Το «παρών» στην πρώτη συνάντηση του νέου πρόγραμμα Field της πρώην πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, έδωσε η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής της Νέας Αριστεράς και πρώην υπουργός Εργασίας.

Το νέο αυτό πρόγραμμα συγκροτείται από 14 έμπειρους προοδευτικούς Ευρωπαίους πολιτικούς, με την Έφη Αχτσιόγλου να αποδέχεται την τιμητική πρόσκληση που της έγινε από την πρώην πρωθυπουργό.

*Διαβάστε ακόμα: Διεθνής αναγνώριση για την Έφη Αχτσιόγλου - Θα συγκροτήσει το νέο πρόγραμμα της Jacinda Ardern μαζί με άλλους Ευρωπαίους προοδευτικούς πολιτικούς

Η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε πως «η συνάντηση ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου ή για να είμαι ειλικρινής, όπως είπα και στους φίλους μου όταν επέστρεψα, μετά απ’ αυτή τη συνάντηση ανέκτησα την πίστη μου στην ανθρωπότητα», ενώ αναφέρθηκε με ζεστά λόγια και στην Jacinda Ardern, για την οποία σημείωσε πως εκπέμπει «τη λάμψη μιας σύγχρονης πολιτικής προσωπικότητας παγκόσμιας εμβέλειας και ταυτόχρονα τη ζεστασιά της πιο προσγειωμένης και ειλικρινούς φίλης, που κουβαλάει όλα τα άγχη της νέας μαμάς».

Η ανάρτηση της Έφης Αχτσιόγλου

«Πριν μερικές εβδομάδες βρέθηκα στην πρώτη συνάντηση του προγράμματος Field, της πρώην πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Ardern.
Η συνάντηση ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου ή για να είμαι ειλικρινής, όπως είπα και στους φίλους μου όταν επέστρεψα, μετά απ’ αυτή τη συνάντηση ανέκτησα την πίστη μου στην ανθρωπότητα.
14 πολιτικοί από τον προοδευτικό και αριστερό χώρο απ' όλη την Ευρώπη, κάποιοι τώρα βρίσκονται σε κυβερνητικές θέσεις ευθύνης, άλλοι στην αξιωματική αντιπολίτευση ή σε ηγετικές θέσεις σε μικροτέρα ανερχόμενα κόμματα.
Πολιτικοί χαρισματικοί, με γνήσια αγωνία για τις κοινωνίες τους, που μοχθούν για κοινωνική δικαιοσύνη. Που πιστεύουν ακόμη ότι μπορείς να μάχεσαι σκληρά στην πολιτική παραμένοντας ευγενής. Που έχουν βαθιά ενσυναίσθηση. Που νοιάζονται για την ουσία της πολιτικής, για το πώς μπορούν να υπηρετήσουν τους πολίτες.
Άνθρωποι με αγωνίες, προβληματισμούς και αβεβαιότητες. Που δεν θεωρούν ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια. Που μιλούν ανοιχτά για τις αδυναμίες τους. Που παραμένουν αποφασισμένοι.
Στις συζητήσεις μας συμμετείχαν ενεργά δίνοντας τα φώτα τους η πρώην πρόεδρος της Χιλής Michelle Bachelet και η πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας Julia Gillard.
Η Jacinda Ardern εκπέμπει ακριβώς αυτό που είναι, τη λάμψη μιας σύγχρονης πολιτικής προσωπικότητας παγκόσμιας εμβέλειας και ταυτόχρονα τη ζεστασιά της πιο προσγειωμένης και ειλικρινούς φίλης, που κουβαλάει όλα τα άγχη της νέας μαμάς.
The Rt. Hon. Jacinda Ardern, it’s been an honor».