Αντί ο Στ. Κασσελάκης ως άλλος Μακάριος της Κύπρου να εµφανίζει εαυτόν θύµα των πραξικοπηµατιών της Κουµουνδούρου, δηλώνοντας «είµαι εδώ και σας οµιλώ» µε αφίσα στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλό θα ήταν να δώσει και µια απάντηση για το εάν προτίθεται να παρουσιάσει το ακριβές «Πόθεν Έσχες» του και όχι να επιδίδεται σε φτηνούς αντιπερισπασµούς µέσω τρίτων, όπως η Έλενα Ακρίτα, που την έπεσε στον Χ. Σπίρτζη, επειδή ο τελευταίος την είχε αδειάσει για τις επιθέσεις που έκανε στον Κ. Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρέβα. Εφόσον ο Στ. Κασσελάκης είναι «διαυγής» και «ξάστερος» και όλα τα περιουσιακά στοιχεία του δεν έχουν καµία σκιά, για ποιο λόγο αφήνει τους υποστηρικτές του να εκτοξεύουν καταγγελίες εναντίον εκείνων που του ζητάνε να δηµοσιοποιήσει το «Πόθεν Έσχες» του; Άλλωστε, το έχει προσκοµίσει στην αρµόδια Επιτροπή της Βουλής. Η µόνη εξήγηση που µπορεί να δώσει κανείς σε αυτή την «άρνηση» είναι ότι ο Στ. Κασσελάκης πριν από τις ευρωεκλογές παρουσίασε άλλα στοιχεία του «Πόθεν Έσχες» του από αυτά που στο τέλος έπρεπε να δηλώσει στην αρµόδια Επιτροπή της Βουλής. Οπότε, για τον ίδιο είναι δίκοπο µαχαίρι να δώσει στη δηµοσιότητα την περιουσιακή κατάστασή του, όπως αυτή είναι εµπιστευτικά κατατεθειµένη στις αρµόδιες Αρχές, καθώς αµέσως οι «σύντροφοί» του θα προβούν σε αναλυτικό «ξεσκόνισµα», συγκρίνοντας το αµφιβόλου αξιοπιστίας excel που είχε παρουσιάσει πριν από τις ευρωεκλογές από τη Θεσσαλονίκη ως δήλωση «Πόθεν Έσχες» µε αυτό που τελικά υποχρεώθηκε από τον νόµο να στείλει στη Βουλή, ελπίζοντας ότι θα δηµοσιοποιηθεί έπειτα από δύο χρόνια.



Τζάκρη εναντίον Ραγκούση

Tο είπε και το έκανε η Θεοδώρα Τζάκρη. Χθες, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της κατέθεσε μήνυση στον Γ. Ραγκούση για συκοφαντική δυσφήμηση και πλέον τις διαφορές τους θα τις λύσουν ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης. Η Θ. Τζάκρη στη μηνυτήρια αναφορά της αφήνει να εννοηθεί ότι ο Γ. Ραγκούσης αποδέχεται πως της άσκησε bullying κατά την περίοδο που τον είχε πολιτικό προϊστάμενο στο υπουργείο Εσωτερικών την περίοδο διακυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου. Αλλά για να «αιτιολογήσει» 14 χρόνια μετά τη στάση του αυτή απέναντί της, έφτασε στο σημείο να υπαινιχθεί πως η Θ. Τζάκρη ήταν λαμόγιο, καθώς της συμπεριφέρθηκε άσχημα, επειδή την υποψιαζόταν πως θέλει να διασπαθίσει δημόσιο χρήμα. Επειδή η αντιπαράθεσή τους έχει και την κωμική της διάσταση, καθώς δύο «πασόκοι μαλώνουν στον ξένο αχυρώνα» του ΣΥΡΙΖΑ, αν γίνει δίκη, βλέπω να καλούν για μάρτυρα τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου

H Νέα Αριστερά με αίτημα του Αλέξη Χαρίτση, προέδρου της ΚΟ, της Έφης Αχτσιόγλου, μέλους της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, και της Πέτης Πέρκα, γραμματέα της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, ζητά να συγκληθεί η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με θέμα την ακρόαση του προτεινόμενου από την κυβέρνηση υποψηφίου για τη θέση του Ευρωπαίου επιτρόπου, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Η συγκυρία της «ηρωικής εξόδου» Σαλμά

Δεν ξέρω εάν η πολιτική καριέρα του Μάριου Σαλμά θα ολοκληρωθεί μέσα από το κόμμα της Λατινοπούλου ή του Βελόπουλου, οι οποίοι διαγκωνίζονται στο παρασκήνιο για τη «μεταγραφή» του, αλλά σίγουρα ο Κ. Μητσοτάκης δ εν τον έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας επειδή, τάχα μου, κατέθεσε ερώτηση μαζί με άλλους δέκα συναδέλφους του για τα κόκκινα δάνεια. Αν επρόκειτο περί αυτού, θα «διέγραφε» και τους 11, όπως έκανε το 1998 ο Κώστας Καραμανλής που διέγραψε διαμιάς τους Α. Παπαληγούρα, Π. Τατούλη, Στ. Μάνο, Γ. Σουφλιά, Ν. Κάκκαλο και Β. Κοντογιαννόπουλο, επειδή διαφοροποιήθηκαν σε ψηφοφορία στη Βουλή επί άρθρου για την εξυγίανση των ΔΕΚΟ. Επειδή όμως η πολιτική δεν είναι μόνο η τέχνη του εφικτού αλλά και του πονηρού, δεν θα εκπλαγούμε εάν στο τέλος αποκαλυφθεί πως ο κ. Σαλμάς σκοπίμως προκάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να χτίσει άλλοθι διά της «ηρωικής του εξόδου» για άσχετα ζητήματα από αυτά που προβάλλει. Γραμμή άμυνας δηλαδή, πριν εκτεθεί για άλλους ενδεχομένως λόγους.


Τακίμια

Οι κακές αλλά και οι καλές γλώσσες αναφέρουν ότι τον προεκλογικό αγώνα του Π. Πολάκη για τη διεκδίκηση της αρχηγίας του ΣΥΡΙΖΑ θα τον ενισχύσει με όσες δυνάμεις διαθέτει ο πρώην πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος. Η χημεία που υπάρχει ανάμεσα τους είναι τέτοια που στον δημόσιο λόγο τους, εδώ και πολλά χρόνια, δεν ξεχωρίζεις εύκολα εάν αυτά που λέει ο Π. Καμμένος απηχούν τις απόψεις του Π. Πολάκη ή εάν αυτά που λέει ο Π. Πολάκης είναι ίδια με αυτά που πρεσβεύει ο πρώην πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Άμα δε ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγηθ εί σε νέα διάσπαση, σίγουρα τα δυο αυτά αηδόνια θα τακιμιάσουν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή