδώ και πάνω από μισό αιώνα.

Όπως έγινε γνωστό, το ζευγάρι υποδέχθηκε τους δικούς του ανθρώπους και γιόρτασαν όλοι μαζί το ευτυχές γεγονός, ποζάροντας στον φωτογραφικό φακό χαμογελαστοί και ευτυχείς. Μεταξύ των καλεσμένων ήταν οι Γιώργος Σταθάκης, Πάνος Σκουρλέτης, Χρήστος Μαντάς και άλλα στελέχη της Νέας Αριστεράς. Η «Μεταξού» είναι αγαπημένο στέκι των αριστερών. Και να σας εκμυστηρευτώ πως την τελευταία φορά που πέρασα από εκεί (είχαν κάτι γιορτάσια) ήταν κι ο Αλέξης Τσίπρας στην κεφαλή του τραπεζιού…


Οι Έλληνες της διασποράς

Τη σημασία των συνεργειών με τους Έλληνες της διασποράς υπογράμμισε η γενική γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Μάιρα Μυρογιάννη, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο Forum Bio3-2024. Στο συγκεκριμένο φόρουμ συμμετείχαν κορυφαίοι επιστήμονες, ερευνητές και ακαδημαϊκοί, νεοφυείς επιχειρήσεις, επιχειρηματίες και επενδυτές από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της BioInnovation Greece. Στην ομιλία της με τίτλο «Empowering Creativity: Strategies for Fostering Innovation - the Greek Diaspora’s Role», η κυρία Μυρογιάννη τόνισε τη σημασία των συνεργειών με τους Έλληνες της διασποράς, τονίζοντας τη διαχρονικά ισχυρή παρουσία τους στην οικονομία, την επιστήμη και τον πολιτισμό.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή στις 6/9/2024