Το Μέγαρο Μαξίμου «ταρακουνήθηκε» από τις αντιδράσεις των «γαλάζιων» βουλευτών, που είναι περισσότεροι από τους «11 αντάρτες», για τη μη συμμετοχή τους στη διαβούλευση για τα νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση στη Βουλή.

Έτσι, σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, o γενικός γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης είναι το πρόσωπο που θα παίξει τον ρόλο του «συνδετικού κρίκου» ανάμεσα στους υπουργούς, που προωθούν νομοσχέδια και ομάδες ενδιαφερόμενων βουλευτών της ΝΔ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, η αρχή θα γίνει αύριο με την υπουργό Εργασίας, Νίκη Κεραμέως.

Σενάριο για νέο γραμματέα

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τη στήλη, η δεύτερη θητεία της κυβέρνησης, σε συνδυασμό με την «γκρίνια» των βουλευτών της ΝΔ, φαίνεται πως επισπεύδει κάποιες αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε σχέση με την ενδυνάμωση του κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι αρκετά πιθανό, όπως αποκαλύπτει το Big Mouth, να δούμε -και μάλιστα άμεσα- να αλλάζει η γραμματέας του κόμματος, Μαρία Συρεγγέλα, και στη θέση της να «πηγαίνει πιο έμπειρο κοινοβουλευτικά στέλεχος», όπως αναφέρει η στήλη.

Διαβάστε ακόμα: Οριστικό τέλος Μητσοτάκη στην περίοδο χαλαρότητας με τη διαγραφή Σαλμά - Μηδενική ανοχή στους "γκρινιάρηδες"

Επ’ αυτού υπάρχουν δύο εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργό. Η μία να επιλέξει για γραμματέα ακόμη και εν ενεργεία υπουργό, όπως είχε κάνει στα μέσα του 2000 ο κ. Καραμανλής με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Και η δεύτερη ότι θα έβλεπε για γραμματέα ένα πρόσωπο από τη νέα γενιά με επικοινωνιακό χάρισμα, αλλά παράλληλα καλή γνώση του κομματικού μηχανισμού. Για παράδειγμα, τέτοια χαρακτηριστικά διαθέτουν η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη και οι υφυπουργοί Κυρανάκης και Κώτσηρας.

Τι γράφει η στήλη Big Mouth

Το Μαξίμου ανοίγει πόρτες στους βουλευτές της ΝΔ

– Πάντως, το Μαξίμου «ταρακουνήθηκε» από τις αντιδράσεις των βουλευτών, που είναι περισσότεροι από τους 11, για τη μη συμμετοχή τους στη διαβούλευση για τα νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση στη Βουλή. Έτσι, μαθαίνω ότι δόθηκε εντολή στον γενικό γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη, να το παίξει συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους υπουργούς που προωθούν νομοσχέδια και ομάδες ενδιαφερόμενων βουλευτών της ΝΔ. Η αρχή γίνεται αύριο με την υπουργό Εργασίας, Νίκη Κεραμέως. Η απορία μου είναι γιατί γίνεται τώρα το αυτονόητο, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι βουλευτές της ΝΔ αιφνιδιάζονται και αυτοί με νομοσχέδια χωρίς διαβούλευση ή τροπολογίες της νύχτας. Στερνή μου γνώση, να σ’ είχα πρώτα, κάλλιο αργά, παρά ποτέ και άλλα σοφά που μας έμαθαν οι παππούδες μας.

Σενάριο για νέο γραμματέα

– Η δεύτερη θητεία της κυβέρνησης, σε συνδυασμό με την γκρίνια των «γαλάζιων» βουλευτών, έχω την αίσθηση ότι επισπεύδουν κάποιες αποφάσεις του προέδρου Μητσοτάκη, σε σχέση με την ενδυνάμωση του κόμματος. Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται να δούμε, και μάλιστα άμεσα, να αλλάζει η γραμματέας του κόμματος, Μαρία Συρεγγέλα, και στη θέση της να πηγαίνει πιο έμπειρο (κοινοβουλευτικά) στέλεχος. Επ’ αυτού υπάρχουν δύο εισηγήσεις προς τον Μητσοτάκη. Η μία τον προτρέπει να επιλέξει για γραμματέα ακόμη και εν ενεργεία υπουργό, όπως είχε κάνει στα μέσα του 2000 ο Καραμανλής με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, και η δεύτερη ότι θα έβλεπε για γραμματέα ένα πρόσωπο από τη νέα γενιά με επικοινωνιακό χάρισμα, αλλά παράλληλα καλή γνώση του κομματικού μηχανισμού. Για παράδειγμα, τέτοια χαρακτηριστικά διαθέτουν η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη και οι υφυπουργοί Κυρανάκης και Κώτσηρας, στον οποίο είχε προταθεί πριν από περίπου έναν χρόνο η θέση του γραμματέα και την είχε αρνηθεί.

Διαβάστε αναλυτικά τι γράφει η στήλη Big Mouth σήμερα ΕΔΩ.