Αποδέκτης έντονων επικρίσεων έχει γίνει η Έλενα Ακρίτα, με αφορμή ανάρτηση με την οποία σχολίαζε τη δημοσκόπηση που προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο OPEN, που παρουσίαζε τον ΣΥΡΙΖΑ πέμπτο, ζητώντας άμεσα τη διενέργεια εκλογών, ωστόσο αυτό που τράβηξε την προσοχή ήταν η φωτογραφία από το σπίτι της, στην οποία διακρίνεται πισίνα.

*Διαβάστε ακόμα: Έλενα Ακρίτα: Σχολίασε δημοσκόπηση με φόντο την πισίνα στο σπίτι της - Χαμός στα social media

Η αρχική ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα



Μετά τον ορυμαγδό σχολίων στα social media, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε με νέα απάντηση στην ίδια ανάρτηση, στην οποία ανέφερε:

«Και για να τους προλάβω, ναι το σπίτι έχει πισίνα σχεδόν 40 χρόνια, από το 1985 που χτίστηκε. Αν είχα κάτι να κρύψω, δεν θα τη φωτογράφιζα. Τον χορτασμένο μην φοβάσαι, το γιο της πλύστρας να φοβάσαι. Που μπήκε στην πολιτική με τρύπιο σώβρακο και βρέθηκε με κολοσσιαία περιουσία».

akrita-anartisi

Ακρίτα: «Βροχή» τα σχόλια για την ανάρτησή της

Ενδεικτικά είναι τα σχόλια στο X, που καυτηριάζουν την ύπαρξη πισίνας στο σπίτι της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τη χρήση της φράσης περί «γιου της πλύστρας», τον οποίο και πρέπει «να φοβόμαστε», ο οποίος μπαίνει «με τρύπιο σώβρακο και βρέθηκε με κολοσσιαία περιουσία».

 

Ο... Λένιν και η ανασκευή από την Ακρίτα

Σημειώνεται, βέβαια, πως η φράση «Μη φοβάσαι τον πλούσιο. Τον γιο της πλύστρας να φοβάσαι» συχνά αποδίδεται στον Λένιν ως ένα δικό του γνωμικό και έτσι κυκλοφορεί μάλιστα ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να έχει βάση, καθώς δεν υπάρχει κάποια αναφορά σε άρθρο ή βιβλίο του, ούτε υπάρχει οποιαδήποτε σχετική αναφορά πως ο ηγέτης της Οκτωβριανής Επανάστασης χρησιμοποίησε αυτήν τη φράση, με την ίδια την Έλενα Ακρίτα να το επισημαίνει σε διευκρινιστική της ανάρτηση σήμερα στο Facebook. Σε αυτήν ανέφερε:

«Θα ήθελα να διορθώσω κάτι που έγραψα χτες. Η φράση «μη φοβασαι τον χορτασμένο, το γιο της πλύστρας να φοβασαι» αποδίδεται εσφαλμενα στον Λένιν. Λάθος. Λάθος που έχουμε κάνει πολλοί, κι εγώ ανάμεσα τους παραπάνω από μια φορά. Ο Λένιν δεν θα είχε γράψει ποτέ κάτι τόσο απαξιωτικό κι εγώ όφειλα να το έχω αξιολογήσει και διασταυρώσει.
Ειλικρινά λυπάμαι»



Καλπάκης για Ακρίτα: Τι ντροπή, αυτοί είναι οι υποστηρικτές του Κασσελάκη

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η αρχική ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα και η αιχμηρή απάντηση που έδωσε, επικρίθηκε και εντός του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρώην εκπρόσωπο του κόμματος, Στέργιο Καλπάκη, να προβαίνει σε αιχμηρή ανάρτηση:

«Πολιτική μόνο για πλούσιους, διότι όσοι προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα είναι πολύ πιθανό να γίνουν κλέφτες. Αυτό μας λέει ωμά, κυνικά και χωρίς καν τα προσχήματα, η κυρία Έλενα Ακρίτα. Πάλι καλά που δεν μας είπε να φοβόμαστε λιγότερο τον Μητσοτάκη από κάποιον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ» έγραψε ο Στέργιος Καλπάκης.

«Αλλά αυτοί είναι οι υποστηρικτές του κύριου Κασσελάκη, αυτή την αντίληψη θέλουν να εγκαθιδρύσουν στο κόμμα μας. Οι καλοί, τίμιοι, εργατικοί και επιτυχημένοι από τη μία. Οι κακοί, πονηροί, αργόσχολοι και αποτυχημένοι από την άλλη. Ό,τι έλεγε δηλαδή τόσα χρόνια το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» καταλήγει στην ανάρτησή του ο πρώην εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Όλη η ανάρτηση του Στέργιου Καλπάκη για την Έλενα Ακρίτα

«Πολιτική μόνο για πλούσιους, διότι όσοι προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα είναι πολύ πιθανό να γίνουν κλέφτες. Αυτό μας λέει ωμά, κυνικά και χωρίς καν τα προσχήματα, η κυρία Έλενα Ακρίτα.

Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις. Από την αριστοκρατική αντίληψη της συμμετοχής στην πολιτική; Από το ξέπλυμα στους γόνους των μεγάλων επιχειρηματικών και πολιτικών οικογενειών της Δεξιάς και όσα έχουν κάνει σε βάρος του δημόσιου χρήματος;

Πάλι καλά που δεν μας είπε να φοβόμαστε λιγότερο τον Μητσοτάκη από κάποιον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά αυτοί είναι οι υποστηρικτές του κύριου Κασσελάκη, αυτή την αντίληψη θέλουν να εγκαθιδρύσουν στο κόμμα μας. Οι καλοί, τίμιοι, εργατικοί και επιτυχημένοι από τη μία. Οι κακοί, πονηροί, αργόσχολοι και αποτυχημένοι από την άλλη.

Ό,τι έλεγε δηλαδή τόσα χρόνια το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, διότι δεν το άντεχε που οι «γιοί της πλύστρας» - σύμφωνα με τον όρο της κυρίας Ακρίτα - τόλμησαν να αμφισβητήσουν τους νόμιμους ιδιοκτήτες της χώρας.

Τι ντροπή!»

kalpakis_anartisi_akrita_20_9_2024