Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έχει η ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αύριο, Τετάρτη (25/9), με τον πρωθυπουργό - που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη επ' αφορμή της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ - να έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σε επενδυτικά funds κολοσσούς, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων που μπορεί να φτάνουν ακόμα και τα 2 δισ. ευρώ, όπως έχουν αναφέρει από το Σάββατο τα «Παραπολιτικά».

Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του Powergame.gr, στην εν λόγω συγκέντρωση που οργανώνει η Axia Capital στο ξενοδοχείο AMAN, παρουσία του συμβούλου του επί των οικονομικών, Άλεξ Πατέλη, και της Ελληνίδας πρέσβειρας στις ΗΠΑ, Κατερίνας Νασίκα, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τα στοιχεία που αφορούν την ελληνική οικονομία στα κάτωθι fund: Τις ABS Investements, AllianceBernstein, Ares Infrastructure, Aurora Marco Strategies, Blackstone Group, Citi Pension Fund, Claire Group, Converium Capital, Davidson Kempner, EnTrust Global, First Citizens Bank, Hudson Structured Capital Management, InterVest Capital Partners, Knighthead Capital, Lazard Asset Management, Lazard Asset Management, Morgan Stanley Investment Management, Neuberger Berman, Paulson & Co., PIMCO, Point72 Asset Management, Silverpoint Capital.

Σημειώνεται, δε, πως εκτός από την AXIA, κομβικός ο ρόλος για να γίνει η συγκεκριμένη μάζωξη ήταν και του Αλέξη Πατέλη, με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού να γνωρίζει τη... γλώσσα που μιλούν οι συγκεκριμένοι επενδυτικοί κολοσσοί.

Πέραν, όμως, του ραντεβού μείζονος σημασίας για το οικονομικό γίγνεσθαι στο AMAN, ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και ο «διπλωματικός μαραθώνιος» του Γιώργου Γεραπετρίτη, με την ατζέντα του Έλληνα ΥΠΕΞ να είναι «βαριά». Ειδικότερα, όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth, οι συναντήσεις Γεραπετρίτη θα ξεκινήσουν με την Κοσοβάρα ομόλογό του, ενώ σειρά θα έχει η συνάντηση με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταύρου, αλλά και οι συναντήσεις με τους ομολόγους του από το Αζερμπαϊτζάν, την Υεμένη, την Αίγυπτο (εδώ θα συζητηθούν θέματα που άπτονται της τριμερούς: Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος), καθώς και τους ΥΠΕΞ του Λιβάνου και της Αρμενίας.

Ο διπλωματικός μαραθώνιος Γεραπετρίτη ολοκληρώνεται με τη συνάντηση που θα έχει με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Τα ραντεβού αυτά δεν ήταν και τα μόνα για τον Γιώργο Γεραπετρίτη, που χθες συναντήθηκε και με τον Σκοπιανό ομόλογό του, με τη στήλη να σημειώνει πως ο Γιώργος Γεραπετρίτης ήταν ιδίαιτερα σκληρός στην κουβέντα που είχαν, με το μήνυμα που έστειλε και πάλι η Αθήνα εν προκειμένω να είναι πως τα Σκόπια οφείλουν να σεβαστούν τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία και υπέγραψαν.

Στον απόηχο δε (και) του τετ-α-τετ αυτού, η στήλη δεν αποκλείει πως η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, θα εμφανιστεί πολύ πιο διαλλακτική από το βήμα της ΓΣ του ΟΗΕ σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, εγκαταλείποντας ενδεχομένως τις μετεκλογικές κορόνες σε σχέση με το όνομα του γειτονικού κράτους.

Διαβάστε ολόκληρη τη στήλη Big Mouth ΕΔΩ