Την έναρξη διαπραγματεύσεων για την απόκτηση μιας ακόμα φρεγάτας Belharra, στα πλαίσια της συνέχισης της ενίσχυσης του Πολεμικού Ναυτικού, ανακοίνωσε από τα ναυπηγεία της Naval Group στη Λοριάν της Γαλλίας, χθες, Πέμπτη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας «Νέαρχος».

Με αφορμή, λοιπόν, τη χθεσινή εξαγγελία, σήμερα η στήλη Big Mouth του powergame.gr κάνει αναφορά στην πρόσφατη δίωρη συνάντηση που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια. Σύμφωνα με τη στήλη, στη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα, που συνδέονται με τα μελλούμενα στους εξοπλισμούς και γενικότερα με όσα σχετίζονται με την Άμυνα της χώρας.

Διαβάστε ακόμα: Γαλλία: "Έπεσε στο νερό" η φρεγάτα Belharra "Νέαρχος" - Έναρξη διαπραγματεύσεων για 4η φρεγάτα ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας

Επειδή, όμως, το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν φήμες που θέλουν να υπάρχει ένα «πιο ψυχρό» κλίμα στη σχέση των δύο ανδρών, το Big Mouth επισημαίνει πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά αντιθέτως, αμφότερες οι πλευρές μιλάνε με τα καλύτερα λόγια.

Πάντως, στη συνάντηση, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της στήλης, ελήφθησαν αποφάσεις που σιγά-σιγά θα ανακοινώνονται, «με πρώτη και καλύτερη την είδηση» την απόκτηση ακόμα μίας φρεγάτας Belharra.

Τι γράφει σήμερα το Big Mouth

– Με αφορμή τη χθεσινή εξαγγελία Δένδια ότι θα αποκτήσουμε μία ακόμη φρεγάτα Belharra, θυμήθηκα μια πρόσφατη δίωρη συνάντηση που έλαβε χώρα στο Μαξίμου ανάμεσα στον πρόεδρο Μητσοτάκη και τον υπουργό Άμυνας. Υποθέτω ότι σ’ εκείνη την κουβέντα συζητήθηκαν διάφορα θέματα, που συνδέονται με τα μελλούμενα στους εξοπλισμούς και γενικότερα με όσα σχετίζονται με την Άμυνα της χώρας. Και επειδή το τελευταίο διάστημα κάνουν καριέρα διάφορα περίεργα και όχι μόνο σενάρια που καλλιεργούν κλίμα καχυποψίας στις σχέσεις των δύο (συγκεκριμένων) ανδρών, σπεύδω να σας μεταφέρω κάτι που το έχω από μια καλή κυβερνητική πηγή, που είναι σε θέση να γνωρίζει τι λέει ο αρχηγός Κυριάκος για τον υπουργό Νίκο και το αντίστροφο. Σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη μου, ο πρωθυπουργός σε κάθε ευκαιρία επισημαίνει την άριστη και διαχρονική συνεργασία που έχει με τον υπουργό Άμυνας, ενώ από την πλευρά του ο Δένδιας έχει ως μόνιμο μότο: «Υπουργό Άμυνας με έκανε ο Μητσοτάκης και όχι η συχωρεμένη η μάνα μου». Επιστρέφοντας στα της επίμαχης συνάντησης, οφείλω να σας μεταφέρω ότι εκτός από το καλό κλίμα, ελήφθησαν αποφάσεις που σιγά-σιγά θα ανακοινώνονται, με πρώτη και καλύτερη την είδηση ότι ψωνίζουμε μία ακόμη φρεγάτα Belharra.

Διαβάστε αναλυτικά τι γράφει η στήλη Big Mouth σήμερα ΕΔΩ.