Δεν προκάλεσε ιδιαίτερο ενθουσιασμό στο ευρύ κοινό η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η ΔΕΘ, το περασμένο Σάββατο, γεγονός που προκαλεί ενδιαφέρον για τις παρασκηνιακές λεπτομέρειες σε σχέση με την προετοιμασία του κειμένου.

Η στήλη Big Mouth του powergame.gr αποκαλύπτει, λοιπόν, σήμερα, πως υπήρχαν δύο κείμενα. Ένα τεχνοκρατικό με τα κουτάκια και την εξαιρετική προετοιμασία που συνηθίζει να κάνει ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος και ένα δεύτερο πιο πολιτικό κείμενο, το οποίο είχε επιμεληθεί ο λογογράφος του κ. Μητσοτάκη, Γιάννης Βλαστάρης.

Διαβάστε ακόμα: Νέα στρατηγική στην κυβέρνηση για τα καθημερινά προβλήματα: Κάθε μέρα θα ανακοινώνονται και θα αναλύονται τα μέτρα ανακούφισης - Την υλοποίησή τους θα παρακολουθεί προσωπικά ο Μητσοτάκης

Σύμφωνα με τη στήλη, παρά το γεγονός ότι το κείμενο του υπουργού Επικρατείας δεν περιείχε παροχές, προτιμήθηκε από το άλλο.

Ωστόσο, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά και το «Big Mouth» από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν είχε να δώσει κάτι, θα μπορούσε να αναγνώσει το πάντα εύπεπτο πολιτικό διήγημα του Βλαστάρη».

Τι γράφει το Big Mouth

– Επειδή δεν σας κρύβω ότι η πρόσφατη ομιλία του προέδρου Μητσοτάκη μόνο ενθουσιασμό δεν προκάλεσε στο ευρύ κοινό, προσπάθησα να διεισδύσω στο Μαξίμου και να μάθω δυο-τρεις παρασκηνιακές λεπτομέρειες σε σχέση με την προετοιμασία του κειμένου. Αν και, όπως έχετε αντιληφθεί (και αυτό με έχει ρίξει πάρα πολύ), δεν μου μιλάει άνθρωπος από την κεντρική κυβέρνηση, παρ’ όλα αυτά κατάφερα να πληροφορηθώ δυο-τρεις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που προηγήθηκαν της ομιλίας του πρωθυπουργού. Με βάση τα όσα έμαθα, υπήρχαν δύο κείμενα. Ένα τεχνοκρατικό με τα κουτάκια και την εξαιρετική προετοιμασία που κάνει (πάντα) ο Σκέρτσος και ένα δεύτερο πιο πολιτικό κείμενο, το οποίο είχε επιμεληθεί ο λογογράφος του Μητσοτάκη, Γιάννης Βλαστάρης. Παρά το γεγονός ότι το κείμενο του υπουργού Επικρατείας δεν περιείχε παροχές, προτιμήθηκε από το άλλο που είχε συντάξει ο επί χρόνια διευθυντής της… συχωρεμένης «Ελευθεροτυπίας». Εκ των υστέρων θεωρώ ότι ο αρχηγός Κυριάκος (αν και δεν το συνηθίζει) έκανε λάθος επιλογή, αφού από τη στιγμή που δεν είχε να δώσει κάτι, θα μπορούσε να αναγνώσει το πάντα εύπεπτο πολιτικό διήγημα του συντρόφου Βλαστάρη.

Διαβάστε αναλυτικά τη στήλη Big Mouth του powergame.gr ΕΔΩ.