«Σκελετούς» στα οικονοµικά ντουλάπια της Κουµουνδούρου κατά την περίοδο της θητείας του Στ. Κασσελάκη στο προεδρικό αξίωµα αναζητούν οι νέοι ένοικοι και διαχειριστές της Κουµουνδούρου, ελπίζοντας ότι µε τον τρόπο αυτό θα τον εκθέσουν ανεπανόρθωτα στα µάτια της κοινωνικής βάσης του κόµµατος και συνάµα θα πάρουν την εκδίκησή τους για τους συκοφαντικούς υπαινιγµούς που είχε αφήσει εναντίον του Αλ. Τσίπρα περί διακίνησης «µαύρου» πολιτικού χρήµατος.

Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι και µέλη της Πολιτικής Γραµµατείας, εδώ και καιρό ζητούσαν από τον γενικό διευθυντή, Χ. Μαυροκεφαλίδη, αναλυτική ενηµέρωση για την τρέχουσα οικονοµική κατάσταση του κόµµατος. Το συγκεκριµένο αίτηµα υποβλήθηκε αµέσως µετά την απόπειρα του Στ. Κασσελάκη να τους καταστήσει «συνεργούς», διά της εξασφάλισης µιας οµόφωνης απόφασης στην Πολιτική Γραµµατεία, στο σχέδιο που είχε ήδη θέσει σε εφαρµογή για τα κοµµατικά Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης της Κουµουνδούρου. Επίσης, όσο ήταν πρόεδρος και «διέταξε» το κλείσιµο της «Αυγής», φέρεται να είχε «απαγορεύσει» στον Χ. Μαυροκεφαλίδη να δώσει στοιχεία στους εσωκοµµατικούς του αντιπάλους για τη «δηµοσιονοµική» εικόνα της Κουµουνδούρου και, κυρίως, για το µισθολογικό κόστος των εργαζοµένων που προσλαµβάνονταν µε δική του απόφαση.

Αυτό, άλλωστε, επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι στο λογιστήριο της Κουµουνδούρου, όταν τρία µέλη από την οµάδα των «87» ζήτησαν τα σχετικά στοιχεία, ώστε να έχουν ολοκληρωµένη εικόνα για τα λειτουργικά έξοδα του κόµµατος, η απάντηση που πήραν «γραπτώς» ήταν πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, διότι εµπίπτει στη νοµοθεσία περί προσωπικών δεδοµένων. Ο λόγος που οι εσωκοµµατικοί αντίπαλοι του Στ. Κασσελάκη ήθελαν να έχουν στα χέρια τους όλα τα οικονοµικά στοιχεία της Κουµουνδούρου ήταν επειδή είχαν γίνει αποδέκτες πληροφοριών ότι, µε το που ανέλαβε ο Στ. Κασσελάκης την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε ένα πάρτι ρουσφετολογικών προσλήψεων µε παχυλούς µισθούς σε ηµετέρους, που έφταναν ή ξεπερνούσαν τα 3.000 ευρώ.

Ενώ την ίδια στιγµή, λειτουργώντας ως «διευθύνων σύµβουλος», δροµολογούσε απολύσεις επιστηµονικών συνεργατών στην Κ.Ο. ή οδηγούσε στην ανεργία όσους εργάζονταν στην «Αυγή» ή στον ρ/σ «Στο Κόκκινο». Επίσης, οι υποψίες ότι πάει να µετατρέψει το κόµµα σε «οικογενειακή επιχείρηση» φούντωσαν όταν ο αδελφός του, Στέλιος, ο οποίος φέρεται να έκανε σούρτα-φέρτα στο κόµµα, προχώρησε σε παρεµβάσεις στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης, δίνοντας την εντύπωση πως είναι βαθύς γνώστης του «λογιστηρίου» της Κουµουνδούρου.

Η ιστορία τείνει να πάρει διαστάσεις και οικονοµικού θρίλερ, καθώς ο γενικός διευθυντής του κόµµατος, Χ. Μαυροκεφαλίδης, µετά την εκπαραθύρωση του Στ. Κασσελάκη από την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, πιέζεται από την οµάδα των «87» να δώσει αναλυτικό λογαριασµό για τα «πεπραγµένα» του τελευταίου την περίοδο που ήταν πρόεδρος του κόµµατος. Ταυτόχρονα, ο Στ. Κασσελάκης, στην προσπάθειά του να «µπλοκάρει» οποιαδήποτε µαρτυρία σε βάρος του από τον Χ. Μαυροκεφαλίδη, προέβη σε επιθετικές ενέργειες εναντίον του µέσα από την άρση του πληρεξουσίου που του είχε υπογράψει, ενώ ταυτόχρονα άνθρωποι του περιβάλλοντός του αφήνουν να εννοηθεί πως, εάν οι «87» αποπειραθούν να τον «εκθέσουν», τότε και ο ίδιος θα βγάλει στη σέντρα όλες τις «µαύρες τρύπες» της Κουµουνδούρου.

Ηδη από προχθές το επιτελείο του Στ. Κασσελάκη επιχειρεί να αποδοµήσει το αφήγηµα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν «χρωστούσε» πουθενά επί Αλ. Τσίπρα, διακινώντας πληροφορίες για «προµηθευτές» που ήταν απλήρωτοι και τώρα στρέφονται εναντίον της Κουµουνδούρου.

Δημοσιεύθηκε στα Παραπολιτικά