Όλο και βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και των υποστηρικτών του, από τη μία, και του ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, στον απόηχο της «έκπτωσής» του από το αξίωμα του προέδρου του κόμματος, με το ενδεχόμενο μάλιστα της διαγραφής του να μην αποκλείεται από το τραπέζι.

Μάλιστα, τα παραπάνω φαίνεται πως αποτυπώνονται ακόμα και σε συγκεκριμένες περιστάσεις, όπως την κατάθεση στεφάνου στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, 11 χρόνια μετά τη δολοφονία του στο Κερατσίνι.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα στις 19:00 η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά και οι τοπικές ΟΜ πρόκειται να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, με τη σχετική ανακοίνωση να αναφέρει τα εξής:

«Τη Δευτέρα 16/9 στις 19:00, έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πειραιά, η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά θα καταθέσουν στεφάνι και θα αφήσουν λουλούδια στο μνημείο του, στην οδό Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, ενώ την Τετάρτη 18/9 στις 17:30 θα συμμετέχει στην αντιφασιστική πορεία. «Καλούμε όλες και όλους να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη 2024, για τον πολιτισμό της Αλληλεγγύης ενάντια στο σκοτάδι του φασισμού».

Αυτό, όμως, δεν φαίνεται να αφορά τα προσκείμενα στον Στέφανο Κασσελάκη στελέχη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες απο την Νομαρχιακή Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, οι Κασσελακικοί με επικεφαλής τον συντονιστή του Κερατσινίου θα καταθέσουν δικό τους στεφάνι, αύριο, Τρίτη, επικαλούμενοι - σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες -  διάφορες δικαιολογίες. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι θα δώσουν το «παρών» σαν να πρόκειται για ένα άλλο κόμμα δηλαδή, με το σκηνικό ρήξης να μοιάζει προδιαγεγραμμένο, εφόσον επιβεβαιωθούν τα παραπάνω.