Η ανάγνωση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής που υπέγραψαν για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και τον/ην πρόεδρο που στηρίζουν έχει πάντα μεγάλο ενδιαφέρον.

Όπως είναι φυσικό, τη μερίδα του λέοντος από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής έχει ο νυν πρόεδρος και εκ νέου διεκδικητής της ηγεσίας Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς υπέγραψαν για την υποψηφιότητά του 170 μέλη του Οργάνου. Ξεχωρίζουν, ωστόσο, δυο σημαντικές υπογραφές, εμβληματικών προσώπων που είχαν στενές σχέσεις με τον ιδρυτή του κόμματος και γενικότερα το παπανδρεϊκό μπλοκ.

Ο λόγος για τον Πέτρο Λάμπρου, στενό προσωπικό φίλο του Ανδρέα Παπανδρέου και ιστορικό στέλεχος του κόμματος, αλλά και τον Μιχάλη Καρχιμάκη, πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και από τα στελέχη που γνωρίζουν όσοι λίγοι την ανθρωπογεωγραφία του κόμματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και δεκαετίες ο Λάμπρου λογίζεται στην Χαριλάου Τρικούπη ως το alter ego του Κώστα Λαλιώτη.

Ο τελευταίος, όπως κάνει σε όλες τις εσωκομματικές αναμετρήσεις, δεν ανοίγει ποτέ τα χαρτιά του αλλά λειτουργεί διαχρονικά ενωτικά για το ΠΑΣΟΚ.