Επειδή η τάχα µου βαρυσήµαντη γνωµάτευση του καθηγητή Συνταγµατικού ∆ικαίου Ξ. Κοντιάδη δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα δικολαβίστικο τερτίπι από το οποίο πιάστηκε ο Σ. Κασσελάκης, όπως ο πνιγµένος από τα µαλλιά του, θέλοντας να δώσει «πραξικοπηµατική» διάσταση στην εκπαραθύρωσή του από την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνουµε µερικές επισηµάνσεις και ας µην είµαστε «συνταγµατολόγοι».

  1. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ήταν αυτός που ζήτησε να κατατεθεί πρόταση µοµφής εναντίον του, γνωρίζοντας ότι εάν τη χάσει θα πάει σπίτι του; Εφόσον προκάλεσε την τύχη του µέσα από µια τέτοια θεσµική διαδικασία, ενώ οι εσωκοµµατικοί του αντίπαλοι τον προέτρεπαν να πάει σε εσωκοµµατικές εκλογές, τώρα γιατί ζητάει και τα ρέστα;
  2. Με το σκεπτικό του κ. Κοντιάδη ότι η πρόταση δυσπιστίας εναντίον του Σ. Κασσελάκη δεν παράγει το αποτέλεσµα της άµεσης έκπτωσής του από το αξίωµα του προέδρου, θα πρέπει να µας απαντήσει τι θα συνέβαινε εάν δεν «πέρναγε» από το σώµα της ΚΕ; Θα παρέµενε στη θέση του ο Σ. Κασσελάκης; Θα παρέµενε και µάλιστα θα τους κούναγε στη µούρη το νικηφόρο αποτέλεσµα. Από την άλλη τώρα. Θα είχαν δικαίωµα αυτοί που είχαν καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας και δεν εγκρίθηκε από το σώµα της ΚΕ να µην αναγνωρίσουν το αποτέλεσµα της ψηφοφορίας, αλλά να ζητούν την εκ νέου «εκδίκαση» της «ψηφοφορίας» στο συνέδριο του κόµµατος; Η απάντηση είναι όχι.
  3. Εάν µε τις αποφασιστικές αρµοδιότητες που έχει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ διέγραφε τον Χ. Σπίρτζη από µέλος του οργάνου, θα µπορούσε ο τελευταίος να ισχυριστεί «δεν σας αναγνωρίζω και ζητώ να κριθώ από το συνέδριο του κόµµατος»; Μάλλον όχι.

Θέλει πίσω τα λεφτά της «Αυγής», γιατί το ταμείο είναι μείον

Επειδή ο Στέφανος Κασσελάκης τις επιχειρηματικές του εκκρεμότητες τις λύνει στα δικαστήρια, δεν θα μας προκαλέσει εντύπωση εάν στο τέλος με τον ίδιο τρόπο επιλέξει να αντιμετωπίσει και την «έκπτωσή» του από το προεδρικό αξίωμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη στην πολιτική και τη δημοσιογραφική πιάτσα κυκλοφορεί ως εκτίμηση ότι ένας απ’ τους λόγους που ο Στέφανος Κασσελάκης δεν παίρνει το ρίσκο να προχωρήσει στην ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, ενώ βλέπει πως στον ΣΥΡΙΖΑ τον αντιμετωπίζουν ως «ξένο σώμα», είναι επειδή το ατομικό ταμείο του είναι μείον. Τουλάχιστον από αυτά που φέρεται να έχει δηλώσει στο «Πόθεν Έσχες» του δεν τεκμαίρεται πως «λεφτά υπάρχουν» για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Οπότε για να δώσει αληθοφανή υπόσταση στο αφήγημά του περί «εκτροπής» και «πραξικοπήματος», δεν αποκλείεται να τους πάει και «δικαστικώς» τους κομματικούς γραφειοκράτες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να τους «εκθέσει» στα μάτια της κοινωνικής βάσης, στηρίζοντας την εκ νέου υποψηφιότητά του πάνω σε αυτό το επικοινωνιακό μοτίβο. Αν δεν του βγει, τότε μην έχετε καμία αμφιβολία πως θα ζητά πίσω τα λεφτά που έδωσε για την ενίσχυση της «Αυγής».

 

«Ο κύριος Τσίπρας παραμέρισε»

Η παρακμή και κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ έχει υπεύθυνο τον Κασσελάκη, δήλωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9,84.

Ερωτηθείς αν τίθεται θέμα διαγραφής του κ. Κασσελάκη, ο κ. Ζαχαριάδης υποστήριξε ότι είναι ενάντια στις διαγραφές, ωστόσο όπως είπε «αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε το κόμμα αλαλούμ». Χαρακτήρισε την αλλαγή ηγεσίας αναγκαία προϋπόθεση και λυτρωτική διαδικασία, ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας παραμέρισε, δεν έφυγε… Ο Κ. Ζαχαριάδης επέρριψε ευθύνη στον Σ. Κασσελάκη για τις μεμονωμένες αποδοκιμασίες που υπήρξαν σε βάρος μελών της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος την Πέμπτη το βράδυ έξω από την Κουμουνδούρου. «Άθλια και ντροπιαστική εικόνα, δεν τιμά ούτε την Αριστερά ούτε τη Δημοκρατία. Τους λυπάμαι για αυτή την κατρακύλα», τόνισε.


Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή