Ο Μητσοτάκης έδωσε ξεκάθαρη απάντηση στους δεξιούς της ΝΔ λέγοντας πως είναι το «πολιτικό κέντρο»

Όπως ήταν λογικό, τα φώτα της δημοσιότητας στη Νέα Υόρκη έπεσαν χθες πάνω στη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν. Έτσι, ελάχιστοι πρόσεξαν ότι λίγες ώρες νωρίτερα, στη διάρκεια της βράβευσής του από το Atlantic Council, ο πρωθυπουργός έδωσε ουσιαστικά για πρώτη φορά - εμμέσως πλην σαφώς - μια απάντηση σε όσα του έχουν καταμαρτυρήσει τους τελευταίους μήνες για το ότι έχει στρέψει το κόμμα (και την κυβέρνηση) περισσότερο στο κέντρο, «παραμελώντας» τη λεγόμενη λαϊκή δεξιά ή την αποκαλούμενη πατριωτική δεξιά. «Πιστεύω ότι στην Ελλάδα καταφέραμε να αποδείξουμε ότι μπορεί κανείς να κυβερνήσει από το πολιτικό κέντρο. Ότι μπορεί να είναι υπέρ της ανάπτυξης αλλά και δημοσιονομικά πειθαρχημένος», είπε σε ένα σημείο της ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε: «Ότι μπορεί να είναι κανείς -επιτρέψτε μου να επαναλάβω εδώ τα λόγια της καλής μου φίλης, Τζόρτζια Μελόνι- πραγματικός πατριώτης, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην ισχυρή άμυνα και προστατεύοντας ταυτόχρονα τα σύνορα, αλλά, επίσης, μπορεί να είναι κοινωνικά φιλελεύθερος, εστιάζοντας στην παροχή δημόσιων αγαθών υψηλής ποιότητας αλλά και τη μείωση των ανισοτήτων». Η απάντησή του είχε πολλούς αποδέκτες, εκτός αλλά κυρίως εντός των «τειχών» της Νέας Δημοκρατίας. Και είχε και μια ακόμα αιχμή για τους εσωτερικούς επικριτές, που προτάσσουν την ανάγκη για ένα ξεκάθαρο δεξιό ιδεολογικό στίγμα. «Η κυβέρνησή μου έχει επικεντρωθεί περισσότερο στη χάραξη και εφαρμογή πολιτικών παρά στην πολιτική. Πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές, σε αυτούς τους καιρούς όπου μερικές φορές δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στην καθαρή ιδεολογία από ό,τι θα έπρεπε, θα πρέπει να φέρουμε αποτελέσματα. Το κλειδί της επιτυχίας για κάθε κυβέρνηση είναι, εν τέλει, η αποτελεσματική υλοποίηση», είπε χαρακτηριστικά. Και ο νοών νοείτω...


Ο επικοινωνιολόγος του Μάριου Σιαλμά τον συμβούλεψε «μην γίνεις μαϊντανός»

Σήμερα σας μεταφέρω και μία ενδιαφέρουσα πληροφορία για έναν από τους πρωταγωνιστές των ημερών: Τον διαγραμμένο από τη ΝΔ, Μάριο Σαλμά. Μαθαίνω, λοιπόν, ότι ο κ. Σλαμάς έχει το τελευταίο διάστημα υπεύθυνο επικοινωνίας για να ασχολείται με τις δημόσιες παρουσίες του. Μάλιστα, την ημέρα της διαγραφης του, ο επικοινωνιολόγος του ήταν που τον συμβούλευσε «να μην γίνει μαϊντανός». Κάπως έτσι αποφάσισε να μη κάνει τηλεοπτική εμφάνιση το βράδυ της Δευτέρας που διεγράφη, αλλα το πρωί της επόμενης μέρας και μόνο σε ένα από τα τηλεοπτικά κανάλια που του είχαν ζητήσει. Αν μάλιστα ακολουθήσει τις συμβουλές του και τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα κάνουμε μέρες να τον δούμε στην τηλεόραση. Εκτός αν τον…. πλανέψει η γοητεία του τηλεοπτικού γυαλιού.


Γραμμή υπέρ Ανδρουλάκη από Γερουλάνο

Και τώρα θα σας πάω στο ΠΑΣΟΚ. Το πρώτο ερώτημα στον Νίκο Ανδρουλάκη έγινε από τον Παύλο Γερουλάνο στο ντιμπέιτ μεταξύ των υποψήφιων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Οι κακές γλώσσες που όλο και αυξάνονται όμως στην πασοκική Ιερουσαλήμ λένε ότι σε περίπτωση που δεν περάσει ο Γερουλάνος στον δεύτερο γύρο θα δώσει σίγουρα γραμμή υπέρ Ανδρουλάκη, ειδικά αν έχει απέναντι του τον Χάρη Δούκα. Κάτι θα ξέρουν μιας και ο Γερουλάνος στην πρώτο άτυπο ντιμπέιτ, αυτό της παρουσίασης των υποψηφιοτήτων στην Κεντρική Επιτροπή φρόντισε να στρέψει τα πυρά του αποκλειστικά απέναντι στον Χάρη Δούκα. Τι είπε; Ότι ο επόμενος πρόεδρος πρέπει να είναι βουλευτής και ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι «δουλειά» αποκλειστικής απασχόλησης…


