Νευρικότητα προκαλεί στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας η ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, από 11 βουλευτές της ΝΔ σχετικά με το καθεστώς προστασίας των δανειοληπτών από τις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων.

Υπενθυμίζεται ότι την ερώτηση που «άναψε φωτιές» κατέθεσαν οι βουλευτές Φωτεινή Αραμπατζή, Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Γιόγιακας, Θανάσης Δαβάκης, Νικήτας Κακλαμάνης, Άννα Καραμανλή, Θεόδωρος Καράογλου, Χρήστος Μπουκώρος, Μάριος Σαλμάς, Ευριπίδης Στυλιανίδης και Μάξιμος Χαρακόπουλος. Όλοι τους μέλη της ΚΟ που έχουν στο παρελθόν ασκήσει κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς, με τους ίδιους να εκπέμπουν το μήνυμα πως επιτελούν τον κοινοβουλευτικό ρόλο τους και αναδεικνύουν στη δημόσια συζήτηση ένα θέμα που απασχολεί τα ελληνικά νοικοκυριά, δίχως να είναι στις προθέσεις τους να σταλεί «σήμα» στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι τον σχετικό νόμο ψήφισαν και οι έντεκα «γαλάζιοι», κάτι βεβαίως που δεν περνά απαρατήρητο γενικότερα και ειδικότερα από το Μαξίμου, καθώς αναπόφευκτα συνιστά αντίφαση. Θεσμικά τοποθετήθηκε στο ζήτημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος, απαντώντας σχετικά στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχολίασε: «Κάποιοι ανακάλυψαν τη δουλειά που κάνει μία σωστά οργανωμένη Κοινοβουλευτική Ομάδα και ποιος ο ρόλος των βουλευτών». Σημείωσε, ωστόσο, με νόημα ότι αυτή την πολιτική την έχουν ψηφίσει οι βουλευτές της ΝΔ, δείχνοντας προς την πλευρά των «11».

*Διαβάστε ακόμα: Συνεχίζει τα ταξίδια στην Ευρώπη ο Κασσελάκης - Μετά τις μέρες ξεκούρασης στην Ιταλία, καλεσμένος σε ένα gay γάμο στο Άμστερνταμ


Η απάντηση Κακλαμάνη και οι νέες παρεμβάσεις

«Δύο μέρες τώρα ακούω συναδέλφους σας να λένε “αφού ψηφίσατε τους νόμους, γιατί διαμαρτύρεστε”. Βεβαίως τους ψηφίσαμε, αλλά έχουμε την υποχρέωση να παρακολουθούμε για την πιστή εφαρμογή της ρύθμισης και την αποτελεσματικότητά της», σχολίασε σχετικά ο Νικήτας Κακλαμάνης στον ΑΝΤ1. Και με χιουμοριστική διάθεση συμπλήρωσε όταν ρωτήθηκε για την άμεση απάντηση του Κωστή Χατζηδάκη: «Χαρήκαμε όλοι που σε χρόνο-ρεκόρ, μέσα σε 24 ώρες, απάντησε ένας υπουργός. Αν πρόκειται να απαντούν τόσο σύντομα, να το κάνουμε πιο συχνά. Μέχρι τώρα απαντούσαν μέσα στον μήνα, στο παρελθόν κάποιοι υπουργοί δεν απαντούσαν και ποτέ, όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας αλλά και άλλων κομμάτων. Το ξέρουν αυτό και οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες».

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι ο βουλευτής Α΄ Αθηνών και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής προανήγγειλε και νέες αντίστοιχες παρεμβάσεις επιβεβαιώνοντας ότι μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δυναμώνουν οι φωνές εντός της ΝΔ που υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση είναι αποκομμένη από την κοινωνία, με τη συγκεκριμένη κριτική να προέρχεται κυρίως από τους βουλευτές της ΝΔ της περιφέρειας. Αυτό το τμήμα των βουλευτών από την περιφέρεια έχει δηλώσει και ενώπιον του Κυριάκου Μητσοτάκη (στη μετεκλογική συνεδρίαση της ΚΟ) πως γίνονται σάκος του μποξ για τους χειρισμούς στα καυτά μέτωπα.