Πληροφορίες για επαφές του Σαλμά με την Ελληνική Λύση

Σήμερα θα ξεκινήσω με μία παλιά πληροφορία που σας είχε μεταφέρει ήδη από τον περασμένο Ιούνιο για τον διαγραμμένο πια από τη ΝΔ βουλευτή, Μάριο Σαλμά. Πολύ πριν τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, ο Μάριος Σαλμάς είχε επιχειρήσει να ρίξει δίχτυα - κατά το κοινώς λεγόμενο - σε άλλο κόμμα, για να δει τι… ψάρια μπορεί να πιάσει. Όπως λένε… κάποιοι κακεντρεχείς του κόμματος, ο πρώην πλέον βουλευτής της ΝΔ και νυν ανεξάρτητος φέρεται να είχε προσεγγίσει την περασμένη άνοιξη την Ελληνική Λύση και να είχαν συζητήσει το ενδεχόμενο να ανεξαρτητοποιηθεί - τότε - από τη ΝΔ και να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου. Όπως μου μεταφέρουν, οι συζητήσεις είχαν προχωρήσει αρκετά, με «προξενητή» τον βουλευτή ακόμα τότε της Ελληνικής Λύσης Παύλο Σαράκη (διεγράφη στη συνέχεια), που γνωρίζεται με τον Σαλμά λόγω κοινής καταγωγής από την Αιτωλοακαρνανία. Τελικά ο Βελόπουλος του έριξε πόρτα και δεν συμπεριέλαβε στο ευρωψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης τον Σαλμά, ο οποίος αισθανόταν μήνες τώρα ξένο σώμα για τη Νέα Δημοκρατία και η διαγραφή του ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενη.


Οι Πασοκογενείς του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ

Να αφήσω όμως τα κυβερνητικά και να σας πάω στα Πασοκοσοσυριζαϊκά παρασκήνια που ίσως έχουν και περισσότερο ενδιαφέρον αυτή την περίοδο. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων η συντριπτική πλειοψηφία των «πασοκογεννών» του ΣΥΡΙΖΑ έχει αντιληφθεί πως η ενασχόληση τους με τα κοινά και τα κομματικά δρώμενα δεν «περνάει» μέσα από την Κουμουνδούρου, όποιος και αν εκλεγεί στη παρούσα φάση αρχηγός. Είτε λέγεται Στέφανος Κασσελάκης, είτε Παύλος Πολάκης, είτε Σωκράτης Φάμελλος. Και γι’ αυτό -μου λένε- έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις εξελίξεις που θα προκύψουν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ με την εκλογή νέας ηγεσίας σε λίγες ημέρες, προκειμένου να κάνουν ατομικά ή συλλογικά τα κουμάντα τους. Δηλαδή να επιστρέψουν στην πατρογονική τους εστία.

Ο Κασσελάκης συμμάχισε με την ορκισμένη αντίπαλο της Γεροβασίλη στην Άρτα

Μου λένε ότι το τερμάτισε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖ, Στέφανος Κασσελάκης το Σαββαοκύριακο, αφού όχι μόνο πήγε περιοδεία στην εκλογική περιφέρειας της Όλγας Γεροβασίλη, στην Άρτα, ενώ συνεδρίασε η ΚΕ του κόμματος, αλλά επέλεξε να συνοδεύεται από την ορκισμένη εχθρό της κ. Γεροβασίλη, την Τζένη Ταπραντζή και όχι από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πληροφορίες λένε ότι η εν λόγω κυρία ήταν στο παρελθόν υποψήφια δήμαρχος της Άρτας, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί, με αποτέλεσμα να κατηγορεί την Ολγα Γεροβασίλη ότι δεν την βοήθησε, καθώς στήριξε άλλον υποψήφιο.
Πάντως, η επίσκεψη του προέδρου δεν πήγε ιδιαίτερα καλά αν αναλογιστεί κανείς ότι υπήρξε μεγάλος εκνευρισμός στην τοπική οργάνωση γιατί κανείς δε τους ενημέρωσε για την παρουσία του στην περιοχή …

Αδιάβαστοι (στο καταστατικό) οι σύμβουλοι του Κασσελάκη

Παραμένω στον ΣΥΡΙΖΑ για να σας πως ότι χωρίς αντανακλαστικά είναι τα στελέχη που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη. Μετά την ιστορία με την πρόταση μομφής και τις τηλεφωνικές ψήφους, χθες άρχισαν να βάζουν θέμα γιατί στην ψηφοφορία της Κεντρικής Επιτροπής για να τεθεί το «Πόθεν έσχες», ως προϋπόθεση να καταθέσει κάποιος υποψηφιότητα για την ηγεσία, δεν υπήρξε η τηλεφωνική ψήφος. Προφανώς, ξεχνάνε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να ζητηθεί κατ’ αρχήν από το προεδρείο αυτή διαδικασία πράγμα που δεν έγινε. Αδιαφορούν δε για το βασικό στοιχείο της ιστορίας που είναι ότι για την πρόταση μομφής έπρεπε να ψηφίσει το σύνολο των μελών της ΚΕ γιατί η ψηφοφορία αυτή χρειαζόταν το 50 συν 1 των ψήφων, ενώ για τις τροπολογίες βάση του καταστατικού χρειάζονται μόνο η πλειοψηφία επι των παρόντων. Μάλλον πρέπει να αρχίσουν την ανάγνωση του καταστατικού όσοι συμβουλεύουν τον έκπτωτο πρόεδρο….

Μεγάλη κινητοποίηση συγκέντρωσης για τη βράβευση Τσίπρα

Το μήνυμα έφτασε από το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στα τηλέφωνα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (όχι όλων) τα προηγούμενα 24ωρα: «Το Βραβείο Ειρήνης «Νίκος Νικηφορίδης» θα απονεμηθεί στον Αλέξη Τσίπρα Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ», Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Η βράβευση γίνεται με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών. Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό». Η κινητοποίηση για την εκδήλωση που διοργανώνει απόψε φορέας με επικεφαλής τον Πανο Τριγάζη (κολλητό του πρώην πρωθυπουργού) αναμένεται να έχει χαρακτήρα… «τσιπροπροσκλητηρίου» όπως μεταξύ σοβαρού και αστείου λένε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κινούνται στο περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα. Θα μετρήσουν δηλαδή δυνάμεις και… χειροκρότημα!

Γκάφα Δούκα με τη λίστα ονομάτων απο τη Θεσσαλονίκη - Δύο τον κατήγγειλαν

Στα πασοκικά ενδότερα τώρα μιας και έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές εκλογές. Χθες Δευτέρα είδε το φως της δημοσιότητας ένα κείμενο στήριξης υποψηφιότητας του Χάρη Δούκα, το οποίο έφερε τις υπογραφές 160 προσώπων από τη Θεσσαλονίκη. Ανάμεσά τους βρισκόταν και το όνομα του προέδρου της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης, Άγγελος Δερετζής. Ωστόσο ο κ. Δερετζής με ανακοίνωση του ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε υπέγραψε τέτοιο κριμένο και μάλιστα, επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός του. Στο ίδιο κείμενο υπάρχουν και τρία ακόμα ονόματα προσώπων τα οποία εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους καθώς δεν είχαν δώσει τέτοιου είδους έγκριση…

