Κινήσεις από το Μαξίμου που ενισχύουν την επαφή με τη λαϊκή δεξιά

Δεν ξέρω αν θα έχει συνέχεια η εμφανής διάθεση που επέδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ να βγάλει προς τα έξω μια εικόνα σύγκρουσης με επιχειρηματικά κέντρα και δη εκείνα που η δραστηριότητά τους άπτεται της καθημερινότητας των πολιτών όπως η ενέργεια. Εκείνο που γνωρίζω είναι πως πέραν της όποιας επιρροής των παρεμβάσεων αυτών στην πραγματική οικονομία, στο Μαξίμου θεωρούν πως οι κινήσεις αυτές, καθώς και η προσεκτική ανάδειξή τους ενισχύει τον δίαυλο επικοινωνίας με τη λαϊκή δεξιά και φυσικά με αντίστοιχα κοινωνικά στρώματα. Μόνο που υπάρχουν κι εκείνοι εντός του πρωθυπουργικού στρατηγείου που κάθε άλλο παρά πετάνε τη σκούφια τους για την συγκεκριμένη επιλογή, διαμηνύοντας πως αφενός εκπέμπεται λανθασμένο μήνυμα σ’ ένα βαθμό απέναντι σ’ έναν κόσμο του επιχειρείν και αφετέρου δεν υπάρχει απτό δημοσκοπικό αποτέλεσμα. Για το πρώτο κομμάτι έχω σοβαρές αμφιβολίες για το δεύτερο όμως δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα αφού τα πράγματα είναι ξεκάθαρα… Μοναδική ένσταση συνιστά η παράμετρος ότι η κάθε απόφαση θέλει χρόνο για να δείξει τον αντίκτυπο της…


Επικαλύψεις αμοδιοτήτων στην επικοινωνία του Μαξίμου

Τώρα τελευταία μαθαίνω πως υπάρχουν ορισμένες επικαλύψεις αρμοδιοτήτων στο επικοινωνιακό κομμάτι του Μεγάρου Μαξίμου. Ναι μην αμφιβάλλετε. Και πίσω απ’ αυτό υπάρχει ένας μύθος που λέγεται Ακης και εσχάτως απλώνει τα πλοκάμια του και σ’ αυτό το μέτωπο…


Οι εκφραστές της λαϊκής δεξιάς που τους γοήτευσε ο λόγος της Λατινοπούλου

Θα ήταν πιο τίμιο κάποια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να μην υποδύονται τους εκφραστές της λαϊκής δεξιάς με πρόσχημα πως η σημερινή ηγεσία του κόμματος έχει βάλει στο παιχνίδι διακυβέρνησης πρόσωπα από το χώρο της κεντροαριστεράς. Ας παραδεχτούν ότι ζητούν τη διαγραφή τους από τα μητρώα της Νέας Δημοκρατίας επειδή τους γοήτευσε ο πολιτικός λόγος της Α. Λατινοπούλου. Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Μην κάνουν ξαφνικά τους «καμπόσους» όταν μέχρι πρότινος έτρεχαν πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να εξασφαλίσουν στήριξη για την εκπλήρωση των ατομικών τους φιλοδοξιών.


Ο νέος Γάλλος επίτροπος έμαθε τα νέα της αναβάθμισής του στον δρόμο για την Αθήνα

Η… καραμπόλα της τελευταίας στιγμής στη σύνθεση της νέας Κομισιόν είχε και ελληνικό «χρώμα». Ένα 24ωρο πριν την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Τιερί Μπρετόν παραιτήθηκε από τη θέση του και απέσυρε την υποψηφιότητά του για δεύτερη θητεία και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε τον υπουργό Εξωτερικών Στεφάν Σεζουρνέ προκειμένου να γίνει ο επόμενος Ευρωπαίος Επίτροπος της χώρας. Ο Σεζουρνέ ήταν εκείνη την ώρα καθ’ οδόν για το αεροδρόμιο, για να έρθει στη χώρα μας, όπου και τελικά μετέβη τη Δευτέρα το μεσημέρι και συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Γιώργο Γεραπετρίτη, στην τελευταία του επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό ως Γάλλος ΥΠΕΞ. Οι κ. Μητσοτάκης και Γεραπετρίτης ήταν οι πρώτοι που τον συνεχάρησαν επίσημα για τα νέα του καθήκοντα, που έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον για τη χώρα μας. Ως αντιπρόεδρος της Κομισιόν, ο Σεζουρνέ θα έχει την εποπτεία του εμπορίου, των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και της οικονομίας, ζητήματα που απασχολούν έντονα την Ελλάδα και για τα οποία έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις ο πρωθυπουργός.


