Ο Νικόλας Φαραντούρης δεν είναι ο μόνος εκλεγμένος στις Βρυξέλλες που σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αντίστοιχες σκέψεις φαίνεται πως κάνει και ο συνάδερφός του στην Ευρωβουλή, Κώστας Αρβανίτης. Όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr χαρακτηριστικά «ψάχνεται προκειμένου να δει εάν μπορεί να θέσει εαυτόν στην κρίση των μελών του κόμματος».

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης έχει ήδη δηλώσει ρητά πως θα διεκδικήσει το «χρίσμα», ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του, κάτι που επίσης μένει να κάνει ο Σωκράτης Φάμελλος. Την ίδια ώρα, βέβαια, υποψήφιος έχει δηλώσει πως θα είναι και ο Απόστολος Γκλέτσος, με τον αριθμό των «μνηστήρων» να... αυξάνεται όσο περνούν οι μέρες.

Ένα ερώτημα, όμως, που υπάρχει σε σχέση με την Κουμουνδούρου είναι το εξής: τι θα γίνει μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές; Μία απάντηση που κυκλοφόρησε ως φημολογία είναι η εξής: το κόμμα να πορευθεί με μεταβατική ηγεσία, με την Πολιτική Γραμματεία που συνεδριάζει σήμερα - σύμφωνα με την εν λόγω φήμη - να προσατανολίζεται στην επιλογή μιας «προσωρινής δυαρχίας».

Όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth, σε περίπτωση που επιλεγεί αυτό το σενάριο, ο Νίκος Παππάς θα είναι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και κάποιο μέλος της Πολιτικής Γραμματείας να «διαδεχθεί» τον... «έκπτωτο» Κασσελάκη στην αρχηγία του κόμματος. Μάλιστα, σύμφωνα με το Big Mouth, το όνομα της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου φέρεται πως «έπεσε» στο τραπέζι, με κάτι τέτοιο να διαψεύδεται αμέσως.

Και μέσα στον ορυμαγδό των εξελίξεων, αφθονούν τα σενάρια για το τι μέλλει να πράξει ο Αλέξης Τσίπρας. Η στήλη τονίζει πως όσοι επενδύουν στο σενάριο της επιστροφής του Αλέξη στην Κουμουνδούρου προφανώς έχουν μείνει στην παλιά εποχή, που δεν μπορούσε να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς καρέκλα, προσθέτοντας πως η μοναδική περίπτωση για να επιστρέψει στην ενεργό δράση είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για έναν ενιαίο σχηματισμό στην Κεντροαριστερά, με το ενδεχόμενο να «κάνει τον πρόεδρο σε ένα διαλυμένο κόμμα» να φαίνεται πως δεν θα μπορούσε να ευσταθεί, καθώς μοιάζει δεδομένο πως αν ήθελε κάτι τέτοιο, θα κρατούσε τον ΣΥΡΙΖΑ του 17% και όχι τον σημερινό του 7%.

Διαβάστε ολόκληρη τη στήλη Big Mouth ΕΔΩ