Λίγες ώρες απέμειναν για το debate των έξι υποψήφιων προέδρων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με το πρώτο ορατό «ρήγμα» στην αποψινή αναμέτρηση να έρχεται κατά κύματα από τον Παύλο Γερουλάνο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του powergame.gr, πριν από λίγες ημέρες ο Παύλος Γερουλάνος ξεκίνησε να δηλώνει πως το «πείραμα» με πρόεδρο κόμματος εκτός Βουλής απέτυχε στο παρελθόν.

Ωστόσο, αρκετοί ήταν αυτοί που του την «έπεσαν», υπενθυμίζοντάς του πως το 2021 ήταν και αυτός υποψήφιος χωρίς να είναι βουλευτής. Έτσι, χθες, ο Παύλος Γερουλάνος απάντησε ότι τόσο «το πείραμα Ανδρουλάκη», που εκλέχτηκε χωρίς να είναι βουλευτής, όσο και «το πείραμα Κασσελάκη τον έκαναν σοφότερο».

Όπως σημειώνει το Big Mouth, πάντως, το «συντροφικό μαχαίρωμα» του Παύλου Γερουλάνου στρέφεται πρωτίστως κατά της Άννας Διαμαντοπούλου, που είναι υποψήφια, αλλά όχι βουλευτής, αλλά -το κυριότερο- απευθύνονται και οι δύο στο ίδιο ακροατήριο. Μάλιστα, χθες ο κ. Γερουλάνος έκανε ένα ακόμα βήμα κατά της Άννας Διαμαντοπούλου, κατηγορώντας την για ανακολουθία στις θέσεις της.

Διαβάστε εδώ: Η Διαμαντοπούλου κάνει άνοιγμα στον Γερουλάνο: "Αν κερδίσω την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, γιατί να μην είναι επικεφαλής της ΚΟ;" - Τι απαντά ο ίδιος

Στο μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί πως, χθες, μιλώντας στην εκπομπή «Live News» του Mega, η Άννα Διαμαντοπούλου επανέφερε το θέμα με τον πρόεδρο εκτός Βουλής, κάνοντας πολιτικό άνοιγμα προς τον Παύλο Γερουλάνο. Συγκεκριμένα, είπε: «Αν εγώ κερδίσω, γιατί να μην είμαι εγώ πρόεδρος και ο κ. Γερουλάνος να μην είναι επικεφαλής της ΚΟ;».

Όπως όλα δείχνουν, πάντως, ο Παύλος Γερουλάνος θα χρησιμοποιήσει αυτό το επιχείρημα (δηλαδή πως το «πείραμα» με τον πρόεδρο εκτός Βουλής απέτυχε στο παρελθόν) και στη σημερινή τηλεοπτική αναμέτρηση των έξι υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, εκτός από την Άννα Διαμαντοπούλου -όπως σημειώνει η στήλη«τα σκάγια θα πάρουν» και τον εξωκοινοβουλευτικό Χάρη Δούκα...

Τι γράφει η στήλη «Big Mouth»

Το πρώτο ορατό ρήγμα στην «καθώς πρέπει» αναμέτρηση των υποψηφίων στο ΠΑΣΟΚ έρχεται κατά κύματα από τον Παύλο Γερουλάνο. Πριν από λίγες μέρες ξεκίνησε να δηλώνει πως το πείραμα με πρόεδρο εκτός Βουλής απέτυχε. Πολλοί ανθυποψήφιοί του τού την έπεσαν, λέγοντας ότι το 2021 ήταν και αυτός υποψήφιος χωρίς να είναι βουλευτής. Χθες ο Παύλος Γερουλάνος απάντησε ότι τόσο το πείραμα Ανδρουλάκη, που εκλέχτηκε χωρίς να είναι βουλευτής, όσο και το πείραμα Κασσελάκη τον έκαναν σοφότερο. Το συντροφικό μαχαίρωμα του Παύλου, πάντως, στρέφεται πρωτίστως κατά της Άννας Διαμαντοπούλου, που είναι υποψήφια, αλλά όχι βουλευτής, αλλά -το κυριότερο- απευθύνονται και οι δύο στο ίδιο ακροατήριο. Χθες έκανε ένα ακόμα βήμα κατά της Άννας Διαμαντοπούλου, κατηγορώντας την για ανακολουθία στις θέσεις της: «Αν η κ. Διαμαντοπούλου θεωρεί ότι δεν μπορεί να αλλάξει πράγματα τα οποία έλεγε στο παρελθόν, τότε νομίζω ότι κάνει πολύ μεγάλο λάθος ως πολιτικός, γιατί θα βρεθεί απέναντι σε πράγματα τα οποία έχει πει στο παρελθόν και θα πρέπει να τα υποστηρίξει χωρίς να μπορεί να πει “έκανα λάθος”», είπε χθες στο Open. Φαίνεται, πάντως, ότι ο Γερουλάνος θα χρησιμοποιήσει αυτό το επιχείρημα και σήμερα, Τρίτη, στην τηλεοπτική αναμέτρηση, όπου τα σκάγια θα πάρουν, εκτός από την Άννα, και τον… εξωκοινοβουλευτικό Χάρη Δούκα. Καλά ξεμπερδέματα.

Διαβάστε αναλυτικά τι γράφει η στήλη «Big Mouth» σήμερα ΕΔΩ