Την επίσπευση των διαδικασιών ζητά ο Παύλος Πολάκης, θεωρώντας ότι σε αυτή τη φάση οποιαδήποτε καθυστέρηση δεν συμφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο, την ώρα που διακινούνται σενάρια στην Κουμουνδούρου σχετικά με το μέλλον του Στέφανου Κασσελάκη. Ο Χανιώτης βουλευτής εκτιμά ότι έχει το πλεονέκτημα με δεδομένη την αποδυνάμωση Κασσελάκη και την όχι καλή εικόνα των «87» στα μεγάλα ακροατήρια.

Ο κ. Πολάκης με ανάρτησή του κάνει ουσιαστικά διμέτωπο αγώνα επιτιθέμενος τόσο κατά του έκπτωτου προέδρου, στον οποίο χρεώνει κινήσεις εντυπωσιασμού, όσο και κατά των «87» και του Νίκου Παππά σχετικά με δηλώσεις τους περί συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Ο Σφακιανός επανέφερε την πρότασή του για συνέδριο ανακήρυξης υποψηφιοτήτων στις 5-6 Οκτωβρίου και εκλογές στις 3 και 10 Νοεμβρίου, στην περίπτωση που χρειαστεί επαναληπτική κάλπη. «Μην κάνετε φασαρία για το τίποτα και για δευτερεύοντα που τα κάνουν κάποιοι κυρίαρχα, γιατί στην ουσία έχουν τεράστιο έλλειμμα. Απλά βγαίνει κακή εικόνα προς τα έξω, που για ορισμένους μάλλον είναι ο στόχος, είτε για να φτιάξουν δικό τους μαγαζί είτε για να πάνε σε άλλες αγκαλιές», γράφει, σχολιάζοντας βιτριολικά τα σενάρια που θέλουν τον Κασσελάκη να κάνει δικό του κόμμα και τους «Τσιπρικούς» να μετακομίζουν στο ΠΑΣΟΚ ή σε κάποιο άλλο ευρύτερο κεντροαριστερό σχήμα.

«Για μένα δεν είναι αυτός ο στόχος, ούτε το πεδίο αντιπαράθεσης. Θέλω έναν ΣΥΡΙΖΑ με σαφείς προτάσεις και διαχωριστικές γραμμές, που να ξαναγίνει κυβερνώσα δύναμη! ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ! Αυτή είναι η λύση. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ», καταλήγει ο Παύλος Πολάκης, εκτιμώντας ότι από όλους στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο αυτός διαθέτει… πρόσωπο στην κοινωνία.

*Διαβάστε ακόμα: "Μετακομίζει" Αθήνα ο Πολάκης - Η ανακοίνωση-μαχαιριά και η χαμένη μάχη της έδρας απομακρύνουν από τη Μεγαλόνησο τον "αψύ Σφακιανό"
 


ΣΥΡΙΖΑ: Τα τρία σενάρια για τον Στέφανο Κασσελάκη, το… χάος και η συριζαϊκή ίντριγκα

Και ενώ φαίνεται να πηγαίνουμε σε ντέρμπι ανάμεσα σε Κασσελάκη - Πολάκη, για τον καθαιρεθέντα πρόεδρο διακινούνται τρία σενάρια, κυρίως από τους «87», οι οποίοι θέλουν να τον βγάλουν εκτός κούρσας και να τον τελειώσουν πολιτικά. Το πρώτο σενάριο αφορά τη διαγραφή του, αν και τόσο ο Πολάκης όσο και ο Παππάς ξέκοψαν τέτοιο ενδεχόμενο. Το δεύτερο είναι να μην εγκριθεί από το συνέδριο η υποψηφιότητά του. Και το τρίτο να του επιτραπεί τελικά να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία με την ελπίδα να ηττηθεί και να «καεί» οριστικά το όποιο πολιτικό κεφάλαιο του απέμεινε.

Για την ώρα πάντως ο μοναδικός που έχει θέσει υποψηφιότητα είναι ο Σφακιανός και μετά έπονται το… χάος και η συριζαϊκή ίντριγκα. Η Όλγα Γεροβασίλη το σκέφτεται, ο Διονύσης Τεμπονέρας δήλωσε ότι δεν θα κατέβει, ο σοβαρός Σωκράτης Φάμελλος μάλλον δεν θα θελήσει να χρεωθεί μια ήττα, ο Νίκος Παππάς δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα, η Ρένα Δούρου έχει φιλοδοξίες όπως και ο Νίκος Φαραντούρης. Τα πάντα είναι στον αέρα, αν και εκφράζονται σοβαρές ενστάσεις κατά πόσον ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα καταφέρει τελικά να φθάσει ενωτικά στο συνέδριο και στις εσωκομματικές εκλογές.

Ήδη κάποιοι έμπειροι στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι με τον αλληλοσπαραγμό που καταγράφεται σε όλα τα επίπεδα, από την κομματική βάση μέχρι την Κεντρική Επιτροπή, είναι πολύ δύσκολο να διεξαχθούν οι εκλογές. Πολύ περισσότερο όταν οι «Κασσελίστας» δείχνουν εξαιρετικά οργισμένοι μετά την έκπτωση του αρχηγού τους από το αξίωμά του και αποφασισμένοι για όλα. Αλλά και γιατί κάποιες κακές γλώσσες λένε πως οι «Τσιπρικοί», οι οποίοι δεν αποδέχθηκαν ποτέ πώς τους πήραν το κόμμα μέσα από τα χέρια, ενδέχεται να τινάξουν στον αέρα την εκλογή νέου προέδρου, βάζοντας τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ.