Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο σε έναν μήνα να δούμε μια πρωτόγνωρη κοινοβουλευτική πραγματικότητα, όπως αναφέρει το Big Mouth του powergame.gr. Και αυτό γιατί αν επανεκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης και στο ΠΑΣΟΚ επικρατήσει είτε ο Χάρης Δούκας είτε η Άννα Διαμαντοπούλου, τότε θα έχουμε αρχηγούς της αντιπολιτεύσεως χωρίς κοινοβουλευτική παρουσία. Με δεδομένο ότι Κασσελάκης, Δούκας και Διαμαντοπούλου δεν είναι βουλευτές επί τρία χρόνια, θα απουσιάζουν από τη Βουλή οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Για να καταλάβετε τη σοβαρότητα του θέματος, το συγκεκριμένο σενάριο που θέλει τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν αρχηγούς εκτός Βουλής για τα επόμενα τρία χρόνια συζητήθηκε προ ημερών και στον πρωινό καφέ του Μαξίμου.

Διαβάστε εδώ: Θέμα στον πρωινό καφέ του Μαξίμου το σενάριο εκλογής προέδρων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που θα βρίσκονται εκτός Βουλής

Τι αναφέρει το Big Mouth

– Παρακολουθώντας τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στον χώρο της Κεντροαριστεράς και βλέποντας τις δημοσκοπήσεις, σκέφτηκα ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο σε έναν μήνα να δούμε μια πρωτόγνωρη κοινοβουλευτική πραγματικότητα. Αναφέρομαι στην περίπτωση που επανεκλεγεί αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης και στο ΠΑΣΟΚ επικρατήσει είτε ο δήμαρχος Δούκας είτε η συντρόφισσα Διαμαντοπούλου, τότε δηλαδή που θα έχουμε πρόεδρο της κυβέρνησης εντός του κοινοβουλίου, αλλά θα ψάχνουμε να βρούμε τους αρχηγούς της αντιπολιτεύσεως. Με δεδομένο ότι Κασσελάκης, Δούκας και Διαμαντοπούλου δεν είναι βουλευτές επί τρία χρόνια, θα απουσιάζουν από τη Βουλή οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ε, όπως και να το κάνουμε, δεν τη λες και θεσμική κανονικότητα τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Άσε που με κάτι τέτοια απαξιώνεται ολοένα και περισσότερο το Κοινοβούλιο, που ήδη έχει υποστεί έναν «τραυματισμό».