Η απάντηση µε µαντινάδα στον Πολάκη

Ο Παύλος Πολάκης λίγες ώρες πριν από την κρίσιµη συνεδρίαση της ΚΕ το έριξε στις πολιτικές µαντινάδες, θέλοντας µε τον τρόπο αυτό να µας προϊδεάσει ότι σκοπεύει να χορέψει «πεντοζάλι» τον Στέφανο Κασσελάκη. Σας παραθέτω τη µαντινάδα του αψύ Κρητικού, την οποία αµφιβάλλω εάν την έγραψε ο ίδιος. «Για να γιατρέψεις µια πληγή, πρώτα την καθαρίζεις κι αν δε γατέχεις να χαλάς, µην ξεκινάς να χτίζεις. Εµείς θα το γλεντίζοµε κι όπου το βγάλει η βράση, πρέπει να φτιάξει η δουλειά, αλλιώς θα σιοχαλάσει. Ο κόσµος θέλει πόλεµο, τη ∆εξιά να ρίξει, δε θέλει ούτε τσακωµό ούτε µασκαραλίκι! Γι’ αυτό και θέλουµε αλλαγή και µια στροφή µεγάλη, για να µπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ρόλο να παίξει πάλι».

Πάντως, επειδή από αυτή τη στήλη έχουµε αποδείξει κατά καιρούς ότι µας αρέσει το «παιχνίδι», σκέφτηκα να γράψω και εγώ µία µαντινάδα-απάντηση στον Π. Πολάκη προκειµένου να σχολιάσω όσα συµβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ: Στον ΣΥΡΙΖΑ βαλθήκανε τον κόσµο να τρελάνουν, όποιον και αν βγάλουν αρχηγό µετά θα τον ξεκάνουν. Τσακώνονται σαν τα σκυλιά επάνω στην κορήτα, τους νοιάζει µόνο η µοιρασιά και ας φάνε και άλλη ήττα.

Πώς να τους πάρεις σοβαρά µε τέτοια ρεζιλίκια, όταν για θέσεις έχουνε βρισιές και µπινελίκια. Στην Κεντρική Επιτροπή θα βγούνε τα µαχαίρια, θα πέφτει η µούντζα σύννεφο και µε τα δύο χέρια. Το ’χουν στο DNA τους και αυτό δεν είναι ψέµα. Και ένας να µείνει µόνος του θα ψάχνεται για αίµα. Και άµα δεν βρίσκει αντίπαλο, υπάρχει κι άλλη λύση. Να πάρει το µαχαίρι του και να αυτοκτονήσει.

Γιατί «καθαρίζει» η Έλενα για τη μητέρα της Σύλβα;

Εφόσον η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σύλβα Ακρίτα ζει και βασιλεύει, έχοντας σώας τας φρένας, τότε για ποιο λόγο η κόρη της, Έλενα Ακρίτα, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνει να «καθαρίσει» για λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή τάχα μου δεν προσκάλεσαν τη μητέρα της στην εκδήλωση που οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυσή του; Αν το κάνει επειδή θέλει να βγάλει το άχτι της εναντίον του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, τον οποίο στόλισε για τα καλά στο Facebook, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Όμως από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι η μητέρα της είχε ενημερωθεί για την εκδήλωση στο Ζάππειο από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη, ο οποίος μάλιστα έβγαλε και σχετική ανακοίνωση, με την οποία διαβεβαιώνει πως ήρθε σε επικοινωνία μαζί της. Μάλιστα και το ΠΑΣΟΚ αν δεν είχε σκοπό να προσκαλέσει τη Σύλβα Ακρίτα στην εκδήλωση του Ζαππείου, ούτε τιμητική πλακέτα θα έφτιαχνε με το ονοματεπώνυμό της μήτε και θέση θα της είχε κρατήσει στην εκδήλωση.

Αντί λοιπόν η μάνα και κόρη Ακρίτα να διαμαρτύρονται εκ των υστέρων, κυρίως η κόρη, που δεν έχει καμία σχέση πλέον με το ΠΑΣΟΚ, ας απαντήσουν ευθέως αν υπήρξε επικοινωνία με τον Απόστολο Κακλαμάνη ή όχι. Για να μάθουμε τελικά ποιος ψεύδεται σε αυτή την ιστορία.


Ο πόλεμος θα συνεχιστεί στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν μπορώ να διακινδυνεύσω κάποια πρόβλεψη για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επάνω σε μια ενδεχόμενη πρόταση μομφής εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εκείνο που μαθαίνω είναι ότι η σύγκρουση θα γενικευτεί σε όλα τα όργανα. Δηλαδή αν ο Κασσελάκης γλιτώσει την καθαίρεσή του στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου, ενδεχομένως με τη βοήθεια των δυνάμεων που ελέγχει ο Νίκος Παππάς, τότε το επόμενο χτύπημα θα του έρθει στο πεδίο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Πώς; Διά της απόπειρας ανατροπής του Ν. Παππά από τη θέση του επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος.

Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς

Αν και ο Νίκος Παππάς ξέρει να φυλάει τα νώτα του, εντούτοις τώρα που έχει μπει στο κόλπο της αμφισβήτησης της ηγεσίας και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος φέρεται να έχει του χεριού του τουλάχιστον δύο με τρεις βουλευτές, μην αποκλείετε να συμβεί το εξής:

Aν ο Παππάς καταφέρει να σώσει στην Κεντρική Επιτροπή τον Στέφανο Κασσελάκη, τότε τη στήριξή του προς τον σημερινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ θα την πληρώσει με το να εισπράξει μια πρόταση μομφής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα με στόχο να επανέλθει στο συγκεκριμένο πόστο ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ο τελευταίος, όπως μαθαίνω, από χθες έχει τηλεφωνήσει σε ουκ ολίγους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας τους να συναντηθεί μαζί τους πριν από τη συνεδρίαση της ΚΕ.