Το ζήτημα της μητροπολιτικότητας ως βασική παράμετρο για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού και σύγχρονου θεσμικού πλαισίου στην αυτοδιοίκηση φρόντισε να σηκώσει ψηλά ο περιφερειάρχης Αττικής κατά την παρουσία του στη φετινή ΔΕΘ. Όπως αναφέρει το Big Mouth του powergame.gr πρόκειται για μια κίνηση που μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, καθώς αναμένεται να κατατεθεί εντός των προσεχών ημερών προς διαβούλευση η νέα «Χάρτα Αυτοδιοίκησης», που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών. 

Παράλληλα έχει ενταθεί η διαδοχολογία στην ΕΝΠΕ εν όψει της αποχώρησης του Απόστολου Τζιτζικώστα στις Βρυξέλλες, με τον Νίκο Χαρδαλιά να αποτελεί το αδιαμφισβήτητο φαβορί για την ανάληψη της Προεδρίας της Ένωσης.

Τι αναφέρει η στήλη Big Mouth

- Και μια και το ‘φερε η κουβέντα, να σας πω ότι ο περιφερειάρχης Αττικής φρόντισε να σηκώσει ψηλά το ζήτημα της μητροπολιτικότητας ως βασική παράμετρο για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού και σύγχρονου θεσμικού πλαισίου στην αυτοδιοίκηση. Μια κίνηση που μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, καθώς αναμένεται να κατατεθεί εντός των προσεχών ημερών προς διαβούλευση η νέα «Χάρτα Αυτοδιοίκησης», που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ παράλληλα έχει ενταθεί η διαδοχολογία στην ΕΝΠΕ εν όψει της αποχώρησης Τζιτζικώστα στις Βρυξέλλες, με τον Νίκο Χαρδαλιά να αποτελεί το αδιαμφισβήτητο φαβορί για την ανάληψη της Προεδρίας της Ένωσης. Για να ακριβολογώ, ενδεχομένως να είναι και ο μόνος που δικαιούται την Προεδρία, δεδομένου ότι ηγείται της μεγαλύτερης περιφέρειας.