Ο Μητσοτάκης θα δει και επενδυτές στη Νέα Υόρκη

Η πολιτική ατζέντα και ιδίως οι συναντήσεις με ξένους ηγέτες ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη και όλα τα φώτα είναι στραμμένα σε αυτές. Ωστόσο, στο παρασκήνιο, οι συνομιλίες που θα έχει με επενδυτές και τραπεζίτες έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός θα έχει πρόγευμα εργασίας με περίπου 25 επικεφαλής επενδυτικών εταιρειών, στελέχη τραπεζών και διαχειριστές κεφαλαίων, την οποία οργανώνει το γραφείο του σε συνεργασία με την Axia Ventures, και εκεί θα στείλει το σήμα ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή και φιλόξενη για μεγάλες επενδύσεις. Στη Νέα Υόρκη θα συναντηθεί επίσης και με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Philip Morris, Γιάτσεκ Ολτσακ, της πολυεθνικής εταιρείας που έχει ήδη επενδύσει σχεδόν 700.000.000 ευρώ την τελευταία επταετία περίπου στη χώρα μας. Ενδιαφέρον θα έχει και η συνέντευξη που -όπως μαθαίνουμε- θα δώσει στο CNN και την Κριστιάν Αμανπούρ.


Η βράβευση του Τσίπρα ως συγκέντρωση αντι-Kasselistas

Με το βραβείο Ειρήνης «Νίκος Νικηφορίδης» θα τιμηθεί ο Αλέξης Τσίπρας για την καταλυτική συμβολή του στην επίλυση του Μακεδονικού μέσα από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ενδεχομένως το βραβείο να έχει μικρή σημασία, μπρος στον χαρακτήρα που μαθαίνω πως αναμένεται να πάρει η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84 στο Γκάζι. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, από το θεατράκι «Μιλτιάδης Έβερτ» αναμένεται να περάσουν τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη. Σύσσωμοι, δηλαδή, οι «87» αλλά και πολλοί άλλοι θα είναι εκεί για να ακούσουν όχι μόνο την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, αλλά και να στείλουν ένα σαφές μήνυμα πως ο αντίπαλος πόλος στον Κασσελάκη προετοιμάζεται για τη μάχη του συνεδρίου και την εκλογή νέας ηγεσίας. Και βεβαίως θα περιμένουν να ακούσουν και κάποιο σήμα μέσα από την παρέμβαση που θα κάνει ο κ. Τσίπρας, που προφανώς και είναι ο άτυπος ηγέτης όλων αυτών των στελεχών, από τον Γεροβασίλη, τον Φλαμπουράρη, τη Νοτοπούλου έως τον Ζαχαριάδη, τον Σπίρτζη και τον Βασιλειάδη. Το φώτα, δε, θα είναι στραμμένα και στον Σωκράτη Φάμελλο, που λογικά και αυτός θα είναι παρών, παρά την ψυχρασία που είχε υπάρξει στη σχέση του με τον Αλέξη.


Φίλοι του ΓΑΠ υπέρ Γερουλάνου

Μπορεί να μην έχει εκδηλώσει προτίμηση προς κάποιο συγκεκριμένο υποψήφιο ο Γιώργος Παπανδρέου, ωστόσο έχει ενδιαφέρον τι κάνουν κάποιοι πολύ γνωστοί συνομιλητές και συνοδοιπόροι του πρώην πρωθυπουργού. Για παράδειγμα η Έφη Χαλάτση, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και γνωστή για τις πολιτικές της σχέσεις με τον ΓΑΠ, που κάνει δυνατή εκστρατεία υπέρ της υποψηφιότητας Γερουλάνου, με σημείo αιχμής ότι είναι πολύ σημαντικό ο νέος αρχηγός που χρειάζεται το κόμμα να είναι βουλευτής. Μάλιστα, μαθαίνουμε ότι ο κύκλος των υποστηρικτών Γερουλάνου έχει διευρυνθεί όχι χωρίς το «πράσινο φως» του ίδιου του κ. Παπανδρέου.


Με Καλλιακμάνη και Κατερινόπουλο στο πλευρό του ο Ανδρουλάκης

Τον Νίκο Ανδρουλάκη στηρίζουν στην εσωκομματική μάχη για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης και ο ταξίαρχος ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος. Ο κ. Καλλιακμάνης ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο κ. Κατερινόπουλος ήταν υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2023 στον Δυτικό Τομέα. Μάλιστα, ο κ. Ανδρουλάκης έχει και υποστηρικτές από τον χώρο της Έβδομης Τέχνης, όπως οι γνωστοί ηθοποιοί Μιχάλης Αεράκης και Τζένη Διαγούπη.


Σκηνές απείρου κάλλους σε δημαρχείο στην Αττική

Στα χέρια πιάστηκαν αντιδήμαρχοι όπως μαθαίνουμε σε δήμο της Ανατολικής Αττικής, με τις φωνές να ακούγονται τόσο εντός όσο και εκτός δημαρχείου. Το κλίμα είναι τεταμένο και οι καλά γνωρίζοντες κάνουν λόγο για… ανομοιογένεια εντός της παράταξης της δημοτικής Αρχής που ενδεχομένως το επόμενο διάστημα θα μπορούσε να οδηγήσει και σε άλλες συγκρούσεις. Πάντως, αν και έγιναν προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι, το ρήγμα είναι βαθύ και αυτές δεν φαίνεται να πιάνουν τόπο!


Αλλαγή σκυτάλης στα πρωτοδικεία

Αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση των μεγάλων σχηματισμών της χώρας, με τους δικαστές και εισαγγελείς να επιλέγουν τα πρόσωπα που θα αναλάβουν το «τιμόνι» πρωτοδικείων, εφετείων και εισαγγελιών πρωτοδικών και εφετών για την επόμενη διετία. Εξαίρεση μόνο οι προϊστάμενοι των Πρωτοδικείων Αθηνών, Χριστόφορος Λινός, Πειραιά, Γεώργιος Ξυνόπουλος και Θεσσαλονίκης, Πέτρος Αλικάκος, οι οποίοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους για ένα έτος προκειμένου να διαχειριστούν τις αλλαγές που επήλθαν στα δικαστήρια λόγω του δικαστικού χάρτη. Η πρόεδρος Εφετών Σοφία Λιγνού εξελέγη νέα διευθύνουσα της τριμελούς διοίκησης του Εφετείου Αθηνών και μέλη οι εφέτες Δημήτρης Κοντόπουλος και Κωνσταντίνος Σαργιώτης. Στην Εισαγγελία Εφετών καθήκοντα προϊσταμένου θα αναλάβει ο εισαγγελέας εφετών Γιώργος Καντζίδης στη θέση της Καλλιόπης Βαρδάκη, η οποία προήχθη στον βαθμό της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ενώ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών καθήκοντα διευθύνοντα αναλαμβάνει ο Αριστείδης Κορέας, στη θέση του Αντώνη Ελευθεριάνου, ο οποίος επίσης προήχθη στον βαθμό του αντεισαγγελέα εφετών. Οι νέοι προϊστάμενοι θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η Οκτώβρη.