Οργισμένη ήταν η απάντηση που έδωσε χθες ο πρωθυπουργός, στην ερώτηση του δημοσιογράφου των «Παραπολιτικών» Κώστα Παπαχλιμίντζου σχετικά με τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

*Διαβάστε εδώ: Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στην ερώτηση των "Παραπολιτικών": Η συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα ανοίξει στην ώρα της, τον Ιανουάριο

Ειδικότερα, η ερώτηση που έθεσε ο Κώστας Παπαχλιμίντζος στον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετιζόταν με το ενδεχόμενο να προτείνει τον υπουργό Νίκο Δένδια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Η συζήτηση για την εκλογή Προέδρου θα γίνει τον Ιανουάριο. Δεν θα πω τίποτα απολύτως, γιατί τη σέβομαι και τιμώ την Προεδρία της Δημοκρατίας.  Θεωρώ πολύ άδικο, προβληματικό και προσβλητικό για την ίδια την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για τον θεσμό να ανακυκλώνεται μια συζήτηση πριν από την ώρα της», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των «Παραπολιτικών» και του δημοσιογράφου Κώστα Παπαχλιμίντζου.

«Θα ζητήσω απ' όλους σας να σεβαστούμε τον θεσμό», πρόσθεσε.

 «Προφανώς η πρόθεση αυτού που προτείνει τον πρόεδρο Δημοκρατίας είναι να επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση. Από την άλλη, ο νέος νόμος θα απεγκλωβίσει από τον κίνδυνο της προσφυγής σε πρόωρες κάλπες λόγω πιθανής αδυναμίας εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας», υπογράμμισε.

Όπως επισημαίνει η στήλη Big Mouth του powergame.gr, η θυμωμένη απάντηση του πρωθυπουργού άνοιξε ακόμα περισσότερο αντί να κλείσει τη σχετική συζήτηση και αν δεν ήταν γνωστή η εξάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Νίκο Δένδια, μετά τα χθεσινά θα θεωρούνταν δεδομένο ότι ο υπουργός Άμυνας θα ήταν η επιλογή του για τη διαδοχή της Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με το Big Mouth, αν υπήρχε τρόπος (έστω και μέσω της επιστράτευσης της Τεχνητής Νοημοσύνης) να εξαφανιστεί από τώρα ο υπουργός Νίκος, θα είχε γίνει. Δηλαδή, αν είχε βρει έναν τρόπο ο Σκέρτσος να υπάρχει η φωνή του Δένδια χωρίς να τον βλέπουν τον ίδιο αυτοπροσώπως.

Σημειώνεται ότι η στήλη Big Mouth αποδίδει τον εκνευρισμό και τη γενικότερη κακή ψυχολογία του πρωθυπουργού στο οστικό οίδημα στη μέση που τον ταλαιπωρεί τον τελευταίο καιρό.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, δεν είναι λίγο πράγμα εκεί που σε ταλαιπωρεί το οίδημα, να χρειάζεται να δώσεις και μια απάντηση για τον Δένδια, που τόσο (πολύ) συμπαθείς, που σκέφτεσαι να τον κάνεις… Προκόπη Παυλόπουλο.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, πηγές από τους Παξούς (εκεί έκανε βουτιές ο υπουργός Νίκος) λένε πως δεν χρειάζεται να αγωνιά ο πρωθυπουργός, καθώς αν θέλει τον Δένδια (που τον θέλει πολύ), θα τον έχει για πάντα υπουργό.


Το πρωτοσέλιδο που πυροδότησε τον εκνευρισμό

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η εφημερίδα «Παραπολιτικά» είχε ως κεντρικό θέμα στο πρωτοσέλιδό της το σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι του Μαξίμου να είναι ο Νίκος Δένδιας ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

parapolitika_dendias_protoselido


Τι αναφέρει η στήλη "Big Mouth" για την απάντηση του πρωθυπουργού για Δένδια

-Άκουσα με προσοχή τη θυμωμένη απάντηση που έδωσε (χθες) στον συναγωνιστή Παπαχλιμίντζο ο πρόεδρος Μητσοτάκης για το ενδεχόμενο να προτείνει τον πολυαγαπημένο του υπουργό Νίκο Δένδια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ειλικρινά δεν κατάλαβα γιατί μάλωσε τον συνάδελφο, δεδομένου ότι από την απάντηση μάλλον άνοιξε ακόμη περισσότερο αντί να κλείσει τη σχετική συζήτηση. Αν δεν γνώριζα την εξάρτηση του αρχηγού Κυριάκου με τον Δένδια, μετά τα χθεσινά θα προεξοφλούσα ότι ο υπουργός Άμυνας θα ήταν η επιλογή του για την διαδοχή της Σακελλαροπούλου. Η αλήθεια είναι ότι αν υπήρχε τρόπος (έστω και μέσω της επιστράτευσης της Τεχνητής Νοημοσύνης) να εξαφανιστεί από τώρα ο υπουργός Νίκος, θα είχε γίνει. Δηλαδή, αν είχε βρει έναν τρόπο ο Σκέρτσος να υπάρχει η φωνή του Δένδια χωρίς να τον βλέπουν τον ίδιο αυτοπροσώπως. Για να μη φλυαρώ, πάμε στο προκείμενο που αφορά το σενάριο του Κερκυραίου πολιτικού για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

-Ομολογώ ότι τα τελευταία χρόνια φιλοδοξούσα να γίνω συνάδελφος του Μητσοτάκη. Και επειδή πρωθυπουργός δεν πρόκειται να γίνω, έμαθα ότι εσχάτως τα κατάφερα. Είμαστε «συνάδελφοι» στην αρρώστια. Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο αρχηγός Κυριάκος ταλαιπωρείται από ένα οστικό οίδημα τη μέση. Στις αρχές της εβδομάδας αντίστοιχη διάγνωση μου έκανε ο παλιός γιατρός του Ολυμπιακού Χρήστος Θέος, εντοπίζοντας ένα οστικό οίδημα στο αριστερό γόνατό μου. Το μείγμα πόνου και δυσκινησίας μού προκαλεί κάποια νεύρα και μου χαλά από το πρωί την ψυχολογία. Τα αναφέρω όλα αυτά για να σας εξηγήσω το οργισμένο της απάντησης Μητσοτάκη στην ερώτηση Παπαχλιμίντζου. Γιατί δεν είναι λίγο πράγμα εκεί που σε ταλαιπωρεί το οίδημα, να χρειάζεται να δώσεις και μια απάντηση για τον Δένδια, που τόσο (πολύ) συμπαθείς, που σκέφτεσαι να τον κάνεις… Προκόπη Παυλόπουλο. Επειδή από σήμερα ξεκινώ θεραπείες και θα μπαίνω σε θάλαμο υπερβαρικού οξυγόνου, τις επόμενες μέρες θα σας έχω νεότερα επί του συγκεκριμένου πεδίου.

! Πάντως, επειδή είδα ζωγραφισμένη την αγωνία στο πρόσωπο του προέδρου Μητσοτάκη μην και χάσει τον Δένδια, σπεύδω να του πω, του αρχηγού Κυριάκου, ότι από κάτι πηγές που έχω στους Παξούς (εκεί έκανε βουτιές ο υπουργός Νίκος), είμαι βέβαιος ο καλός Θεός της Ελλάδας δεν θα επιτρέψει να του συμβεί (του Μητσοτάκη) αυτό το κακό. Οπότε, αν τον θέλει (που τον θέλει πολύ), θα τον έχει για πάντα υπουργό.

*Διαβάστε ολόκληρη τη στήλη Big Mouth του powergame.gr εδώ