Ως ένα φινάλε δύο κύκλων που κλείνουν παρουσιάζει τον... «κουρνιαχτό» που έχουν «σηκώσει» τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ (και οδήγησαν τελικά και στην «έκπτωση» Κασσελάκη από το προεδρικό αξίωμα) ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Κώστας Δουζίνας.

Στο άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής με τον σχετικό τίτλο («Το φινάλε δύο κύκλων»), ο Κώστας Δουζίνας σημειώνει πως ο κύκλος που άνοιξε το 2012 «κλείνει αυτές τις μέρες», μαζί με έναν δεύτερο κύκλο («που φώλιαζε στον πρώτο και άνοιξε με την εκλογή Κασσελάκη», όπως τονίζει).

Και προσθέτει: «Το καλοκαίρι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μόνιμο θέμα συζήτησης σε ταβέρνες και παραλίες. Γνωστοί και άγνωστοι, πολιτικοποιημένοι και απολίτικοι, σχολίαζαν τη συριζαϊκή σαπουνόπερα. Η πολιτική έχει στοιχεία θεάτρου, οι μεγάλοι πολιτικοί είναι πετυχημένοι ηθοποιοί. Αλλά στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ η πολιτική έγινε καλοκαιρινή επιθεώρηση με στοιχεία φάρσας: τα πλούτη του αρχηγού, οι οβιδιακές μεταμορφώσεις ιδεών, οι σαιξπηρικές παρεξηγήσεις προσώπων, οι μικρο-ίντριγκες για θέση στη μαρκίζα. Έχει σηκωθεί ένας κουρνιαχτός που αντί για αξίες ή ιδεολογία αντιδικεί για τη φθίνουσα κομματική εξουσία. Και όσο μικρότερη εξουσία, τόσο μεγαλύτερη η συναισθηματική φόρτιση και οι επιθέσεις».