Ο Stefanos παίζει τα τελευταία του χαρτιά στο τραπέζι

«Θα πάµε µαζί µέχρι τέλους», «δεν θα εγκαταλείψω την πολιτική», «θα µε ξαναβρούν µπροστά τους». Αυτά τα τρία µηνύµατα έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης σε διαδικτυακή συζήτηση που έκανε χθες το απόγευµα µε τους στενούς συνεργάτες του, δίχως να τους ανακοινώσει αν ο στόχος του είναι να προχωρήσει στη δηµιουργία νέου πολιτικού φορέα ή να πάρει την εκδίκησή του, θέτοντας εκ νέου υποψηφιότητα για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, µε σκοπό να κατατροπώσει τους εσωκοµµατικούς αντιπάλους του, οι οποίοι ενδεχοµένως να νοµίζουν ότι επειδή τον «εκπαραθύρωσαν» µέσω της ΚΕ µπορεί να τον θέσουν εκτός πολιτικής και στο πεδίο µιας νέας εσωκοµµατικής αναµέτρησης.

Σύµφωνα µε τις πληροφορίες, ο Κασσελάκης πριν τοποθετηθεί επισήµως θέλει να στείλει ένα µήνυµα προς τους εσωκοµµατικούς αντιπάλους του, οργανώνοντας υπέρ του ένα κλαµπ υποστηρικτών του από µέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη έχει δώσει εντολή στο επιτελείο του να «χαρτογραφήσει» τις δυνάµεις εκείνες που στέκονται στο πλευρό του. Στο πλαίσιο αυτής της παρασκηνιακής εκστρατείας, που θα µπορούσε να τιτλοφορηθεί «Σώστε τον αυτοκράτορα από τους συγκλητικούς της Κουµουνδούρου», ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ζητήσει από τους υποστηρικτές του, αλλά και από οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ που τον αναγνωρίζουν ως ηγέτη του κόµµατος, να εκδηλώσουν δηµοσίως τη στήριξή τους προς το πρόσωπό του. Με βάση όλα τα παραπάνω, τα οποία δείχνουν ότι ο Κασσελάκης παίζει µε την κοµµατική βάση του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία του χαρτιά στο πολιτικό τραπέζι, λογικό είναι να µη θεωρείται σοβαρό το σενάριο για τη δηµιουργία νέου κόµµατος εκ µέρους του. Κυριακή κοντή γιορτή.

H γραμματέας Σβίγκου τού έδειξε την πόρτα της εξόδου

Και με τη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου έχει πάρει ανάποδες ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς, με το που έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην ΚΕ επί της πρότασης μομφής εναντίον του, αυτή δεν μπήκε καν στη διαδικασία να τον υπερασπιστεί με γνώμονα τις καταστατικές προβλέψεις. Δηλαδή δεν τον ενημέρωσε ότι μετά την πρόταση μομφής εναντίον του μπορεί να παραμείνει στα γραφεία της Κουμουνδούρου και να ζητήσει την ενεργοποίηση και άλλων διατάξεων του καταστατικού που μπορεί να τον κρατούσαν θεσμικά ενεργό στο εσωκομματικό παιχνίδι. Η Ράνια Σβίγκου, που τις τελευταίες ημέρες υποδύεται και τον «θεσμοφύλακα» της Κουμουνδούρου, από την πρώτη στιγμή φέρεται να υπέδειξε στον Κασσελάκη την πόρτα της εξόδου. Δηλαδή δεν μπήκε στον κόπο καν να του εξηγήσει ότι μπορεί να παλέψει την παραμονή του στα γραφεία του κόμματος, διαφωτίζοντάς τον προς μια τέτοια κατεύθυνση, ερμηνεύοντας υπέρ του κάποιες καταστατικές προβλέψεις. Του είπε «πρέπει να φύγεις» και αυτός έφυγε.

Τα μέλη-μαϊμού των δύο ευρώ

Είτε μας αρέσει είτε όχι, η μοίρα των κομμάτων δεν πρέπει να επαφίεται στο μοντέλο μιας ψευδεπίγραφης συμμετοχικής δημοκρατίας, που επί της ουσίας κατοχυρώνει θεσμικά το δόγμα «μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώσετε». Η πορεία ενός κόμματος δεν είναι δυνατό να εξαρτάται από την ψήφο διάφορων παρατρεχάμενων «μισθοφόρων», τους οποίους επιστρατεύουν ευκαιριακά σε κάθε ανοιχτή εκλογική αναμέτρηση όσοι φιλοδοξούν να γίνουν αρχηγοί. Κάποια στιγμή και τα ίδια τα κόμματα θα πρέπει να θεσπίσουν αυστηρούς κανόνες για το ποιοι πρέπει να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε μια εκλογική διαδικασία που αφορά το μέλλον τους, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να κρίνονται οι ηγεσίες τους από μέλη-μαϊμού των δύο ευρώ, «χαβαλέδες και προβοκάτορες» που θα πάνε να ψηφίσουν για πλάκα.

Κύκλο επαφών με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε ο γενικός γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης. Η αρχή έγινε χθες το πρωί στο γραφείο του στη Βουλή με τους νεοεκλεγέντες βουλευτές. Σκοπός η ανταλλαγή απόψεων για την Κοινοβουλευτική Ομάδα και τα προβλήματα των Περιφερειών τους.

Όταν μετρήθηκε το μπόι του Ραγκούση

Καλά, ας μη μεγαλοπιάνεται και ο Γιάννης Ραγκούσης, δηλώνοντας ότι «θα γελάσει κάθε πικραμένος εάν προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης». Και το δικό του μπόι μετρήθηκε κάποια στιγμή, όταν αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και μαζί με την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γιώργο Φλωρίδη πήγαν να φτιάξουν μια «πολιτική κίνηση» με σκοπό να τη μετατρέψουν σε κόμμα, αλλά στο τέλος η «συμμαχία» τους διαλύθηκε. Ο ίδιος προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει βουλευτής, η Άννα Διαμαντοπούλου το έπαιξε Ευρωπαία και ο Γ. Φλωρίδης κατέληξε στη ΝΔ. Συνεπώς με ποιους πρέπει να γελάει ο κόσμος;

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή