Ραντεβού με τους Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά ζητούν… απεγνωσμένα μία μικρή ομάδα νεοδημοκρατών βουλευτών που «καίγονται» να μάθουν κάτι παραπάνω απ’ αυτά που ακούνε στις ειδήσεις. Σύμφωνα με το Big Mouth του powergame.gr οι δύο πρώην πρωθυπουργοί δέχονται απανωτά μηνύματα από παραπονεμένους «γαλάζιους» βουλευτές για το σχετικό ραντεβού.

Περισσότερο ο Μεσσήνιος πολιτικός και λιγότερο ο Καραμανλής της Ραφήνας, συμβουλεύουν τους συνομιλητές τους να κάνουν υπομονή, αφήνοντας να αιωρείται η αίσθηση ότι αναμένουν εξελίξεις, για τις οποίες δυσκολεύονται να πουν περισσότερα. Μάλιστα, στην πιάτσα κυκλοφορεί μια φημολογία η οποία θέλει να υπάρχει ενθάρρυνση των 11, που δεν αποκλείεται να γίνουν και δώδεκα και δεκατρείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, κατά το αμέσως προσεχές διάστημα οι 11 θα επιδιώξουν να «υιοθετηθούν» από κάποιον ισχυρό της παράταξης.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι τα όσα διαδίδουν για τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια, απέχουν κάτι χιλιόμετρα από την πραγματικότητα. Και απέχουν γιατί ο τελευταίος προφανώς, εκτός του ότι δεν έχει καμία όρεξη να ηγηθεί των κατατρεγμένων, έχει αποδείξει ότι δεν ανήκει στην κατηγορία των πολιτικών που αρέσκονται στην υπονόμευση του αρχηγού του κόμματος. Αυτό σημαίνει ότι αν οι 11 φιλοδοξούν να βρουν πολιτικό πατέρα, θα πρέπει να τον αναζητήσουν στο πρόσωπο κάποιου άλλου…

Τι αναφέρει το Big Mouth

Βουλευτές ζητούν ραντεβού από Καραμανλή και Σαμαρά

Κάτι σαν τον πνευματικό μου στο Άγιον Όρος αντιμετωπίζονται εσχάτως από μια ομάδα (όχι μικρή ομολογώ) νεοδημοκρατών βουλευτών οι Καραμανλής και Σαμαράς, που δέχονται απανωτά μηνύματα για σχετικό ραντεβού. Οι παραπονεμένοι προφανώς και θεωρούν ότι οι δύο πρώην αρχηγοί γνωρίζουν κάτι παραπάνω απ’ αυτά που ακούνε στις ειδήσεις. Τα γεροντάκια (που μοιάζουν με τον πνευματικό μου) σταυρώνουν τα χέρια, λες και μετουσιώνουν τον Άγιο Παΐσιο αυτοπροσώπως και κοιτάζουν τους συνομιλητές τους κάπως αφηρημένα, δείχνοντας διάθεση μεσολάβησης με τον Ύψιστο. Περισσότερο ο πρόεδρος Αντώνης και λιγότερο ο Καραμανλής της Ραφήνας, συμβουλεύουν τους συνομιλητές τους να κάνουν υπομονή, αφήνοντας να αιωρείται η αίσθηση ότι αναμένουν εξελίξεις, για τις οποίες δυσκολεύονται να πουν περισσότερα. Αν καταλαβαίνω καλά από τα όσα μου μεταφέρουν όσοι έχουν συναντηθεί με τους δύο άνδρες, το σκηνικό θα το ζήλευε και Μάρκος Σεφερλής. Σε κάθε περίπτωση, δεν θέλω ειλικρινά να πιστέψω τη φήμη που θέλει να υπάρχει ενθάρρυνση των 11, που δεν αποκλείεται να γίνουν και δώδεκα και δεκατρείς.

Ο Δένδιας κρατά αποστάσεις

Και επειδή κάπου πήρε τ’ αυτί μου, το καλό, όχι το αριστερό, που είναι λίγο πιο «περήφανο», ότι κατά το αμέσως προσεχές διάστημα οι 11 θα επιδιώξουν να «υιοθετηθούν» από κάποιον ισχυρό, σπεύδω να σας πω ότι τα όσα διαδίδουν για τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια, απέχουν κάτι χιλιόμετρα από την πραγματικότητα. Και απέχουν γιατί ο τελευταίος προφανώς, εκτός του ότι δεν έχει καμία όρεξη να ηγηθεί των κατατρεγμένων, έχει αποδείξει ότι δεν ανήκει στην κατηγορία των πολιτικών που αρέσκονται στην υπονόμευση του αρχηγού. Αυτό σημαίνει ότι αν οι 11 φιλοδοξούν να βρουν πολιτικό πατέρα για να υιοθετηθούν, θα πρέπει να πάρουν τα κουβαδάκια τους για να πάνε σε άλλη παραλία.