Κάτι περισσότερο από ορατός είναι ο κίνδυνος να... ξεφύγουν επικίνδυνα τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται σκληρότατες μάχες στην κομματική βάση στα όρια του αλληλοσπαραγμού και συχνά με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη ανάμεσα στους οπαδούς του έκπτωτου Στέφανου Κασσελάκη και τις ομάδες των άλλων... φατριών της Κουμουνδούρου.

Παράλληλα, ο εμφύλιος μαίνεται στα social media καθώς και σε άλλα πεδία, θέτοντας εντέλει σε αμφισβήτηση εάν τελικά μπορεί να γίνει το συνέδριο και, κυρίως, αν θα διεξαχθεί ομαλά η όλη εκλογική διαδικασία, η οποία άλλωστε θεωρείται αρκετά περίπλοκη. Ο κακός χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ αντικατοπτρίζεται στην ψυχροπολεμική ατμόσφαιρα που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στα Χανιά με αφορμή το γεγονός ότι η τοπική Νομαρχιακή Επιτροπή στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη. Τη σχετική ανακοίνωση της ΝΕ όμως κατήγγελλαν 70 μέλη οργανώσεων χαρακτηρίζοντάς την «αντικαταστατική».

*Διαβάστε ακόμα: Το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, η επιστολική ψήφος στις εθνικές που "ψήνεται", η υποψηφιότητα Τεμπονέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, η Ζανέτ Τσίπρα και το… πιατάκι της Φάρλι


ΣΥΡΙΖΑ: Βγήκαν "μαχαίρια" στα Χανιά - Χάος και αλληλοκατηγορίες και στην Α' Αθήνας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων δεν είναι 10 άτομα. Καταγγέλλουμε δημόσια την ουσία και το περιεχόμενο του κειμένου ως απαράδεκτο και προσφεύγουμε στα αρμόδια όργανα του κόμματος (ΚΕ - ΠΓ - Οργανωτικό Γραφείο - Επιτροπή Δεοντολογίας), ώστε να ληφθούν αποφάσεις για τη σειρά των απαράδεκτων εκτροπών της μειοψηφίας των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα 70 μέλη στα Χανιά. Όπως ανέφεραν αυτά τα κομματικά μέλη, συγκλήθηκε έκτακτη Νομαρχιακή Επιτροπή, μετά από αίτημα οκτώ μελών της και παρά την αρνητική εισήγηση με ψήφους 5-2 του Συντονιστικού Οργάνου της.

«Ο ξεπεσμός ενός κομματικού οργάνου, που βγάζει απόφαση καταγγελίας για αντικαταστατική λειτουργία ενός άλλου, ανώτερου οργάνου και ταυτόχρονα αυτή η ίδια η απόφασή του είναι ο ορισμός μιας σειράς αντικαταστατικών πρακτικών, θα μπορούσε να είναι για γέλια, εάν οι συνέπειές του δεν είναι για κλάματα», σημείωναν ενώ αντίστοιχές εικόνες καταγράφονται και σε άλλες κομματικές οργανώσεις, όπως λόγου χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Αθήνας, που τάχθηκε υπέρ Κασσελάκη.

Πολλά κομματικά μέλη από την πρωτεύουσα δηλώνουν πώς δεν εκφράζει τη βάση η ανακοίνωση της ΝΕ και πως ελήφθη από μια μικρή πλειοψηφία.

Το ερώτημα συνεπώς είναι πώς τελικά θα καταφέρουν να συνεννοηθούν όλοι αυτοί για να πάνε χωρίς... εμπλοκές στο συνέδριο και ακολούθως στις εσωκομματικές εκλογές. Πώς δηλαδή και από ποιους θα στηθούν τα εκλογικά τμήματα, πώς θα εκλεγούν οι εφορευτικές επιτροπές και πώς θα διευθετηθούν σειρά άλλων θεμάτων... χωρίς την επέμβαση της Αστυνομίας, για να κυλήσουν τα πράγματα όπως πρέπει και κυρίως για να μην υπάρξουν ενστάσεις οι οποίες θα αφορούν το αδιάβλητο.