Αυτήν την ώρα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοινώνει τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

*Διαβάστε εδώ: Τα περιορισμένα (δημοσκοπικά) αποτελέσματα στην κυβέρνηση από τη δεξιά στροφή, η αποχή διαρκείας Καραμανλή και Σαμαρά, τα μηνύματα Κασσελάκη σε Νοτοπούλου και τα στοιχήματα-έκπληξη για Δούκα

Όπως αναφέρει η στήλη «Big Mouth» του powergame.gr, ο δικός μας Απόστολος Τζιτζικώστας πρόκειται να αναλάβει επίτροπος Μεταφορών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη στήλη, στο χαρτοφυλάκιο του Μεταφορών (τρένα, πλοία, αεροπλάνα, αυτοκίνητα) κατά πάσα πιθανότητα θα προστεθεί και το Τουρισμού, με τον Απόστολο Τζιτζικώστα να εποπτεύει έτσι ένα από τα τρία μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια της Επιτροπής.

Μετά την ανακοίνωση, οι προτεινόμενοι επίτροποι θα προσέλθουν ένας-ένας μέσα στον Οκτώβριο σε ακρόαση στο Ευρωκοινοβούλιο, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται περί τα τέλη Νοεμβρίου, οπότε και όλοι μαζί θα προσέλθουν προκειμένου να πάρουν (ως ενιαίο σώμα πλέον) ψήφο εμπιστοσύνης και πάλι από το Ευρωκοινοβούλιο.

Κάπου εκεί, δηλαδή προς τον Δεκέμβριο, όπως επισημαίνεται στο «Big Mouth», θα έχουμε επισήμως και την παραίτηση Τζιτζικώστα από τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, μετά την επιστροφή Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ αναμένεται να υπάρξει συνάντηση με τον Τζιτζικώστα, όπου μεταξύ των άλλων θα αποφασιστεί και το πρόσωπο που θα προταθεί να αντικαταστήσει τον απερχόμενο περιφερειάρχη στον θώκο που κατείχε τα τελευταία δώδεκα χρόνια.


Τι αναφέρει η στήλη «Big Mouth»

Επίτροπος Μεταφορών ο Τζιτζικώστας

Σε λίγες ώρες, για την ακρίβεια περί την 11η πρωινή, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα ανακοινώσει τα προτεινόμενα μέλη της νέας «κυβέρνησής» της. Ο λόγος για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Προσωπικά με ενδιαφέρει το χαρτοφυλάκιο του δικού μας Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αναλάβει επίτροπος Μεταφορών. Μπορεί να μην είναι σκέτο το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, αφού, όπως έμαθα, η Ούρσουλα σκέφτεται να αλλάξει κάπως τη δομή των υφιστάμενων (χαρτοφυλακίων πάντα). Αν συμβεί αυτό, τότε στο Μεταφορών (τρένα, πλοία, αεροπλάνα, αυτοκίνητα) κατά πάσα πιθανότητα θα προστεθεί και το Τουρισμού. Σε μια τέτοια περίπτωση ο Τζίτζι θα εποπτεύει ένα από τα τρία μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια της Επιτροπής. Στα διαδικαστικά τώρα, μετά την ανακοίνωση οι προτεινόμενοι επίτροποι θα προσέλθουν ένας-ένας μέσα στον Οκτώβριο σε ακρόαση στο Ευρωκοινοβούλιο. Πρόκειται για μια διαδικασία που θα έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη Νοεμβρίου. Κάπου εκεί όλοι μαζί θα προσέλθουν προκειμένου να πάρουν (ως ενιαίο σώμα πλέον) ψήφο εμπιστοσύνης και πάλι από το Ευρωκοινοβούλιο. Κάπου εκεί, δηλαδή προς τον Δεκέμβριο, θα έχουμε επισήμως και την παραίτηση Τζιτζικώστα από τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

! Μετά την επιστροφή Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ αναμένεται να υπάρξει συνάντηση με τον Τζιτζικώστα, όπου μεταξύ των άλλων θα αποφασιστεί και το πρόσωπο που θα προταθεί να αντικαταστήσει τον απερχόμενο περιφερειάρχη στον θώκο που κατείχε τα τελευταία δώδεκα χρόνια.

*Διαβάστε ολόκληρη τη στήλη «Big Mouth» του powergame.gr εδώ