Ο Μητσοτάκης πάει Αλεξανδρούπολη για τη "δεξιά ψήφο"

Σήμερα θα ξεκινήσω με την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας και του κεντρικού επιτελείου του Μαξίμου να επαναπροσεγγίσει τους δυσαρεστημένους «γαλάζιους» ψηφοφόρους που από τις εκλογές και δώθε κοιτούν από απόσταση του παλιό τους το κόμμα. Το σχέδιο, λοιπόν, έχει ως εξής: περιοδείες κυβερνητικών κλιμακίων και στελεχών στην ελληνική επικράτεια, προκειμένου να ανακτηθεί η επαφή της κυβερνητικής παράταξης με την κοινωνία, και στοχευμένες επισκέψεις στην περιφέρεια από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα, η λεγόμενη Εθνική Στρατηγική Περιφερειακής Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης, με ορίζοντα το 2030, για καθεμιά από τις 13 Περιφέρειες της ελληνικής επικράτειας, θα περιλαμβάνει και εκδηλώσεις σε καθεμία από τις 13 Περιφέρειες. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί την Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη, όπου θα παρουσιαστεί το περιφερειακό σχέδιο Ανάπτυξης για την περιοχή. Οι ανακοινώσεις ξεκινούν από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, για την οποία προωθούνται πάνω 370 κρίσιµα έργα ύψους 5,2 δισ. ευρώ, ενώ στόχος είναι η αναβάθµιση των υποδοµών, η στήριξη του πρωτογενούς τοµέα και η πράσινη µετάβαση, µε εµβληµατικά έργα τον κάθετο άξονα E61 της Εγνατίας Οδού Καβάλα-∆ράµα-Σέρρες «Τµήµα Κρηνίδων-Σταυρού» και την αναβάθµιση σιδηροδροµικών γραµµών.


Η τιμητική για Δήμα, Χαραλαμπογιάννη και Πετραλιά στο Υπουργικό

Και συνεχίζω με τα κυβερνητικά με το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο. Τρεις υφυπουργοί της νεότερης γενιάς, που κρατούν γενικά χαμηλούς τόνους και κάνουν αθόρυβη δουλειά, θα παρέμβουν στη σημερινή συνεδρίαση. Στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου συμμετέχουν μόνο οι υπουργοί και εκτάκτως κάποιοι υφυπουργοί, όταν συγκεκριμένα έχουν να παρουσιάσουν ένα νομοσχέδιο της αρμοδιότητάς τους. Έτσι, σήμερα από τη γενιά των σαραντάρηδων της κυβέρνησης θα διαβούν την πόρτα της αίθουσας συνεδριάσεων στο ισόγειο του Μεγάρου Μαξίμου ο Χρίστος Δήμας, ο Θάνος Πετραλιάς και η Βιβή Χαραλαμπογιάννη, για ζητήματα που έχουν δουλέψει πολύ το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Οικονομίας, Χρίστος Δήμας, για τις φορολογικές ελαφρύνσεις και μειώσεις φορολογικών συντελεστών, ο έτερος υφυπουργός Οικονομίας, Θάνος Πετραλιάς, για το μεσοπρόθεσμο 2025-2028 (μαζί βέβαια και οι δύο με τον Κωστή Χατζηδάκη) και η υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, για τις προσλήψεις στο Δημόσιο το 2025, από κοινού και εκείνη με τον Θεόδωρο Λιβάνιο.



