Η από τηλεφώνου καθαίρεση του Mr Στ. Κασσελάκη

Με αφορµή την αποκαθήλωση-απόλυση του Στ. Κασσελάκη από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουµε να οµολογήσουµε ότι οι πρακτικές που ακολούθησε το κόµµα της Αριστεράς είναι χειρότερες από αυτές της Goldman Sachs. Ασχέτως εάν συµπαθεί ή όχι κανείς τον Κασσελάκη, αν τον θεωρεί ικανό ή άχρηστο ως πολιτικό, δεν του άξιζε τέτοια ατιµωτική εκδίωξη. Και τι εννοώ; Ο Στέφανος Κασσελάκης «καθαιρέθηκε» από την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ «τηλεφωνικώς», καθώς πάνω από 70 µέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν εξ αποστάσεως. ∆ηλαδή, τους τηλεφωνούσαν τα µέλη της εφορευτικής επιτροπής και τους ζητούσαν να απαντήσουν εάν είναι υπέρ ή κατά στην πρόταση µοµφής που είχε κατατεθεί εναντίον του.

Αν µη τι άλλο, αυτού του είδους η εκλογική διαδικασία είναι µια ακόµη παγκόσµια κωµική πρωτοτυπία του ΣΥΡΙΖΑ. Η πλάκα είναι ότι σε πολλούς από αυτούς που έκριναν µε την εξ αποστάσεως ψήφο τους την τύχη του Στ. Κασσελάκη τα µέλη της εφορευτικής επιτροπής τηλεφωνούσαν συνεχώς µέχρι να τους εντοπίσουν. Από τη στιγµή που το σώµα της ΚΕ είχε αποφασίσει να διεξαχθεί µυστική ψηφοφορία, το αποτέλεσµα έπρεπε να κριθεί από την ψήφο των µελών του οργάνου που συµµετείχαν µε τη φυσική τους παρουσία στην εκλογική διαδικασία. Το να δίνουν το δικαίωµα σε κάποιους να εκφέρουν γνώµη για την τύχη ενός πολιτικού αρχηγού «τηλεφωνικώς» είναι ανήκουστο. Αυτή η «δηµοκρατική πατέντα» του ΣΥΡΙΖΑ παραπέµπει στα προποτζίδικα, όπου οι ιδιοκτήτες αυτών τηλεφωνούν στους πελάτες για το εάν θέλουν να στοιχηµατίσουν στα επόµενα ποδοσφαιρικά παιχνίδια.

«Κινήσεις» για να τσεκάρει ποιοι είναι πλάι του ακόμη…

Εφόσον ο Στ. Κασσελάκης κατάλαβε πλέον τι εστί ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι άνθρωποι με τους οποίους συναγελάστηκε εδώ και έναν χρόνο αποδείχτηκε ότι δεν έχουν μπέσα και κακώς τους εμπιστεύτηκε, θα πρέπει τις επόμενες κινήσεις του να τις ζυγίσει με μαθηματική ακρίβεια. Εάν θέλει να τσεκάρει ποιοι είναι πλάι του ακόμη σε κομματικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο, μπορεί κάλλιστα να τους ζητήσει να υπογράψουν ένα κείμενο υποστηρικτικό προς το πρόσωπό του. Ακολούθως να δώσει μια συνέντευξη Τύπου, ώστε να εξηγήσει αναλυτικά τι συνέβη, και όχι στα «πρωινάδικα», όπως έκανε τόσο καιρό και μέσα σε έναν χρόνο από «μεσσίας» κατάντησε αποδιοπομπαίος τράγος. Αν πάλι πιστεύει ότι διαθέτει επιρροή στην κοινωνία και ανθρώπους οι οποίοι τον στηρίζουν και τον ακολουθούν, ας τους προσκαλέσει σε μια ανοιχτή πολιτική εκδήλωση και ας μην ανακοινώσει τι προτίθεται να κάνει στο τέλος. Δηλαδή, εάν θα διεκδικήσει την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ ή εάν θα φτιάξει δικό του κόμμα.

Τα μαντάτα από τη φρουρά του

Προς επίρρωση των πληροφοριών που σας μεταφέρουμε για να καταδείξουμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είχε πάρει μυρωδιά για το χουνέρι που του είχαν στήσει οι «σύντροφοί» του στην ΚΕ του κόμματος προκειμένου να τον στείλουν αδιάβαστο, θα σας περιγράψω το εξής περιστατικό: Για την εξέλιξη της ψηφοφορίας στην ΚΕ επί της πρότασης μομφής προς το πρόσωπό του ο Στ. Κασσελάκης αντί να ενημερώνεται από τη γραμματέα της ΚΕ του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, ή από τον μέχρι πρότινος διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου, Μανώλη Καπνισάκη, έπαιρνε τα νέα από τους άνδρες της προσωπικής του φρουράς. Δηλαδή από τους αστυνομικούς του, οι οποίοι ήταν εντός και εκτός αιθούσης, μαθαίνοντας τα πάντα.

Δεν ξέρω εάν ισχύουν οι πληροφορίες ότι η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Ρ. Σβίγκου, ανέλαβε χρέη «διαχειρίστριας» στα γραφεία της Κουμουνδούρου, δίνοντας εντολές να «σφραγιστεί» το γραφείο του Στ. Κασσελάκη, εκείνο πάντως που κυκλοφορεί στην εσωτερική πιάτσα του κόμματος είναι πως ο «σύντροφός» της, που είναι και μέλος της ΚΕ, προσχώρησε στην ομάδα των «87».

Οι «μνηστήρες» του ΠΑΣΟΚ μάζεψαν τις υπογραφές

Στην τελική ευθεία για την εκλογή νέας ηγεσίας μπήκε το ΠΑΣΟΚ, καθώς χθες οι διεκδικητές κατέθεσαν και επισήμως την υποψηφιότητά τους. O Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε στην Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) 24.810 υπογραφές μελών αλλά και 170 υπογραφές από μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ). Ο Χάρης Δούκας προσκόμισε 100 υπογραφές μελών της ΚΠΕ, αριθμός διπλάσιος του ορίου (15%) που προβλέπει το καταστατικό (άρθρο 28). Ο Μιχάλης Κατρίνης είχε μια λίστα με 14.000 υπογραφές μελών, ενώ την υποψηφιότητα της Νάντιας Γιαννακοπούλου στήριξαν 8.286 μέλη. Για τον Παύλο Γερουλάνο υπέγραψαν 7.962 μέλη, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου παρουσίασε 7.000 υπογραφές. Ο Γιάννης Κανελλάκης δηλώνει ότι έχει συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 5.000 υπογραφές, αλλά δεν θα τις καταθέσει, σεβόμενος, όπως δήλωσε, τα προσωπικά δεδομένα των υποστηρικτών του.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή