«Όποτε χρειάστηκε δεν διστάσαμε να φορολογήσουμε τα ουρανοκατέβατα κέρδη των επιχειρήσεων για να θωρακίσουμε την κοινωνία απέναντι στην επίμονη ακρίβεια. Δεν υπολογίσαμε τις αντιδράσεις από τα υψηλά πρόστιμα για όσους βρήκαν την ευκαιρία της αισχροκέρδειας με άλλοθι τον πληθωρισμό. Μια μάχη που το υπογραμμίζω, θα συνεχιστεί μέχρι η αγορά να ομαλοποιηθεί». Σύμφωνα με το Big Mouth του powergame.gr η συγκεκριμένη αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ αφορούσε εξολοκλήρου τον Γιάννη Βαρδινογιάννη της Motor Oil, ο οποίος φαίνεται να έχει ενοχληθεί μετά την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση να φορολογήσει τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, λίγο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές υπήρξε και ένα ραντεβού μεταξύ Μητσοτάκη και Βαρδινογιάννη, που όπως φάνηκε από την επίμαχη πρωθυπουργική αναφορά μάλλον δεν απέφερε τα αναμενόμενα.

Όλα τα παραπάνω συντελούν στο συμπέρασμα ότι οι σχέσεις του πρωθυπουργού με το αφεντικό της Motor Oil, πλέον βρίσκονται στο χειρότερο επίπεδό τους.

Τι αναφέρει το Big Mouth

- «Όποτε χρειάστηκε δεν διστάσαμε να φορολογήσουμε τα ουρανοκατέβατα κέρδη των επιχειρήσεων για να θωρακίσουμε την κοινωνία απέναντι στην επίμονη ακρίβεια. Δεν υπολογίσαμε τις αντιδράσεις από τα υψηλά πρόστιμα για όσους βρήκαν την ευκαιρία της αισχροκέρδειας με άλλοθι τον πληθωρισμό. Μια μάχη που το υπογραμμίζω, θα συνεχιστεί μέχρι η αγορά να ομαλοποιηθεί». Το ως άνω είναι απόσπασμα από την προχθεσινή ομιλία του προέδρου Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ. Επειδή κάτι τέτοια με εξιτάρουν, έψαξα μέσα στα άγρια μεσάνυχτα να βρω τι εννοούσε ο ποιητής, εν προκειμένω, ο πρωθυπουργός. Όπως μου είπαν, η συγκεκριμένη αναφορά αφορούσε εξολοκλήρου τον Γιάννη Βαρδινογιάννη της Motor Oil, ο οποίος (λέει) έχει ενοχληθεί μετά την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση να φορολογήσει τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων. Εκεί που έψαχνα μέσα στα σκοτάδια, έμαθα ότι μετά τα μπάνια, υπήρξε και ένα ραντεβού μεταξύ Μητσοτάκη και Βαρδινογιάννη, που αν κρίνω από την επίμαχη πρωθυπουργική αναφορά μάλλον δεν απέφερε τα αναμενόμενα. Απεναντίας, κάτι μου λέει ότι οι σχέσεις του ενοίκου του Μαξίμου με το αφεντικό της Motor Oil, πλέον βρίσκονται στο χειρότερο επίπεδό τους, από… συστάσεως των κυβερνήσεων Μητσοτάκη.