Κόντρα Διαμαντοπούλου με Γερουλάνο στο παρά πέντε του debate

Μία πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει στο αποψινό debate των υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ είδαμε χθες βράδυ ανάμεσα στην Άννα Διαμαντοπούλου και τον Παύλο Γερουλάνο. Η κυρία Διαμαντοπούλου μιλώντας στο Mega έκανε πολιτικό άνοιγμα στον κ. Γερουλάνο λέγοντας ότι σε περίπτωση που κερδίσει την εσωκομματική μάχη, ο βουλευτής Α' Αθηνών και συνυποψήφιός της θα μπορούσε να είναι πρόεδρος της Κ.Ο του κόμματος. Όπως ήταν φυσικό ο κ. Γερουλάνος σήκωσε το γάντι απαντώντας της πως η εκλογή αρχηγού του ΠΑΣΟΚ που δεν είναι στη Βουλή είναι συνταγή πολιτικής ήττας. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Γερουλάνος έχει μιλήσει πολλές φορές για την ανάγκη να εκλεγεί πρόεδρος που θα βρίσκεται στη Βουλή, αφήνοντας κατ' αυτό τον τρόπο αιχμές και για την υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα.


Και αιχμές από τη Νάντια Γιαννακοπούλου

Να σημειωθεί ότι στην κυρία Διαμαντοπούλου απάντησε και η έτερη υποψήφια για την προεδρία Νάντια Γιαννακοπούλου. «Αυτή δεν είναι μια εικόνα από το μέλλον, αλλά μάλλον απ´το χειρότερο παρελθόν» σχολίασε μέσω του Χ η Νάντια Γιαννακοπούλου. «Κάποιοι φαίνεται ότι δεν μπορούν να συγκρατηθούν και έχουν ήδη αρχίσει να μοιράζουν θέσεις και αξιώματα! Αυτή δεν είναι μια εικόνα από το μέλλον, αλλά μάλλον απ´το χειρότερο παρελθόν. Ας σοβαρευτούν», συμπλήρωσε. Πλέον περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον επί της οθόνης το αποψινό debate όπου θεωρείται σίγουρο πως θα δοθούν περισσότερες απαντήσεις.


Ο Δούκας μετέφερε χρονικά δημοτικό συμβούλιο λόγω των εσωκομματικών στο ΠΑΣΟΚ

Παραμένοντας στα του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι το αποψινό debate επηρεάζει και τον δήμο Αθηναίων. Και αυτό διότι αύριο Τετάρτη ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ωστόσο με απόφαση του Χάρη Δούκα, το συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης να υπάρξουν πολλές μουρμούρες από αντιπολιτευόμενες παρατάξεις...

Συγκίνηση Χαρδαλιά στον Βύρωνα

Μεγάλη ήταν η συγκινησιακή φόρτιση του Νίκου Χαρδαλιά, όταν βρέθηκε στην επετειακή γιορτή για τα «100 χρόνια Βύρωνας», όπου η Περιφέρεια Αττικής ήταν συνδιοργανωτής. Για «την πόλη της καρδιάς του» όπως την ονομάζει ο ίδιος χρόνια τώρα. Όπως είπε ο ίδιος από το βήμα, όταν βρέθηκε με τον δήμαρχο της πόλης Αλέξη Σωτηρόπουλο, αναφερόμενος στην εκδήλωση: «Με ταξίδεψε πίσω στα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια, τότε που μάθαμε να ονειρευόμαστε, τότε που μάθαμε την ίδια τη ζωή στις γειτονιές του Βύρωνα».

Προσλήψεις 300 ατόμων σε ΟΤΑ της χώρας

Με απόφαση της υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Χαραλαμπογιάννη εγκρίθηκε η πρόσληψη 300 ατόμων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. όλης της χώρας. Η διάρκεια των συμβάσεων θα είναι διάρκειας 8 μηνών και η κατανομή τους είναι η εξής: Δήμο Δάφνης-Υμηττού 10, Δήμο Νέας Σμύρνης 46, Δήμο Αρταίων 3, Δήμο Βόλου 99, Δήμο Μινώα Πεδιάδας 14, Δήμο Νεάπολης-Συκεών 23, Δήμο Αιτωλοακαρνανίας Ξηρομέρου 5, Δήμο Ζακύνθου Ζακύνθου 93, Δήμο Λακωνίας Ευρώτα 7.