Άμεση και αυστηρή ήταν η απάντηση του Κωστή Χατζηδάκη στους 11 βουλευτές της ΝΔ που κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το ζήτημα της προστασίας των δανειοληπτών από τις εταιρείες διαχείρισης «κόκκινων» δανείων.

*Διαβάστε ακόμα: Τα 15 εκατ. ευρώ που κατανέμονται στα κόμματα με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών

Ο κ. Χατζηδάκης είπε στους 11 «γαλάζιους» βουλευτές ότι τα μισά από αυτά που λένε τα έχει ήδη νομοθετήσει και εφαρμόζονται, ενώ τα άλλα μισά επιστρέφουν στις στρεβλώσεις του νόμου Κατσέλη, που ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Όπως επισημαίνει η στήλη Big Mouth του powergame.gr, η αιχμηρή απάντηση του υπουργού στέλνει και ένα ευρύτερο πολιτικό μήνυμα, ότι δηλαδή δεν είναι διατεθειμένος για γίνει σάκος του μποξ. Θα υπερασπιστεί τη διαδρομή και το έργο του, μα κυρίως θα υπερασπιστεί την πορεία της οικονομίας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλοδεχούμενη η κριτική για πιθανά λάθη, αλλά για όσους καταφεύγουν σε ατεκμηρίωτες ή λαϊκίστικες ερωτήσεις λόγω της όποιας πικρίας τους ή άλλων σκοπιμοτήτων, η απάντηση θα είναι άμεση, τεκμηριωμένη και αυστηρή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth, έχουν συγκροτηθεί τρεις ομάδες από «γαλάζιους» βουλευτές, που έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς, το οποίο δεν είναι άλλο από το τηλέφωνο του προέδρου Σαμαρά.

Αυτοί οι τριάντα και βάλε βουλευτές, όπως αναφέρει η στήλη, σκοπεύουν να κάνουν (πλέον) δημόσιες παρεμβάσεις, εκτός από ερωτήσεις προς τους υπουργούς, κι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κληθεί να αναλάβει άμεσα δράση το δίδυμο των Γιώργου Μυλωνάκη και Μιχάλη Μπεκίρη.


Τι αναφέρει η στήλη Big Mouth

Απάντηση Χατζηδάκη

– Άμεση και αυστηρή ήταν η απάντηση του Κωστή Χατζηδάκη στους 11 βουλευτές της ΝΔ που έκαναν ερώτηση για τα «κόκκινα» δάνεια. Τι τους είπε δηλαδή; Πρώτον, ότι τα μισά απ’ όσα λέτε τα έχω ήδη νομοθετήσει και εφαρμόζονται. Δεύτερον, τα άλλα μισά που λέτε μας επιστρέφουν στις στρεβλώσεις του νόμου Κατσέλη, που ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Μ’ αυτά και κάτι άλλα, έχω τη βεβαιότητα ότι ο υπουργός Χατζηδάκης στέλνει και ένα ευρύτερο πολιτικό μήνυμα με την απάντησή του. Ότι δηλαδή δεν είναι διατεθειμένος για γίνει σάκος του μποξ. Θα υπερασπιστεί τη διαδρομή και το έργο του, μα κυρίως θα υπερασπιστεί την πορεία της οικονομίας. Και προφανώς, αν κατάλαβα καλά, είναι καλοδεχούμενη η κριτική για πιθανά λάθη, όπως φυσικά και οι προτάσεις που διατυπώνονται. Αλλά όσοι καταφεύγουν σε ατεκμηρίωτες ή λαϊκίστικες ερωτήσεις λόγω της όποιας πικρίας τους ή άλλων σκοπιμοτήτων, θα έχουν άμεση, τεκμηριωμένη και αυστηρή απάντηση. Και πιθανότατα δεν θα τους αρέσει…

Γενικευμένο (;) αντάρτικο

– Με αφορμή την ερώτηση των 11 «γαλάζιων» βουλευτών, έμαθα ότι εσχάτως έχουν συγκροτηθεί τρεις ομάδες από «γαλάζιους» βουλευτές, που έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς, το οποίο δεν είναι άλλο από το τηλέφωνο του προέδρου Σαμαρά. Όπως έμαθα, επίσης, οι τριάντα και βάλε βουλευτές σκοπεύουν να κάνουν (πλέον) δημόσιες παρεμβάσεις, εκτός από ερωτήσεις προς τους υπουργούς. Έχοντας ως δεδομένη τη συγκεκριμένη πληροφορία, έχω την αίσθηση ότι σύντομα θα κληθεί να αναλάβει δράση το δίδυμο των Γιώργου Μυλωνάκη και Μιχάλη Μπεκίρη.

*Διαβάστε ολόκληρη τη στήλη Big Mouth του powergame.gr εδώ