Αυξημένη κινητικότητα παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, κάτι που πιθανότατα συνάδει με την φιλοδοξία διεκδίκησης ενός... μεγαλύτερου στόχου, ο οποίος αφορά την ίδια την Πειραιώς.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr, δεν φαίνεται πως είναι τυχαία η πληροφορία για το σύστημα της Περιφέρειας, το οποίο προσιδιάζει σε κυβέρνηση, παρά σε αυτοδιοικητικό φορέα, την ίδια ώρα που η δημοφιλία του Νίκου Χαρδαλιά έχει πάρει την... ανιούσα. Υπό το φως αυτών των δεδομένων, η στήλη δεν αποκλείει, όταν έρθει βέβαια το πλήρωμα του χρόνου, ο Περιεφερειάρχης Αττικής να είναι ένα από τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, η στήλη αποκλείει το ενδεχόμενο ο Χαρδαλιάς να εγκαταλείψει την Περιφέρεια για να γίνει αρχηγός της ΝΔ, έχοντας ίσως κατά νου και το... προηγούμενο του Πατούλη και την κατάληξή του.

Αυτό πάντως που είναι οφθαλμοφανές για την ώρα είναι το πόσο δραστήριος (και γεμάτος αυτοπεποίθηση) είναι ο Νίκος Χαρδαλιάς, που προσφάτως επισκέφθηκε τη Γαλλία για να διαφημίσει το κρασί της Αττικής. Αυτό, μάλιστα, δεν θα είναι το μόνο ταξίδι του, καθώς η στήλη αναφέρει πως θα μεταβεί τόσο στο Βατικανό, ενώ δεν αποκλείεται να πραγματοποιήσει ταξίδι και στην Ιαπωνία.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth

Παρακολουθώ, δεν σας κρύβω, µε εξαιρετικά µεγάλο ενδιαφέρον, την αυξηµένη (οµολογώ) κινητικότητα του περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, και δεν σας κρύβω ότι εσχάτως άρχισα να βάζω στο µυαλό µου και διάφορες (περίεργες) σκέψεις. Αφορµή γι’ αυτές τις περίεργες σκέψεις υπήρξε η πληροφορία σύµφωνα µε την οποία ο Χαρδαλιάς από την πρώτη µέρα που βρέθηκε στην Περιφέρεια άρχισε να συγκροτεί ένα σύστηµα που µοιάζει περισσότερο µε κυβέρνηση, παρά µε αυτοδιοικητικό φορέα. Αυτά έχουν γίνει ήδη, άρα δεν χρειάζεται να τα αναλύσουµε περαιτέρω. Από αίσθηση τώρα, και µε δεδοµένη την αυξηµένη δηµοφιλία που καταγράφει ο περιφερειάρχης, προσωπικά δεν αποκλείω, όταν θα έρθει το πλήρωµα του χρόνου, να είναι ένα από τα πρόσωπα που θα βρεθούν στο σηµείο εκκίνησης για την αρχηγία της ΝΔ. Φυσικά, αυτό είναι δική µου αίσθηση (και µόνο). Γιατί αποκλείω το ενδεχόμενο, ακόμα κι αν δημιουργηθεί κίνημα (στην κοινωνία) υπέρ Χαρδαλιά, ο ίδιος να εγκαταλείψει την Περιφέρεια για να γίνει αρχηγός της ΝΔ. Άλλωστε, γνωρίζει πολύ καλά ότι ο προηγούµενος (ο Πατούλης), που µπήκε κάποια στιγµή σε µια τέτοια λογική, τώρα ψάχνει να βρει δουλειά, εκτός του ότι τσακώνεται μέχρι και με την πεθερά του.

Για να καταλάβετε ποσό δραστήριος είναι ο Χαρδαλιάς, σας επισημαίνω ότι προσφάτως επισκέφθηκε τη Γαλλία για να διαφημίσει το κρασί της Αττικής. Πήγε στη «Μέκκα του κρασιού» για να τους πει πόσο υπέροχη είναι η Ρετσίνα Κουρτάκη που παράγεται στο εξωτικό Μαρκόπουλο. Γιατί, εδώ που τα λέμε, ψάχνοντας δεξιά κι αριστερά δεν μπόρεσα να βρω κρασί που να παράγεται στην Αθήνα και να είναι ανταγωνιστικό έστω και στον φελλό των πανάκριβων (και γευστικών) γαλλικών. Το γεγονός αυτό, δηλαδή ότι ο Χαρδαλιάς πήγε στη Γαλλία για να διαφημίσει τα αθηναϊκά κρασιά, καταδεικνύει και το μέγεθος της αυτοπεποίθησης του άνδρα. Το επόμενο ταξίδι θα είναι στο Βατικανό, για να τους μιλήσει για το ποσό σπουδαίες καθολικές εκκλησίες έχουμε στην Αττική, και ενδεχομένως να ακολουθήσει η Ιαπωνία (μετά την Όλγα Κεφαλογιάννη), για να τους πει πόσο καλό σούσι φτιάχνουμε στον Βύρωνα.

Διαβάστε ολόκληρη τη στήλη Big Mouth ΕΔΩ