Και ο Νίκος Παππάς στη ζώνη της «εκπαραθύρωσης»

Πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είχαµε γίνει αποδέκτες µιας πληροφορίας, ότι ο Σ. Φάµελλος τηλεφωνούσε σε βουλευτές του κόµµατος, αφενός µεν επειδή ήθελε να τους παρακινήσει να υπερψηφίσουν την πρόταση µοµφής εναντίον του Σ. Κασσελάκη, αφετέρου δε γιατί πίστευε πως, εάν το κόµµα τον κηρύξει έκπτωτο, όπως και συνέβη τελικά, στη συνέχεια θα ανοίξει ο δρόµος για να πάρει το µάθηµά του και ο άνθρωπος που ευκαιριακά «συµµάχησε» µαζί του το προηγούµενο διάστηµα µε σκοπό να απολέσει ο ίδιος τον ρόλο του επικεφαλής της ΚΟ του κόµµατος, ο Νίκος Παππάς δηλαδή, ο οποίος εξασφάλισε τον ρόλο του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΣΥΡΙΖΑ µε τη βοήθεια του Σ. Κασσελάκη, αλλά εκείνο που δεν υπολόγισε ήταν πως αυτό θα το έβρισκε µπροστά του. Όπως λέει και ο θυµόσοφος ελληνικός λαός, «εάν είσαι και παπάς, µε την αράδα σου θα πας».

Στην προκειµένη περίπτωση ο Ν. Παππάς, που τάχα µου θα πάει να υποδυθεί στη ∆ΕΘ τον αρχηγό της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, βρίσκεται και ο ίδιος στην επικίνδυνη ζώνη της «εκπαραθύρωσης» από το αξίωµα που ανέλαβε µε τη βοήθεια του Σ. Κασσελάκη, καθώς βρέθηκε στη θέση του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ οριακά και έπειτα από πρόταση ενός προέδρου που πλέον δεν είναι αρχηγός του κόµµατος. Τι σηµαίνει αυτό; Ότι τις επόµενες ηµέρες η Πολιτική Γραµµατεία του ΣΥΡΙΖΑ µπορεί να ακυρώσει την τοποθέτηση του Ν. Παππά στη θέση του επικεφαλής της ΚΟ και να εισηγηθεί την επανεκλογή του Σ. Φάµελλου στο συγκεκριµένο πόστο.

Τι καπνό φουμάρει ο Καπνισάκης…

Δεν ξέρω αν ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Στ. Κασσελάκη, κ. Μανώλης Καπνισάκης, είναι ένας τετραπέρατος άνθρωπος, όπως μέχρι πρότινος τον εμφάνιζαν διάφοροι συνάδελφοι στη δημοσιογραφική πιάτσα προκειμένου να έχουν προνομιακή πληροφόρηση. Αλλά αν κρίνω από το γεγονός ότι με την τάχα μου «δαιμόνια» κινητικότητά του στο κόμμα δεν κατάφερε να αποσοβήσει την υπερψήφιση μιας πρότασης μομφής εναντίον του «αφεντικού» του, τότε τζάμπα έκαιγε η λάμπα που φώτιζε τις ικανότητές του και το ταλέντο του. Βέβαια, εμείς που δεν αποθεώνουμε εύκολα όσους το επικοινωνιακό σύστημα πάει να τους «αγιογραφήσει», αναρωτιόμαστε πώς μπορεί να αξιολογηθεί σοβαρά για τις στρατηγικές ικανότητες στην πολιτική ένας άνθρωπος που στην επαγγελματική του καριέρα επέλεξε στα «ρεπό» του να το παίζει «εθελοντής» ερευνητής του Π. Πολάκη στον Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, δεν γίνεται ο Μ. Καπνισάκης να είναι και με τον Στ. Κασσελάκη και με τον Π. Πολάκη. Τελικά, τι καπνό φουμάρει ο Καπνισάκης;

Στον δρόμο του Καμμένου, της Ζωής, του Γιάνη...

Αν ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να κάνει καριέρα στην πολιτική, καλό θα είναι να δραστηριοποιηθεί εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Ας δοκιμάσει τις αντοχές του μέσα από την ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα προκειμένου να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Να ξέρει πως αυτοί που τον ακολουθούν είναι οι άνθρωποι που τον πιστεύουν και τον εμπιστεύονται. Το έχουν κάνει μέχρι τώρα και άλλοι. Ο Πάνος Καμμένος, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Βασίλης Λεβέντης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Φώτης Κουβέλης, ο Σταύρος Θεοδωράκης και πάει λέγοντας. Ποιος ο λόγος να παριστάνει τον αρχηγό σε ένα κόμμα όπου δεν τον θέλουν αυτοί που έχουν ακόμη τη δυνατότητα να ασκούν επιρροή στα όργανά του;

Πιο γρήγορα και από την Τούνη!

Εδώ που τα λέμε, δεν είχε άδικο ο Στέφανος Κασσελάκης στην απάντηση που έδωσε στον Παύλο Πολάκη, ότι και αυτός χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προβάλλει την ιδιωτική του ζωή ή την αφεντομουτσουνάρα του σε διάφορες μεγαλειώδεις στιγμές της καθημερινότητάς του. Ο τάχα μου αψύς Κρητικός, που καταπώς έχει πει χυδαία και ο Σταμάτης Κραουνάκης «λούγκρες, όλες τον γουστάρετε», κάθε τρεις και λίγο αλλάζει φωτογραφίες στο προφίλ του, πιο γρήγορα και από την Ιωάννα Τούνη. Αν το κάνει με «ντρέτο» και «αντρίκιο» ύφος, ώστε να ξεχειλίζει στις φωτογραφίες του η «τεστοστερόνη» του «μαυροσκούφη», του «αετού», του «κυνηγού» ή του «ψαρά», αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει τάσεις αυταρέσκειας και ναρκισσισμού.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή