Δεν θα μπορούσε να αφήσει «αναξιοποίητη» η κυβέρνηση την «πάσα» της Άννας Διαμαντοπούλου για την Παιδεία στο debate των υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, μετά τα «πυρά» που εξαπέλυσε η υποψήφια για την ηγεσία του Κινήματος. 

Έτσι χθες, Τετάρτη, το πρωί, όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του powergame.gr, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο Action24, αναρωτήθηκε πώς γίνεται να λέει κάποιος ότι «δεν λειτουργούν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια», όταν ανοίγουν με τα λιγότερα δυνατά κενά, με 37.500 διορισμούς εκπαιδευτικών και με την Αστυνομία να παρεμβαίνει και να εκκενώνει καταλήψεις, κάτι που σίγουρα δεν γινόταν επί των ημερών της πρώην υπουργού.

Διαβάστε ακόμα: Ανδρουλάκης: "Το ΠΑΣΟΚ είναι στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων, δεν είναι συμπλήρωμα πλέον"

Πάντως, κανείς δεν ξέρει, όπως αναφέρει και η στήλη, πώς θα αντιδράσει στο μέλλον η Άννα Διαμαντοπούλου, αν καταφέρει να κερδίσει τις εσωκομματικές κάλπες για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και αν θα εκπλήξει με τη στάση της στα της Παιδείας.

Αυτός που ήδη, όμως, εξέπληξε με τα όσα είπε, είναι ο Παύλος Γερουλάνος, που κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα αναβαθμίζεται οικονομικά, διπλωματικά και αμυντικά.

Όπως, λοιπόν, σημειώνει χαρακτηριστικά και το Big Mouth, «ένα είναι το συμπέρασμα: "μεγάλος νικητής" του debate των υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης…».

Πάντως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί ένα πρώτο στοιχείο που προκύπτει από δημοσκόπηση σε σχέση με το debate του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, πρώτη έρχεται η Διαμαντοπούλου, δεύτερος ο Γερουλάνος, τρίτος ο Ανδρουλάκης και τέταρτος ο Δούκας.

Τι γράφει η στήλη Big Mouth

Η αντίδραση Μαρινάκη

- H κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αφήσει την πάσα της πρώην προέδρου του Δικτύου για τη μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αναξιοποίητη και ο εκπρόσωπος (Παύλος) Μαρινάκης χθες το πρωί στον αέρα του Action24 αναρωτήθηκε πώς γίνεται να λέει κάποιος ότι δεν λειτουργούν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια όταν ανοίγουν με τα λιγότερα δυνατά κενά, με 37.500 διορισμούς εκπαιδευτικών και με την Αστυνομία να παρεμβαίνει και να εκκενώνει -επιτέλους- καταλήψεις, κάτι που σίγουρα δεν γινόταν επί των ημερών της πρώην υπουργού. Τώρα δεν ξέρω πώς θα αντιδράσει στο μέλλον η κ. Διαμαντοπούλου αν πάρει τα κουπιά του ΠΑΣΟΚ και αν θα μας εκπλήξει με τη στάση της στα της Παιδείας, όπως μας εξέπληξε κι ο Γερουλάνος, που κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα αναβαθμίζεται οικονομικά, διπλωματικά και αμυντικά. Αν, μάλιστα, το άκουσα σωστά, είπε «ότι η Ελλάδα κερδίζει γιατί είναι παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή. Είναι μία χώρα με δυνατό στρατό, με δυνατή διπλωματία και με μία οικονομία η οποία ανακάμπτει σιγά σιγά μετά τη μεγάλη κρίση, η οποία έχει τη δυνατότητα να παίξει τον ρόλο του σταθεροποιητικού παράγοντα». Ένα είναι το συμπέρασμα: μεγάλος νικητής του debate αναδείχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

! Κρατήστε ένα πρώτο στοιχείο που προκύπτει από δημοσκόπηση σε σχέση με το debate. Πρώτη η Διαμαντοπουλου, δεύτερος ο Γερουλάνος, τρίτος ο Ανδρουλάκης και τέταρτος ο Δούκας.

Διαβάστε αναλυτικά τι γράφει το Big Mouth σήμερα ΕΔΩ.