Ο Stefanos ψάχνει τώρα στέγη για την αντεπίθεση

Ως γνωστόν, µετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για καθαίρεσή του από την προεδρία του κόµµατος ακολούθησε και η έξωση του Στέφανου Κασσελάκη από την Κουµουνδούρου. Ωστόσο ο ίδιος, που ακόµη δεν έχει πει την τελευταία του λέξη, από τις Σπέτσες όπου βρίσκεται µε τον σύζυγό του Τάιλερ Μακµπέθ από προχθές το βράδυ, φέρεται να επικοινώνησε µε φίλους του µεσίτες προκειµένου να του βρουν έναν χώρο ώστε να στεγάσει το επιτελείο του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, από τα τηλεφωνήµατα που έκανε ο ίδιος εκεί που έπρεπε, ο χώρος αυτός βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα χθες το απόγευµα κάποιοι εκ των στενών συνεργατών του πήγαν να κάνουν µια πρώτη επισκόπηση των γραφείων που του υπέδειξαν οι φίλοι του µεσίτες, ώστε να τσεκάρουν κατά πόσον είναι λειτουργικά και ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του κ. Κασσελάκη.

Αν µη τι άλλο και µόνο η πρόθεση του Στ. Κασσελάκη να βρει νέα γραφεία στο κέντρο της Αθήνας δείχνει ότι δεν σκοπεύει να αποσυρθεί από την πολιτική ζωή του τόπου, αλλά θα επιδιώξει να επανέλθει στα δηµόσια πράγµατα, οργανώνοντας αναλόγως και την αντεπίθεσή του. Από αυτά που «πιάνω» µέχρι τώρα είναι πως η επικρατούσα θέση στους κόλπους του πολιτικού και του επικοινωνιακού επιτελείου του είναι να µην ασχοληθεί καθόλου µε τις διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ. ∆ηλαδή να προχωρήσει στην ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα και να µην µπει καν στον κόπο να θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Παύλο Πολάκη ή τον Σωκράτη Φάµελλο.

Δηλώνουν πιστοί στον αποκαθηλωμένο πρόεδρο

Το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επιρρίπτει ευθύνες στον μέχρι πρότινος διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του, Μανώλη Καπνισάκη, επειδή ο τελευταίος δεν είχε πάρει χαμπάρι πώς θα εξελιχθεί το αποτέλεσμα της ΚΕ επί της πρότασης δυσπιστίας εναντίον του, δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζει να τον περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του. Ο Μ. Καπνισάκης, που και αυτός έπεσε θύμα των παραπλανητικών διαβεβαιώσεων που εισέπραττε από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία τάχα μου ήξεραν πώς θα εξελιχθεί το αποτέλεσμα στην ΚΕ, παραμένει στο πλευρό του Κασσελάκη και δεν σκοπεύει να τον εγκαταλείψει. Επίσης, αυτοί που μέχρι τώρα έχουν επικοινωνήσει με τον Σ. Κασσελάκη δηλώνοντάς του ότι δεν πρόκειται να τον «πουλήσουν» ή να αναζητήσουν επαγγελματική αποκατάσταση μέσα από την Κουμουνδούρου, είναι η Βούλα Κεχαγιά, η οποία χθες παραιτήθηκε από τη θέση της εκπροσώπου Τύπου, η Ευγενία Κουντούρη, ο Μπάμπης Παπαδάκης, ο Κ. Μαρκέτος και η Ν. Μουτζουρούλια.

Θέλουν πίσω τη Νέα Αριστερά

Από τη στιγμή που επετεύχθη η εκπαραθύρωση του Στέφανου Κασσελάκη από την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ στο παρασκήνιο έχει αρχίσει και ζυμώνεται το σενάριο της συνεννόησης για επιστροφή στο κόμμα με αυτούς που αποχώρησαν, προκειμένου να συγκροτήσουν τη «Νέα Αριστερά». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες ώρες στελέχη της ΚΕ του κόμματος, που παρέμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ, προσφέροντας αλλεπάλληλες ευκαιρίες στον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά εκ των υστέρων κατάλαβαν ότι το «παιδί δεν τραβάει» και δεν κάνει για ηγέτης καμίας Αριστεράς, έχουν ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τους πρώην συντρόφους από τη Νέα Αριστερά. Και μάλιστα όλοι όσοι δεν τους βλέπουν ως ξένο σώμα είναι θέμα χρόνου να θέσουν ζήτημα «επανένωσης» του ΣΥΡΙΖΑ μαζί τους.

Όπως και στο ΠΑΣΟΚ δεν πήραν στα σοβαρά την υποψηφιότητα του συμπατριώτη μου Γιάννη Κανελλάκη για τη διεκδίκηση της αρχηγίας του κόμματος, έτσι αντιμετωπίζουν και στον ΣΥΡΙΖΑ τον γνωστό ηθοποιό Απόστολο Γκλέτσο, ο οποίος έχει πάρει σβάρνα τα κανάλια και δηλώνει ότι θα θέσει εαυτόν στην κρίση του εκλογικού σώματος της Αριστεράς.

Ποιοι βουλευτές ίσως ακολουθήσουν τον Κασσελάκη

Αν τελικά επαληθευτούν οι πληροφορίες ότι ο Σ. Κασσελάκης θα προχωρήσει στη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, αφήνοντας τους συριζαίους να «τρώνε τις σάρκες τους», προκύπτει το εξής ερώτημα: πόσοι βουλευτές θα τον ακολουθήσουν σε ένα τέτοιο ριψοκίνδυνο πολιτικό εγχείρημα; Η εικόνα που έχουμε μέχρι τώρα είναι ότι τις τελευταίες ώρες ο Κασσελάκης συνομιλεί με καμιά δεκαριά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Θ. Τζάκρη. Ωστόσο η τελευταία, επειδή «παίζει» και με τον Π. Πολάκη, δεν είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει μέχρι τέλους τον Κασσελάκη. Το αυτό ισχύει και για τους βουλευτές Ν. Κασιμάτη, Έ. Ακρίτα, Ευ. Αποστολάκη και Γ. Σαρακιώτη.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή