Στον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά εστίασαν για άλλη μια φορά τα βλέμματα των δημοσιογράφων σε χθεσινή εκδήλωση παρουσίασης ακόμη ενός βιβλίου για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

*Διαβάστε ακόμα: Μητσοτάκης: "Θέλουμε να λύσουμε το θέμα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ με την Τουρκία - Καμία λύση δύο κρατών στην Κύπρο" - Η ομιλία του πρωθυπουργού στον ΟΗΕ

Αντίθετα, σχεδόν απαρατήρητοι πέρασαν κάτι μεγάλοι παλιοί της πολιτικής, όπως είναι ο Σάββας ο Τσιτουρίδης, ο Νίκος ο Νικολόπουλος και ο ολίγον νεότερος πρόεδρος Πρόδρομος Εμφιετζόγλου.

Τι άδικο να λέγεται Τσιτουρίδης, να έχει πρωτοστατήσει στην ομάδα των λοχαγών του Καραμανλή του Β’, να έχει γίνει υπουργός του, μετά να σε έχει διώξει με τις κλοτσιές και λίγο αργότερα να είσαι πρόεδρος κόμματος και να πηγαίνεις σε μια εκδήλωση που αυτό που σκέφτονται οι διοργανωτές είναι να πουν ότι πήγες απρόσκλητος.

Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, πλέον, οι Καραμανλήδες αντιλαμβανόμενοι ότι κάτι δεν πάει καλά στις εκδηλώσεις τους, σπεύδουν να μας ενημερώσουν ποιοι προσκλήθηκαν και ποιοι όχι. Γιατί όπως και να το κάνουμε δεν περιποιεί τιμή για την υστεροφημία του Εθνάρχη να μαζεύονται όλοι οι πικραμένοι από τον Μητσοτάκη και να δηλώνουν πίστη στον συγχωρεμένο τον Καραμανλή.

Βέβαια, αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση για τον Νικολόπουλος και τον Τσιτουρίδης, που είναι κάτι σαν εικονοστάσια του Καραμανλή, όπου κρατούν αναμμένο τον πυρσό, που προσπάθησαν να σβήσουν πρωτίστως ο Σαμαράς και δευτερευόντως ο Μητσοτάκης.


Τι αναφέρει η στήλη Big Mouth

Οι απρόσκλητοι του Καραμανλισμού
Κάποιες φορές (όχι λίγες) εκνευρίζομαι όταν ανταποκρινόμενος σε μια πρόσκληση δεν μου δίνει κανείς σημασία είτε γιατί δεν με παίρνει χαμπάρι λόγω του ύψους, είτε γιατί υπάρχουν δημοσιογράφοι με «Δ» κεφάλαιο, όπως για παράδειγμα ο Πρετεντέρης. Κάπως έτσι συμβαίνει και με τους πολιτικούς που ξεκινούν από την άλλη άκρη του κόσμου για να κερδίσουν καμία φωτογραφία, άντε κάνα παραπολιτικό στο site του χωριού τους, κι εκεί που το περιμένουν βλέπουν τους επώνυμους να δεσπόζουν. Αυτό έπαθαν χθες στην εκδήλωση της παρουσίασης ακόμη ενός βιβλίου για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή (σε λίγο θα σηκωθεί και θα τους πάρει στο κυνήγι και τους συγγραφείς και τους άλλους τους βιβλιοπαρουσιαστές) όπου ενώ ξεσπιτώθηκαν κάτι μεγάλοι παλιοί της πολιτικής όπως είναι ο Σάββας ο Τσιτουρίδης, ο Νίκος ο Νικολόπουλος και ο ολίγον νεότερος πρόεδρος Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, τα βλέμματα των δημοσιογράφων εστίασαν στους γέρους του πολιτικού μάπετ σόου. Τον Καραμανλή της Ραφήνας και τον Σαμαρά της Καλαμάτας. Τι άδικο να λέγεται Τσιτουρίδης, να έχει πρωτοστατήσει στην ομάδα των λοχαγών του Καραμανλή του Β’, να έχει γίνει υπουργός του, μετά να σε έχει διώξει με τις κλοτσιές και λίγο αργότερα να είσαι πρόεδρος κόμματος και να πηγαίνεις σε μια εκδήλωση που αυτό που σκέφτονται οι διοργανωτές είναι να πουν ότι πήγες απρόσκλητος. Πλέον, οι Καραμανλήδες αντιλαμβανόμενοι ότι κάτι δεν πάει καλά στις εκδηλώσεις τους, σπεύδουν να μας ενημερώσουν ποιοι προσκλήθηκαν και ποιοι όχι. Γιατί όπως και να το κάνουμε δεν περιποιεί τιμή για την υστεροφημία του Εθνάρχη να μαζεύονται όλοι οι πικραμένοι από τον Μητσοτάκη και να δηλώνουν πίστη στον συγχωρεμένο τον Καραμανλή. Όταν όμως άφησαν τον Αντώναρο παλιότερα και τον Παπαγγελόπουλο λίγο αργότερα να κάνουν καριέρα στη μνήμη του ιδρυτή της ΝΔ, ήταν νομοτελειακό ότι κάποια στιγμή θα γέμιζαν οι αίθουσες και με τα λούμπεν στοιχεία του Καραμανλισμού. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, όταν μιλάω για λούμπεν δεν αναφέρομαι ούτε στον Τσιτουρίδη, ούτε στον Νικολόπουλο, ούτε φυσικά στον Εμφιετζόγλου, που αν και όταν έγινε πρωθυπουργός ο ανιψιός του εθνάρχη είχε βαλθεί από την υπερβολική προφανώς προσήλωση στον Καραμανλισμό να τον ανατρέψει. Ο Νικολόπουλος και ο Τσιτουρίδης είναι κάτι σαν εικονοστάσια του Καραμανλή, όπου κρατούν αναμμένο τον πυρσό, που προσπάθησαν να σβήσουν πρωτίστως ο Σαμαράς και δευτερευόντως ο Μητσοτάκης.

*Διαβάστε ολόκληρη τη στήλη Big Mouth του powergame.gr εδώ