Στην black list του Αντώνη Σαμαρά φαίνεται πως έχει μπει ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του Powergame.gr. Και ο λόγος για τον οποίο μάλιστα συμβαίνει αυτό, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η στήλη, δεν είναι άλλος από το ότι δεν συντάχθηκε με τον... πυρήνα των «γαλάζιων» βουλευτών που καταψήφισαν τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, παρόλο που -σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό- ο Βορίδης τού «χρωστούσε».

Η ιστορία που, όπως γίνεται αντιληπτό, φαίνεται ότι πηγαίνει πίσω κάμποσους μήνες, με τον υπουργό να φέρεται πως... σήκωσε το γάντι που του έριξε ο Μεσσήνιος, δίνοντας τη δική του απάντηση στα όσα είπε περί χρωστούμενων: «Τα έχω ξεπληρώσει και με τόκο», λέει με νόημα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της στήλης. Υπενθυμίζει, άλλωστε, πως στην κυβέρνηση του σκληρού δεξιού Σαμαρά ο ίδιος δεν είχε λάβει υπουργείο, επειδή ο τότε πρόεδρος της ΝΔ... φοβόταν τους κυβερνητικούς του εταίρους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, θέλοντας να τηρήσει προφανώς σε... συγκεκριμένο επίπεδο τη... δοσολογία των δεξιών στην κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, και σε αντίθεση με τον Σαμαρά, ο θεωρούμενος πιο light (επί των... δεξιών) Μητσοτάκης δεν δίστασε να βάλει τον... σκληρό Βορίδη δίπλα του στο Μαξίμου, όπως σημειώνει το Big Mouth.

Τι αποκαλύπτει η στήλη "Big Mouth" 

-Καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού προσπαθούσα να εντοπίσω τι ήταν αυτό που ταλαιπωρούσε την (όχι και τόσο αθώα) ψυχούλα του υπουργού Βορίδη. Ειλικρινά ζορίστηκα, αφού αυτός ο όχι και τόσο καλός άνθρωπος δεν ανοίγεται και εύκολα όταν δεν το επιθυμεί. Παρά ταύτα, μέσω ενός κοινού γνωστού κατάφερα (μόλις χθες) να λύσω τον πολύμηνο γρίφο σε σχέση με τη θλίψη που είναι (εμφανώς) ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του υπουργού Επικρατείας. Όπως μου είπε ο κοινός γνωστός, εδώ και κάτι μήνες δεν του μιλάει ο πρόεδρος Σαμαράς, με αποτέλεσμα ο Βορίδης να έχει πέσει στα πατώματα. Τον έχει στη «μαύρη λίστα» επειδή παρά το γεγονός ότι του «χρωστούσε», δεν συντάχθηκε με την ομάδα των βουλευτών που καταψήφισαν τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Θα αποφύγω να εισέλθω στην ουσία του θέματος και θα περιοριστώ στην απάντηση Βορίδη περί των χρωστούμενων, στα οποία αναφέρεται ο πρόεδρος Αντώνης: «Τα έχω ξεπληρώσει και με τόκο», λέει με νόημα και θυμίζει ότι όντας σκληρός δεξιός ο Σαμαράς, όταν ήταν πρωθυπουργός και επέλεγε τους υπουργούς του, φοβόταν τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη, μήπως και τσινήσουν στη δοσολογία των δεξιών στην κυβέρνηση. Σε αντίθεση με τον δεξιό Αντώνη της καρδιάς μας, ο πιο light Μητσοτάκης δεν δίστασε να βάλει στο Μαξίμου, δίπλα του, τον σκληρό Βορίδη.