Τα καλά λόγια της Ζέττας Μακρή για Σαμαρά, Βενιζέλο, Αρβανιτόπουλο

Μία εξαιρετική διοργάνωση για το μέλλον του Ελληνισμού στην Ίμβρο και την Τένεδο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Με τον τίτλο «Ίμβρος και Τένεδος: Νόστος και Προοπτική», το συνέδριο πραγματοποιήθηκε 101 χρόνια μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου, ύστερα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Ιμβρίων, σε συνεργασία με την Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης και τον Σύλλογο Τενεδίων «Ο ΤΕΝΝΗΣ», με την όλη διοργάνωση να αναλαμβάνει η CEO της Orange Advertising, Δέσποινα Πορτοκάλη, που γεννήθηκε στην Ίμβρο και πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Μεταξύ των ομιλητών ήταν και η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, η οποία αναφέρθηκε στις προσπάθειες της χώρας μας για να ξαναλειτουργήσουν τα ελληνικά σχολεία της Ίμβου, αποθεώνοντας μάλιστα την κυβέρνηση Σαμαρά για τις κινήσεις της, όπως και του τότε υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου. «Το 2013 ύστερα από 50 χρόνια σιωπής επαναλειτούργησε το μειονοτικό δημοτικό σχολείο στην Ίμβρο. Πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και υπουργός Εξωτερικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος», είπε η κ. Μακρή και ο παρακαθήμενος κ. Βενιζέλος «έσκασε» ένα χαμόγελο ευγνωμοσύνης, ενώ στο διάλειμμα του συνεδρίου έσπευσε να χαιρετήσει και να ευχαριστήσει την υφυπουργό Παιδείας για την αναφορά της αυτή. Σημειώνεται πως στο επιτυχημένο αυτό συνέδριο έδωσαν επίσης το «παρών», μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης και Δημήτρης Μάντζος και οι εφοπλιστές κ.κ. Προκοπίου και Μαρτίνος.



Στη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη

Μακριά από κάμερες και φωτογράφους, σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο, έγινε το πρωί του Σαββάτου στον Ιερό Ναό της Παναγιάς Γρηγορούσας στην Πλάκα το μνημόσυνο για τα 35 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Ήταν εκεί η Ντόρα Μπακογιάννη με τον σύζυγό της Ισίδωρο, η Αλεξία Μπακογιάννη με τα τρία παιδιά της, ο Κώστας Μπακογιάννης με τη σύζυγό του, Σία Κοσιώνη, η Αναστασία Κασβίκη, αδελφή του αείμνηστου Παύλου, όπως και ο αδελφός του Νίκος και η Κατερίνα Μητσοτάκη. Από τον κύκλο των φίλων της οικογένειας παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, οι πρώην αντιδήμαρχοι Αθηναίων Νίκος Αβραμίδης, Χρόνης Ακριτίδης, Τώνια Κανελλοπούλου, ο Γιάννης Πευκιανάκης, ο Αντώνης Σγαρδέλης κ.ά.



Έχει τη μειοψηφία των νομαρχιακών ο Κασσελάκης

Τα στελέχη που βρίσκονται δίπλα τον έκπτωτο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται συχνά-πυκνά στις νομαρχιακές επιτροπές που έχουν βγάλει ψηφίσματα συμπαράστασης στον Στέφανο Κασσελάκη. Το κάνουν αυτό για να δείξουν ότι το κόμμα είναι στο πλευρό του πρώην αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτεσης. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Στο σύνολό τους οι νομαρχιακές επιτροπές ανέρχονται στις 74, ενώ ψηφίσματα έχουν βγάλει μόνο 10. Στο ερώτημα γιατί οι υπόλοιπες δεν έχουν συνταχθεί με κάποια πλευρά, η απάντηση είναι ότι τα στελέχη που είναι στους «87» δεν θέλουν να εμφανίσουν το κόμμα διχασμένο. Έτσι αφήνουν το σύστημα Κασσελάκη να εκτίθεται.



Πρωτοκλασσάτα στελέχη των ΑΝΕΛ στηρίζουν Δούκα

Σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ τα έχουμε δει όλα. Αυτό που σίγουρα δεν περίμενε κανείς ήταν να δει πρώην στέλεχος των ΑΝΕΛ και μάλιστα πρωτοκλασάτο να στηρίζει κάποιον υποψήφιο. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, τις προηγούμενες μέρες ο Χάρης Δούκας επισκέφθηκε την Ξάνθη! Μάλιστα, στο πλευρό του εμφανίστηκε ο πρώην γραμματέας του κόμματος Καμμένου, Παναγιώτης Σγουρίδης, αλλά και ο διαγραφείς βουλευτής Μπουρχάν Μπαράν, ο οποίος διεγράφη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ επειδή κατηγορείται για παράνομες συνταγογραφήσεις. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, πολλά στελέχη όταν αντίκρισαν τον Παναγιώτη Σγουρίδη σηκώθηκαν και έφυγαν εκνευρισμένα από την αίθουσα…



