Τον Κωνσταντίνο Κόλλια, ο οποίος έχει διατελέσει γραμματέας Οργανωτικού αλλά και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, επέλεξε η Αφροδίτη Λατινοπούλου για να αναλάβει χρέη γραμματέα του κόμματός της. Αν και η «μεταγραφή» του πρώην έμπειρου «γαλάζιου» στελέχους και ένθερμου υποστηρικτή του Αντώνη Σαμαρά στη «Φωνή Λογικής» είναι πρόσφατη, η απόφαση της κυρίας Λατινοπούλου να εμπιστευτεί στον κ. Κόλλια αυτό το νευραλγικό πόστο δείχνει σίγουρα δύο πράγματα.

Πρώτον, ότι προτίθεται να κινηθεί ακόμα πιο δυναμικά στη διεκδίκηση των δεξιών ψηφοφόρων. Δεύτερον, ότι μπροστά στη δημοσκοπική άνοδο που παρουσιάζει το κόμμα της μετά την είσοδό του στην Ευρωβουλή, θα πρέπει να αξιοποιηθεί η πείρα και «μπαρουτοκαπνισμένων» πολιτικών του χώρου για να εξασφαλίσει και την είσοδό της στο Κοινοβούλιο.

Αν και η ίδια πρόσφατα αρνήθηκε κατηγορηματικά (ΣΚΑΪ) στις επόμενες εκλογές να συμπορευτεί με τη Νίκη, την Ελληνική Λύση ή και τη Νέα Δημοκρατία, όλες οι μέχρι τώρα κινήσεις της υποδηλώνουν ότι μέχρι τις επόμενες κάλπες θα εμπλακεί ενεργά στις διεργασίες της δεξιάς πτέρυγας. Διανύουμε άλλωστε μια περίοδο γενικότερης ρευστοποίησης του πολιτικού σκηνικού, την οποία αναγνωρίζουν και στο κυβερνών κόμμα.

Θυμίζουμε μόνο ότι κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «ανομοιόμορφο» τον χώρο δεξιά της ΝΔ, αποφεύγοντας τους αποκλεισμούς από δυνητικές κυβερνητικές συνεργασίες.