Μία κόντρα που κρατάει χρόνια στο ΠΑΣΟΚ

Συνέβη και αυτό. Προχθές Δευτέρα ο άλλοτε Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός αφού έπλεξε το εγκώμιο του Χάρη Δούκα, έκανε γνωστό ότι στηρίζει τον δήμαρχο Αθηναίων στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ. Ωστόσο εδώ συμβαίνει το εξής παράδοξο. Στενός συνεργάτης του Χάρη Δούκα είναι ο Γιάννης Σμέρος τον οποίο ο κ. Σγουρός δεν θέλει να βλέπει ούτε ζωγραφιστό. Πρόκειται για μία κόντρα που κρατάει από παλιά, όταν ο κ. Σμέρος ήταν περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη Σγουρού και είχε δεχθεί την θέση του αντιπροέδρου της ΕΣΔΝΑ, επί διοίκησης Πατούλη. Ωστόσο κ. Σμέρος λίγο αργότερα υπέβαλε την παραίτησή του από αυτή τη θέση.


Ποιοι πήγαν στον Αλέξη Τσίπρα

Ο «όλος ΣΥΡΙΖΑ» ήταν στην εκδήλωση βράβευσης του Αλέξη Τσίπρα, που πραγματοποιήθηκε στη «σκιά» της σκληρής εσωκομματικής σύγκρουσης. Από βουλευτές, το παρών έδωσαν οι Σωκράτης Φάμελλος, Χρήστος Γιαννούλης, Πόπη Τσαπανίδου, Γιώργος Ψυχογιός, Μίλτος Ζαμπάρας, Διονύσης Καλαματιανός, Ρένα Δούρου, Νίκος Παππάς, Συμεών Κεδίκογλου, Όλγα Γεροβασίλη, Κυριακή Μάλαμα, Χάρης Μαμουλάκης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Ευάγγελος Αποστολάκης, Γιώργος Καραμέρος. Επίσης, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, ο εκπρόσωπος Τύπου, Παυσανίας Παπαγεωργίου, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης, Αλέκος Φλαμπουράρης και Κώστας Ζαχαριάδης. Ανάμεσα σε άλλα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, είδαμε τους Γιώργο Βασιλειάδη, Γιάννη Μπαλάφα, Γιάννη Μπουλέκο, Παναγιώτη Κουρουμπλς και Ζαχαρούλα Τσιριγώτη. Επίσης, βρέθηκαν οι Νίκος Μπίστης και Μαρία Γιαννακάκη που ανήκουν, πλέον στη Νέα Αριστερά, αλλά και οι Στέφανος Τζουμάκας και Γιώργος Λιάνης.


Ο δικηγόρος του ΣΥΡΙΖΑ που είναι περιζήτητος

Περιζήτητος είναι το τελευταίο διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Ματζουράνης, καθώς πολλά στελέχη του απευθύνονται για να τους εκπροσωπήσει στις δικαστικές αντιπαραθέσεις που έχουν με τους συντρόφους του. Με λίγα λόγια το «θα τα πούμε με τον δικηγόρο μου» είναι το βασικό σύνθημα στον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα. Ο γνωστός δικηγόρος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να εμπλακεί σε αυτές της αντιπαραθέσεις αν και έχει πάρει σαφή θέση κατα του Στέφανου Κασσελάκη παρά το γεγονός ότι αρχικά τον στήριζε. Όπως έχει πει, ωστόσο, ο ίδιος ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον απογοήτευσε πολύ καθώς σε όλη την διάρκεια της θητείας του απασχόλησε τους πολίτες κυρίως με την προσωπική του ζωή και λιγότερο με τις πολιτικές του θέσεις.
Έτσι σήμερα είναι κόκκινο πανί για τους Κασσελακικούς …


Βίντεο... διάγγελμα του Μυλωνάκη

Ανασχηματισμό στο διοικητικό σχήμα ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης, συστήνοντας νέα αντιδημαρχεία, την οποία ονόμασε «Καθημερινότητας». Όπως έχει πει ο Δήμαρχος σε δημόσιες τοποθετήσεις του, έχει εντοπίσει καθυστερήσεις σε ζητήματα καθημερινότητας, τα οποία όπως είπε στο μήνυμά του, θεωρεί ότι θα λυθούν με τη νέα αντιδημαρχεία. Πάντως, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως η ανακοίνωση έγινε με βίντεο... διάγγελμα που παρέπεμπε σε ανακοίνωση κυβερνητικού σχήματος.


Αντιδρούν οι δικαστικοί

Τριγμούς έχει προκαλέσει στο δικαστικό σώμα το ζήτημα των μεταθέσεων των δικαστών και των εισαγγελέων. Με διάταξη που πέρασε τους προηγούμενους μήνες προβλέφθηκε η δυνατότητα αυτεπάγγελτης μετάθεσης δικαστικού λειτουργού. Αυτό ωστόσο προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Με υπόμνημα της, η μεγαλύτερη δικαστική ένωση εκφράζει την έντονη αντίθεση της στη συγκεκριμένη διάταξη και επισημαίνει πως η απόφαση για την αυτεπάγγελτη μετάθεση πρέπει να λαμβάνεται ως πειθαρχικό μέτρο και όχι ως απόρροια των ετών παραμονής δικαστων και εισαγγελέων στον ίδιο τόπο υπηρεσίας.