Κόντρα Ζαχαριάδη - Αντώναρου για τα ένσημα στην Αριστερά

Οι σχέσεις Αντώναρου - Ζαχαριάδη δεν είναι και οι καλύτερες παρά το ότι τα έφεραν έτσι οξύμωρα τα πράγματα που σήμερα συνυπάρχουν στην ίδια κομματική στέγη, τον ΣΥΡΙΖΑ. Καλεσμένοι στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή σε διαφορετική ώρα, αντιπαρατέθηκαν εμμέσως πλην σαφώς. Ο Ζαχαριάδης τόνισε ότι ο Αντώναρος δεν έχει τα απαραίτητα ένσημα στον χώρο της αριστεράς για να κρίνει στελέχη της, ενώ ο Αντώναρος σχολίαζε απαντώντας ότι εκείνος δεν έχει τα απαραίτητα εργασιακά ένσημα για να μιλά. Με λίγα λόγια μια ωραία ατμόσφαιρα και στους τηλεοπτικούς διαδρόμους μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για ένσημα εργασιακά και αριστερά…


Ουδέτερος μεν (δημοσίως), υποστηρικτής της Άννας δε (υπογείως)

Ένας από τους βουλευτές που δεν έχουν πάρει επισήμως θέση στη μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι και ο Στέφανος Παραστατίδης. Δημοσίως τάσσεται υπέρ της αυστηρής ουδετερότητας, ωστόσο πράκτοράς μου στο ΠΑΣΟΚ μου μετέφερε πως οι άνθρωποι του συμπαθούς Στέφανου στο νόμο που εκλέγεται, το Κιλκίς, δουλεύουν υπέρ της υποψηφιότητας της Άννας Διαμαντοπούλου. Η τελευταία, άλλωστε, στις εθνικές εκλογές είχε ταξιδέψει στο νομό προκειμένου να στηρίξει τον Παραστατίδη. Οπότε μάλλον έχει και χαρακτήρα ανταπόδοσης η στάση του.


Η μεγάλη μάχη στη Θεσσαλία για το ΠΑΣΟΚ

Στη Θεσσαλία γίνεται μεγάλη μάχη μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Η Λίτσα Λιακούλη είναι αναφανδόν υπέρ της υποψηφιότητας του Χάρη Δούκα και δουλεύει σκληρά σε τοπικό επίπεδο, παρότι δημοσίως δεν έχει κάνει δήλωση. Ο πρώην βουλευτής Φίλιππος Σαχινίδης φαίνεται να μην είναι πολύ ενεργός στις εσωκομματικές εκλογές αν και αυτός κλίνει προς Δούκα. Στον αντίποδα, στο πλευρό του Νίκου Ανδρουλάκη είναι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, όπως επίσης και ο γνωστός γιατρός και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Τσιλιμίγκας. Αλλά και η Άννα Διαμαντοπούλου έχει τις συμπάθειές της, όπως για παράδειγμα της οικογένειας του πρώην βουλευτή Έκτορα Νασιώκα.


Η «βόμβα» Οικονόμου ακόμα συζητείται πέριξ της Χαριλάου Τρικούπη

Ο αχός από τη δήλωση «βόμβα» του Θανάση Οικονόμου πως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει υπόγειες συμφωνίες με κάποιους από τους υποψηφίους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν λέει να κοπάσει. Ο Οικονόμου, που εδώ και καιρό ανήκει στον στενό πυρήνα των «κασσελακίστας», ουσιαστικά δημοσιοποίησε όσα συζητούνται όχι μόνο στην Κουμουνδούρου αλλά και στην Χαριλάου Τρικούπη περί του ενδεχομένου επιστροφών πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ που είχαν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ τα χρόνια της ανόδου. Λέγεται δηλαδή πως υπάρχει υποψήφιος που τάζει σε δυσαρεστημένους ΣΥΡΙΖΑίους αφειδώς θέσεις, αξιώματα και ένταξη στα ψηφοδέλτια στην περίπτωση που εκλεγεί. Μάλιστα, όπως πληροφορούμεθα ο Οικονόμου δέχτηκε ακόμα και τηλεφωνήματα από συνεργάτες υποψηφίων προκειμένου να τους πει περισσότερα, ενδεικτικό της ανησυχίας που τους προκάλεσε η δήλωσή του.


Το «τρέξιμο» Δούκα στην Ρωξάνη

Άγριο «τρέξιμο» ρίχνει το τελευταίο διάστημα ο Χάρης Δούκας στην Ρωξάνη Μπέη η οποία είναι αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης. Ο λόγος δεν είναι άλλος φυσικά από την εσωκομματική αναμέτρηση στο ΠΑΣΟΚ, η οποία μπαίνει στην τελική της φάση και ο δήμαρχο Αθηναίων γνωρίζει ότι η εικόνα της πόλης τις επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμο σημείο για ένα μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων. Το αποτέλεσμα είναι η πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλος του κ. Δούκα να τρέχει νυχθημερόν πίσω από τα συνεργεία της καθαριότητας έτσι ώστε να μην υπάρχουν παράπονα μέχρι τις 6 Οκτωβρίου που είναι ο πρώτος γύρος των εκλογών. Κι όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις πολύ πιθανόν και ως τις 13 που είναι ο δεύτερος γύρος.


Άμεσες απαντήσεις για τον δικαστικό χάρτη

Ομάδα έργου συγκροτήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τη μεταρρύθμιση του νέου δικαστικού χάρτη η οποία βρίσκεται σε ισχύ από την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου. Η νέα αυτή ομάδα έργου δημιουργήθηκε, προκειμένου να υλοποιηθούν οι διατάξεις που έχουν τεθεί σε εφαρμογή και αλλάζουν στην ουσία εις βάθρων την λειτουργία του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας. Στην ομάδα συμμετέχει ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Ιωάννης Μπούγας, ως πρόεδρος ενώ την απαρτίζουν ακόμα 18 στελέχη και συνεργάτες του υπουργείου μεταξύ των οποίων και ο γενικός γραμματέας Δικαιοσύνης, Πέλοπας Λάσκος. Όσα ερωτήματα ανακύπτουν από την εφαρμογή των διατάξεων του δικαστικού χάρτη, από τους δικηγόρους και οποιοδήποτε άλλον, θα απαντώνται από την ομάδα έργου.


Σκηνές απείρου κάλους στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης

Σκηνές απείρου κάλους στο χθεσινό μαραθώνιο Δημοτικό Συμβούλιο της Πεντέλης στο οποίο συζητήθηκε η διαχείριση και η επόμενη ημέρα της καταστροφικής φωτιάς του Αυγούστου. Η δήμαρχος της πόλης είχε καλέσει τους βουλευτές όλους τους βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών, να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση. Ωστόσο, η παρουσία του Αθανάσιου Χαλκιά, βουλευτή των Σπαρτιατών προκάλεσε την αντίδραση πολλών. Μεταξύ αυτών και της δημοτικής σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Η συνεδρίαση ήταν σε τεταμένο κλίμα με τις εντάσεις να μην έλειψαν σχεδόν από το πρώτο λεπτό μέχρι το τέλος.


Αλλαγή φρουράς στο λιμάνι του Ηρακλείου

Παρουσία των αρμόδιων υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη θα γίνει σήμερα η αλλαγή διοίκησης στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου. Στην εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί αναμένεται να παραβρεθούν στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και η πλευρά του επενδυτή με πρώτο και καλύτερο τον επικεφαλής του ομίλου που αποκτά το 67% του ΟΛΗ, Εμανουέλε Γκριμάλντι. Παράλληλα στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και το μεγαλoστέλεχος του ομίλου Grimaldi, Πολ Κυπριανού, o οποίος αναμένεται να αναλάβει σημαίνοντα ρόλο στη διοίκηση του κρητικού λιμένα. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής σημαίνει την μεταβίβαση του 67% των μετοχών του ΟΛΗ από το ΤΑΙΠΕΔ στον Όμιλο Grimaldi και την καταβολή από την πλευρά του, του αντιτίμου των 80 εκατ. ευρώ. Με βάση τις τελευταίες τροπολογίες της κυβέρνησης, το 50% του τιμήματος θα κατευθυνθεί στη μείωση του χρέους και το υπόλοιπο 50% θα κατευθυνθεί (μέσω του ΤΑΙΠΕΔ) σε αναπτύξεις άλλων λιμένων της χώρας.