Δυσκολεύουν τα πράγματα για τον μεγαλοεπιχειρηματία από την Κέρκυρα Γιάννη Λαβράνο. Σύμφωνα με το Big Mouth του powergame.gr, παρά τις σχετικές προσπάθειες, δεν κατέστη δυνατόν να κουκουλωθούν οι υποθέσεις που είχε ο Λαβράνος με τα πλαστά και τα εικονικά τιμολόγια. Η ολιγωρία που επέδειξαν προφανώς οι συνεργάτες-μπροστινοί του Λαβράνου, που για να του πουλήσουν εκδούλευση και κέρδη, δεν απέδιδαν ΦΠΑ, έκοβαν πλαστά τιμολόγια και άλλα τέτοια φτηνιάρικα.

Η δουλικότητα, λοιπόν, των συνεργατών του τον έμπλεξε με τους γραφειοκράτες της Εφορίας, που έχουν κάνει τα κιτάπια του επιχειρηματία φύλο και φτερό. Κάπως έτσι, μετά τον καταλογισμό του ποσού, που ανέρχεται στα 12 εκατ. ευρώ, η υπόθεση έφτασε στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα. Κλεφτές ματιές ρίχνει και η Ευρωπαία εισαγγελέας, καθώς αν φοροδιαφύγεις, νομιμοποιείται και η ίδια να παρέμβει, από τη στιγμή που ένα ποσοστό από τη φορολογία κατευθύνεται και προς τα Ευρωπαϊκά Ταμεία.

Τι αναφέρει το Big Mouth 

- Δυσκολεύουν τα πράγματα για τον μεγαλοεπιχειρηματία Γιάννη Λαβράνο, αυτόν που δραστηριοποιείται στις 18 χώρες του πλανήτη και που δεν έχει καμία σχέση με τον μικροαπατεώνα που ονειρευόταν να γίνει νέος Βαρδινογιάννης και που φέσωσε όποιον μιλούσε ελληνικά, αγγλικά και… κινέζικα. Όπως πληροφορούμαι, παρά τις σχετικές προσπάθειες, δεν κατέστη δυνατόν να κουκουλωθούν οι υποθέσεις που είχε ο Λαβράνος με τα πλαστά και τα εικονικά. Και για να μην αδικώ τον μεγαλοεπιχειρηματία, αναφέρομαι στην ολιγωρία που επέδειξαν προφανώς οι συνεργάτες-μπροστινοί του, που για να του πουλήσουν εκδούλευση και κέρδη, δεν απέδιδαν ΦΠΑ, έκοβαν πλαστά τιμολόγια και άλλα τέτοια φτηνιάρικα. Λες και ο Λαβράνος, που κερδίζει 480 εκατ. ευρώ ετησίως, έχει ανάγκη να «κλέψει» 70-80 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα, που ο μόνος λόγος που επιχειρούσε ήταν για να προσφέρει στην πατρίδα. Η δουλικότητα των συνεργατών του τον έμπλεξε με τους γραφειοκράτες της Εφορίας, που δυστυχώς δεν λένε να καταλάβουν ότι ο Λαβράνος δεν είναι ένας επιχειρηματίας όπως οι παλιοί της Μεταπολίτευσης, αλλά κάτι σαν εθνικός ευεργέτης. Κάπως έτσι, μετά τον καταλογισμό του ποσού, που ανέρχεται στα 12 εκατ. ευρώ, εσχάτως έμαθα ότι η υπόθεση έφτασε στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα, ενώ κλεφτές ματιές ρίχνει και η Ευρωπαία εισαγγελέας. Βλέπετε, αν φοροδιαφύγεις, νομιμοποιείται και η τελευταία να παρέμβει, από τη στιγμή που ένα ποσοστό από τη φορολογία κατευθύνεται και προς τα Ευρωπαϊκά Ταμεία. Με όλα αυτά, έχω την αίσθηση ότι αρχίζουν να δυσκολεύουν τα πράγματα για τον Λαβράνο, ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι έχει μπλέξει για τα καλά.