Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία της Δόμνας Μιχαηλίδου, του Γιάννη Στουρνάρα και του Ευάγγελου Βενιζέλουέγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Τάκη Παππά, με τον τίτλο «Παράδοξη Χώρα».

Η εκδήλωση ξεπέρασε τις συνήθεις παρουσιάσεις βιβλίων, καθώς είχε βαρύ πολιτικό, οικονομικό και ακαδημαϊκό χαρακτήρα.

Σημειώνεται πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης, αναφέρθηκε εκτενώς στην «Παράδοξη Χώρα», δείχνοντας έτσι τη βαρύτητα των ιδεών του συγγραφέα στην τρέχουσα δημόσια συζήτηση.


Οι πρωταγωνιστές του πάνελ - Η καθοριστική συμμετοχή της Δόμνας Μιχαηλίδου

Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν τρία ισχυρά πρόσωπα από τον χώρο της οικονομίας και της πολιτικής.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσαν το «παρών», ενώ καθοριστική ήταν η συμμετοχή της μοναδικής γυναικείας φωνής στο πάνελ, που δεν ήταν άλλη από αυτή της Δόμνας Μιχαηλίδου.

Με το βαρύ βιογραφικό της, ως πρώην υπουργός Εργασίας και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, η κ. Μιχαηλίδου κατάφερε να αφήσει ένα ισχυρό αποτύπωμα στη βραδιά, αποδεικνύοντας πως είναι μία από τις πιο ξεχωριστές φωνές της νέας γενιάς πολιτικών.


Ένας διάλογος πέρα από τα συνηθισμένα

Με λίγα λόγια, όσοι παραβρέθηκαν στην παρουσίαση της «Παράδοξης Χώρας» του Τάκη Παππά δεν έγιναν μάρτυρες απλά μιας τυπικής παρουσίασης βιβλίου, αλλά ενός ζωντανού διαλόγου υψηλού επιπέδου, όπου η πολιτική, η οικονομία και η ακαδημαϊκή σκέψη συναντήθηκαν, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους τόσο μια εμπειρία πολύπλευρης ανάλυσης όσο και έναν ζωντανό διάλογο για το μέλλον της χώρας.

takis_pappas_parousiasi_vivliou
parousiasi_takis_pappas