Υπό έλεγχο τέθηκε σύντομα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (8/9), σε δύσβατο σημείο μεταξύ Νάπης και Μανταμάδου στην Λέσβο.

Στην φωτιά, ανταποκρίθηκαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 8 πυροσβεστικά οχήματα, 14 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρο και εναέρια μέσα, καθώς και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Λέσβος: Επικίνδυνο «κοκτέιλ» ξηρασία και ισχυροί άνεμοι - Επί τόπου ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες -λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή και της ξηρασίας- με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να ελέγξουν το μέτωπο πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Για αυτό, στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν για την κατάσβεση δυνάμεις της Πυροσβεστικής και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Δυτικής Λέσβου και, πιο συγκεκριμένα, επιχειρούν οκτώ πυροσβεστικά οχήματα 14 πυροσβέστες τρείς ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν από αέρος και το πυροσβεστικό ελικόπτερο και αεροσκάφη πετζετέλ.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας, Ανδρέας Αξής: «Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής η φωτιά σε μικρή έκταση με ελιές έχει ήδη οριοθετηθεί» μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, ωστόσο οι προσπάθειες των πυροσβεστών για την πλήρη κατάσβεση συνεχίζονται.

Η αιτία για την οποία εκδηλώθηκαν οι φλόγες παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής.