Απ’ ό,τι µπόρεσα να µάθω, η Κατερίνα Νοτοπούλου, όταν καταγγέλλει τον Στ. Κασσελάκη για την εκδήλωση µιας αισχρής συµπεριφοράς απέναντί της µε απειλές και εκφοβιστικά µηνύµατα, αναφέρεται στις οχλήσεις που δεχόταν στο κινητό τηλέφωνό της από τον έκπτωτο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κάθε φορά που εµφανιζόταν σε τηλεοπτικές εκποµπές. Και επειδή αυτά που έλεγε δεν άρεσαν στον Στ. Κασσελάκη, αυτός τη βοµβάρδιζε µε SMS για να την «µπινελικώσει».

Επειδή όµως χθες είχαµε εξελίξεις στο συγκεκριµένο θέµα, µε τον Στ. Κασσελάκη να βάζει τους στενούς του συνεργάτες να αφήνουν να διαρρέει πως εάν η Κ. Νοτοπούλου θεωρεί πως έπεσε «θύµα εκφοβισµού, τότε ας προσφύγει εναντίον του στη ∆ικαιοσύνη», αναρωτιόµαστε γιατί θα πρέπει κάτι τέτοιο να επισυµβεί από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και όχι από τον «πρώην» πρόεδρο του κόµµατος.

Ας προσφύγει ο ίδιος στη ∆ικαιοσύνη, καταθέτοντας µήνυση κατά της Κ. Νοτοπούλου, επειδή τον συκοφαντεί µε τους υπαινιγµούς που αφήνει εναντίον του στις δηµόσιες παρεµβάσεις της. Η Κ. Νοτοπούλου τον προκάλεσε να βγει δηµοσίως και να δηλώσει πως «συναινεί» να δώσει στη δηµοσιότητα τα SMS που της έστελνε. Το να την προτρέπει να προσφύγει στη ∆ικαιοσύνη είναι σαν να της λέει πως, εάν βγάλεις στη φόρα τις «συνοµιλίες µας», θα βρεις τον µπελά σου, επειδή είναι «προσωπικά δεδοµένα». Οπότε, ας προσφύγει ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης στη ∆ικαιοσύνη και τότε η Κ. Νοτοπούλου να θέσει ενώπιον των Αρχών τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της.



Προτάσεις Παππά στον αέρα

Εάν ο Κ. Μητσοτάκης θέλει να τρολάρει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον προσωρινό επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ν. Παππά, ο οποίος του ζητά να κάνει την υπέρβαση στη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, θα μπορούσε να τον ρωτήσει εάν επιθυμεί να προτείνει για το συγκεκριμένο αξίωμα τον Προκόπη Παυλόπουλο. Σε κάθε περίπτωση, ό,τι και να λέει ο Ν. Παππάς είναι άνευ αξίας, καθώς -έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ- δεν γνωρίζει εάν τους επόμενους μήνες θα είναι ο ίδιος στη θέση του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε το να εκφέρει γνώμη για το ποιον / ποια θα πρέπει να επιλέξει για την προεδρία της δημοκρατίας ο Κ. Μητσοτάκης και ποιον / ποια όχι, είναι αστείο.

Όπως έχουμε ξαναγράψει για τον Στέφανο Κασσελάκη, επειδή είχε το ψώνιο να ασχοληθεί με την πολιτική, δεν τον ένοιαζε εάν θα… τρουπώσει στον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ. Πάντως, εκείνο που έχουμε καταλάβει είναι ότι από τη ΝΔ έφαγε πόρτα την περίο δο που ο Κ. Μητσοτάκης ερχόταν στην εξουσία.


Πολιτικοί και social media. Ας πρόσεχαν...

Καλό θα είναι οι πολιτικοί να ξέρουν πού βάζουν την « υπογραφή» τους και να μην αναθέτουν σε τρίτους, δηλαδή σε εταιρείες επικοινωνίας, να χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό το οποίο συνέβη με την Άννα Διαμαντοπούλου και τη Νίκη Κεραμέως, που μια εταιρεία επικοινωνίας, την οποία φέρεται να διοικεί μια παλιά συνεργάτιδα του Γ. Παπανδρέου ονόματι Αίγλη Μπαλαμάτση, ανέβασε το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο στα προφίλ τους είναι για Όσκαρ Καλύτερης Κωμωδίας.

Εδώ αποδεικνύεται και μια επικοινωνιακή απάτη. Διότι ο κόσμος που ακολουθεί τους πολιτικούς στα social media πιστεύει ότι οι ίδιοι γράφουν τις αναρτήσεις και γι’ αυτό μπαίνει και στη διαδικασία να τα σχολιάζει ή να ρωτά. Αν απαντά για λογαριασμό της Διαμαντοπούλου ή της Κεραμέως η Μπαλαμάτση, τότε δεν υπάρχει λόγος να τα παίρνουν στα σοβαρά οι χρήστες του διαδικτύου. Κοροϊδεύουν τον κόσμο όσοι πολιτικοί αναθέτουν σε τρίτους τη διαχείριση των ατομικών λογαριασμών τους.


Ιεροεξετάστρια Ακρίτα

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα καλό θα είναι να μην περνάει από ιερά εξέταση τους δημοσιογράφους, όταν δεν της αρέσει ο τρόπος με τον οποίο την ελέγχουν για τις απαντήσεις που δίνει ως πολιτικό πρόσωπο. Και κυρίως να μην αναζητά άλλοθι στις επιθέσεις που εξαπολύει εναντίον τους, επικαλούμενη τη δημοσιογραφική της ιδιότητα. Έχει κράξει συναδέλφους, θεωρώντας ότι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, θέλοντας να μας αποδείξει ότι «δεν διασταυρώνουν» τις πληροφορίες τους ή δεν κάνουν ρεπορτάζ.

Αλήθεια, η ίδια ως σπουδαία δημοσιογράφος, που τηρεί τους κανόνες δεοντολογίας στο έπακρον, πήρε τηλέφωνο τη συνάδελφό της βουλευτή Κ. Νοτοπούλου, προκειμένου να τη ρωτήσει τι ακριβώς συνέβη με τον Στ. Κασσελάκη; Εάν έχουν βάση δηλαδή ο ι καταγγελίες περί εκφοβισμού; Ρωτάμε, διότι βγαίνει στα κανάλια και την αδειάζει.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή