Δεν ήταν αρκετός ο Τζιτζικώστας για την “επιστροφή” της δεξιάς ψήφου

Σήμερα ξεκινάω με το κυβερνητικό στρατόπεδο και την… δεξιά στροφή. Την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Βελόπουλο και τη Λατινοπουλου να ανεβαίνει, αλλά και τη ΝΙΚΗ να μην πέφτει, στο Μέγαρο Μαξίμου αυξάνεται το άγχος για την επιτυχία του εγχειρήματος περί επαναπατρισμού των δεξιων ψηφοφόρων. Βλέπετε πίστευαν πως με την επιλογή Τζιτζικωστα για την Κομισιόν και ξεκαθαρες διαρροές για μη ανανέωση της θητείας της Κατερίνας Σακελλαροπούλου τα πράγματα θα πήγαιναν καλύτερα.

Ωστόσο οι προσδοκίες δεν επιβεβαιώθηκαν. Λογικό. Όταν η ακρίβεια παραμένει στα ύψη ή όταν οι ελεύθεροι επαγγελματίες -κανονική ραχοκοκαλιά της παράταξης- δεν ακουσαν τίποτα για την περίπτωσή τους στη ΔΕΘ τι να σου κάνει ο Τζιτζικωστας ή ο Δενδιας;


Αποχή… διαρκείας από Καραμανλή και Σαμαρά

Μαθαίνω ότι το ενδεχόμενο να μην δώσουν οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς το «παρών» ούτε στην επετειακή εκδήλωση που ετοιμάζουν Μαξίμου και Πειραιώς για τα 50 χρόνια «γαλάζιας» ιστορίας είναι αν μη τι άλλο ισχυρό. Κρατάω μια καβάτζα για τον πρώτο αν και εφόσον ευδοκιμήσει το σενάριο για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στο ιστορικό κτίριο της Ρηγίλλης. Όσο για τον Μεσσήνιο, ουδέποτε συνδέθηκε συναισθηματικά με το χώρο…


Έφυγε από την Αθήνα και ο… τελευταίος των τροϊκανών

Ο… «τελευταίος των τροϊκανών» έφυγε χθες από την Αθήνα: Μετά από σχεδόν δέκα ολόκληρα χρόνια στην Ελλάδα, ο Κρις Άλεν αποχωρεί και σίγουρα θα μπορούσε να γράψει ολόκληρο βιβλίο, με μεγάλο ενδιαφέρον, για την ελληνική κρίση. Ήταν ο μόνιμος εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα – ή αλλιώς τα μάτια και τα αυτιά της Κομισιόν στη χώρα μας. Έζησε πολλά από το 2015 μέχρι σήμερα και για αυτό έχoυν ξεχωριστή αξία τα λόγια που επεφύλασσε στην αποχαιρετιστήρια ανάρτησή του για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια.

«Το ‘ελληνικό αναπτυξιακό μοντέλο’ είναι βασισμένο σε μια στέρεη δημοσιονομική πολιτική, με στοχευμένες μειώσεις φόρων, που ενισχύει την κοινωνική ενσωμάτωση, με καλύτερες ρυθμίσεις για το επιχειρείν ώστε να προσελκύει ιδιωτικές επενδύσεις και μια καλύτερη απόδοση του δημοσίου τομέα, συμπεριλαμβανομένων νέων οργανισμών όπως η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης και το σχέδιο για το ΤΑΙΠΕΔ», σημειώνει ο Άλεν, που επαινεί την ελληνική κυβέρνηση για την πρόοδο που έχει καταφέρει να σημειώσει.


Έκλεψε τις εντυπώσεις στη συνάντηση Μητσοτάκη - ΚΕΔΕ

Ένας «ένοικος» του Μεγάρου Μαξίμου, έκλεψε τις εντυπώσεις κατά τη χθεσινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την εκτελεστική επιτροπή της ΚΕΔΕ. Όπως μαθαίνω αυτός δεν είναι άλλος από τον Peanut (Πίνατ), τον σκύλο του πρωθυπουργικού μεγάρου.

