Ο σουβλατζής στην Τρίπολη και ο Γιαννακούρας

Την Πέµπτη το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου διεκδικητής της αρχηγίας του κόµµατος, Νίκος Ανδρουλάκης, πραγµατοποίησε προεκλογική συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της Τρίπολης. Ένας παραπάνω λόγος που η επίσκεψή του είχε ιδιαίτερη σηµασία είναι επειδή βουλευτής Αρκαδίας είναι ο άνθρωπος που έσπευσε πρώτος να τον αµφισβητήσει µετά τις ευρωεκλογές. ∆ηλαδή ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος τώρα στηρίζει τον Χάρη ∆ούκα. Οι σχέσεις του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου µε τον Ν. Ανδρουλάκη είχαν αρχίσει να παγώνουν από τις προηγούµενες εθνικές εκλογές, όταν η Χαριλάου Τρικούπη έδωσε το χρίσµα του υποψηφίου βουλευτή για τον Νοµό Αρκαδίας στον πρώην αντιπεριφερειάρχη του Π. Τατούλη, τον Βαγγέλη Γιαννακούρα. Ο τελευταίος στις εθνικές κάλπες παραλίγο να στερήσει την έδρα από τον Οδ. Κωνσταντινόπουλο. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές που ακολούθησαν ο Β. Γιαννακούρας έκανε το λάθος να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα µε τον Π. Τατούλη και διεγράφη. Εδώ όµως και ενάµιση µήνα, ο Β. Γιαννακούρας «ξανατρέχει» πίσω από τον Ν. Ανδρουλάκη. Ήταν µαζί του στο Ζάππειο στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την επέτειο της 3ης του Σεπτέµβρη και προχθές στην Τρίπολη στην πρώτη σειρά, για να παρακολουθήσει την οµιλία του. ∆εν ξέρω εάν µετά το πέρας αυτής πήγε µαζί µε τον Ν. Ανδρουλάκη για «γουρνοπούλα» στο ψητοπωλείο του Θόδωρου στην Τρίπολη. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ψήνεται επιστροφή Γιαννακούρα στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, όπως τα σουβλάκια του «Θόδωρου».


Παππάς ή Πάπας που δίνει συγχωροχάρτι;

Αφού η Έλενα Ακρίτα δηλώνει πως δεν είναι «κολλημένη» με την καρέκλα, θα μπορούσε κάλλιστα να μην υποβάλει την παραίτησή της στον προσωρινό επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Νίκο Παππά, αλλά να στείλει απευθείας μια επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, με την οποία θα ανακοίνωνε ότι πηγαίνει στο σπίτι της και ως «χορτασμένη» που είναι δεν έχει ανάγκη τη «συμπόνια» κανενός. Επίσης, ο Ν. Παππάς, που με το ζόρι εξελέγη πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τι θα κάνει εάν από αύριο του ζητήσουν εξηγήσεις άλλοι βουλευτές του κόμματος, επειδή αποφάσισε μόνος του να μην αποδεχτεί την παραίτηση της Έλενας Ακρίτα;

Εφόσον η Έλενα Ακρίτα αμφισβητεί την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη από την προεδρία του κόμματος, γιατί δεν έστειλε σε αυτόν την επιστολή παραίτησής της, αλλά στον προσωρινό επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά; Επίσης, στους «χορτασμένους» ανήκει και ο Κ. Μητσοτάκης, άρα τι κάθεται και τον βρίζει;


«Μασάζ» από τον Καλαφάτη στους «γαλάζιους» βουλευτές

Νέο κύκλο συναντήσεων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με υπουργούς για τις επερχόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή ο γενικός γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης. Στόχος η συμμετοχή των βουλευτών στην τελική διαμόρφωση των νομοθετημάτων και η αναβάθμιση του ρόλου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Οι συναντήσεις ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, για θέματα αρμοδιότητάς της. Σημειώνεται ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε ένας κύκλος συναντήσεων με τους νεοεκλεγέντες βουλευτές, με τους οποίους συζήτησαν τα πατήματά τους στη Βουλή και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Και ότι σύντομα αρχίζει ένας νέος κύκλος συναντήσεων ανά Περιφέρεια για θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες, με πρώτη την Κρήτη. Και βέβαια είναι διαρκείς οι τετ α τετ συναντήσεις στο γραφείο. Ο κ. Καλαφάτης βρίσκεται ήδη σε συνεννοήσεις για τις επόμενες συναντήσεις βουλευτών με τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα, Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, και Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκο.


Το κόμμα ΙΧ

Παρακολουθώντας κανείς τις δημόσιες παρεμβάσεις των στελεχών της Νέας Αριστεράς, δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσει ότι για τα σημερινά χάλια του ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτουν ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος με τη στάση του πέρυσι τέτοιον καιρό επέτρεψε να πέσει το κόμμα στα χέρια του Σ. Κασσελάκη. Στο πνεύμα αυτό και η παρέμβαση που έκανε χθες ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα του Αθήνα 9,84. «Αισθάνομαι θλίψη και οργή μπροστά στις εξελίξεις των τελευταίων μηνών, που κορυφώνονται με τραγικό τρόπο», ανέφερε. Σύμφωνα με τον Π. Σκουρλέτη, αυτά τα πράγματα δεν ξεκίνησαν με την εκλογή Κασσελάκη, καθώς «βρήκε και τα έκανε αυτά ο Στέφανος Κασσελάκης, σε μια λογική κόμματος ΙΧ που προϋπήρχε και διαμόρφωσε το κατάλλ ηλο έδαφος για να κάνει όσα κάνει».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 21/09/2024