Μάλιστα, από τους πρώτους που έσπευσαν να τον χαϊδέψουν, πριν ξεκινήσει η συνάντηση, ήταν ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Καφαντάρης. Σχετικά με τη συνάντηση αυτή καθαυτή ήταν ιδιαιτέρως παραγωγική και τέθηκαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη όλα τα ζητήματα που «καίνε» την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους δήμους και αναμένεται το επόμενο διάστημα να έχουμε ανακοινώσεις και «πυροσβεστικές» κινήσεις, ειδικά όσο πλησιάζουμε στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ τον Νοέμβριο στη Ρόδο.


Τα μηνύματα που έστελνε ο Κασσελάκης στη Νοτοπούλου

Μαθαίνω ότι όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου μιλάει για bullying από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη δεν μιλάει καθ’ υπερβολή. Οι πηγές μου στην Κουμουνδούρου μου μεταφέρουν ότι ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «παρακολουθούσε τις συνεντεύξεις της και την ώρα που μιλούσε η βουλευτής Θεσσαλονίκης της έστελνε μυνήματα με τα οποία της άσκουσε πίεση και την επέκρινε για τα όσα έλεγε».

Οι ίδιες πηγές λένε ότι η Κατερίνα Νοτοπούλου βρέθηκε πολλές φορές σε δύσκολη θέση και μάλιστα «εξ αιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει εμφανιζόταν πολλές φορές ταραγμένη χωρίς να μπορεί να του απαντήσει». Αυτό έγινε αρκετές φορές, ενώ από την Κουμουνδούρου οι στενοί συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη διέρρεαν πάντα ότι η βουλευτής Θεσσαλονίκης δεν τον στηρίζει.


Η Κοτζιά, το στοίχημα και οι δημοσκοπήσεις

Τα χαμόγελα περίσσεψαν χθες στο δημαρχείο της Αθήνας, καθώς, όπως έμαθα, άπαντες στο επιτελείο του δημάρχου έλεγαν ότι η εμφάνιση του στη ανοικτή Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, του πρόσθεσε πόντους μετρώντας κυρίως το χειροκρότημα που, όπως έλεγαν, ήταν το περισσότερο από κάθε άλλο υποψήφιο.

Η χαρά τους μεγάλωσε ακόμα περισσότερο όταν κάποιοι που ασχολούνται με το… στοίχημα, ανακοίνωσαν στους υπόλοιπους ότι μετά από ένα διάστημα όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης υπερείχε με διακριτή διαφορά από τον κ. Δούκα, χθες μετά την παρουσίαση των έξι υποψηφίων, έγινε και η στοιχηματική ανατροπή. Η απόδοση του δημάρχου Αθηναίων έπεσε στο 1,85 (από το 2,20) και του Νίκου Ανδρουλάκη ανέβηκε στο 2,20 (από 1,90). Το ενδιαφέρον είναι πως στο επιτελείο του κ. Δούκα παρακολουθούν το στοίχημα καθημερινά με την ίδια αγωνία που περιμένουν τις …δημοσκοπήσεις!


Ο Παναγιώτης Πούλιος προϊστάμενος της Δικαστικής Αστυνομίας

Ένας παλιός γνώριμος των δικαστηρίων αναλαμβάνει το κρίσιμο πόστο του Προϊσταμένου Διεύθυνσης Δικαστικής Αστυνομίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Πρόκειται για τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, επί τιμή, Παναγιώτη Πούλιο, ο οποίος επί σειρά ετών, υπηρέτησε το χώρο της Δικαιοσύνης, από κρίσιμες θέσεις. Ο κ. Πούλιος διετέλεσε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, στα τέλη της δεκαετίας του 2000, ενώ, στη συνέχεια, υπήρξε και εποπτεύων εισαγγελέας της ΕΥΠ.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται τη στιγμή που οι άνδρες και οι γυναίκες της δικαστικής αστυνομίας έχουν κάνει ήδη αισθητή την παρουσία τους στα δικαστήρια όλης της χώρας καθώς ήδη έχουν αναλάβει τα καθήκοντα τους. Πρόκειται για 500 άτομα τα οποία μέχρι τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να λάβουν και τον οπλισμό τους ενώ από το νέο έτος θα προχωρήσει και η διαδικασία της προμήθειας των οχημάτων. Η έλευση των ανδρών και γυναικών της δικαστικής αστυνομίας στα δικαστήρια όλης της χώρας, αναμένεται να φέρει μάλιστα και την αντίστοιχη αποδέσμευση πάνω από 2.000 αστυνομικών προκειμένου να απασχοληθούν σε άλλα καθήκοντα.