Το πόστο του Δούκα με… τις λάθος τελείες στο ΠΑΣΟΚ

Παραμένουμε στην περίπτωση Δούκα, ο οποίος την Παρασκευή έκανε ένα ποστ με φόντο τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, κάποιοι πολύ παρατηρητικοί πρόσεξαν ότι αντί για ΠΑ.ΣΟ.Κ έγραφε Π.Α.Σ.Ο.Κ και σχολίαζαν δηκτικά ότι δεν ξέρει τα ακρωνύμια του κόμματος και θέλει να γίνει αρχηγός…



Πώς σχεδιάζει να αφήσει εκτός Βουλής τη Γιαννακοπούλου ο Ανδρουλάκης

Το κλίμα που επικρατεί μεταξύ Ανδρουλάκη και Γιαννακοπούλου δεν χρειάζεται πολλές λέξεις για να περιγραφεί, αλλά μόνο μία, είναι ψυχροπολεμικό… Στο ντιμπέιτ, άλλωστε, δεν έμεινε καμία αμφιβολία περί αυτού. Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, πως αν εκλεχθεί ξανά πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης, θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να μη βγει ξανά βουλευτής η Νάντια Γιαννακοπούλου. Προφανώς δεν θα τη διαγράψει, θα κατεβάσει όμως στην εκλογική της περιφέρεια στις επόμενες εκλογές τον νεαρό γιο του Μιχάλη Καρχιμάκη, Λευτέρη, που είχε επίδοση-έκπληξη στις ευρωεκλογές και θα τον στηρίξει ο ίδιος. Βέβαια η Νάντια μόνο αναπάντητη δεν θα αφήσει την πρόκληση. Αναμένεται σκληρή μάχη στα Δυτικά…



Survivor στήριξη στον Παύλο Γερουλάνο

Έναν απρόσμενο υποστηρικτή φαίνεται ότι βρήκε ο Παύλος Γερουλάνος στον δρόμο προς τις εσωκομματικές κάλπες του ΠΑΣΟΚ. Ο λόγος για γνωστό τικ τόκερ και πρώην παίκτη του Survivor, ο οποίος πόσταρε στο Instagram μια αφίσα του κ. Γερουλάνου που σχετίζεται με την κεντρική του ομιλία στην Αθήνα!



Με Ανδρουλάκη ο Κωνσταντόπουλος και ο Βασίλης Σκουντής

Τον Νίκο Ανδρουλάκη στηρίζει στην κούρσα των εσωκομματικών εκλογών ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Μάλιστα, ο πρώην βουλευτής έδωσε το «παρών» στην ομιλία του κ. Ανδρουλάκη στην Πετρούπολη. Υπέρ της υποψηφιότητας του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ταχθεί επίσης ο πολύ γνωστός αθλητικός συντάκτης Βασίλης Σκουντής. Τους δύο άνδρες, πέρα από την κοινή καταγωγή, τους ενώνει και η αγάπη για την πορτοκαλί μπάλα του μπάσκετ. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Σκουντής ήταν υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2023 στον Νομό Ρεθύμνου, όπου κατετάγη δεύτερος, συμβάλλοντας τα μέγιστα προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να ανεβάσει τα ποσοστά του στον νομό.



"Έσβησε" την αντιπολίτευση με… photoshop

Φαίνεται απίστευτο… αλλά συνέβη, όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση σε δήμο της Αττικής. Ο επικεφαλής παράταξης αναφέρει πως η Δημοτική Αρχή… αφαίρεσε τον ίδιο από φωτογραφία εκδήλωσης, μάλιστα το photoshop δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο γιατί στη φωτογραφία έχουν μείνει κάτι παπούτσια… να φαίνονται! Είναι «αλλεργικός», όπως όλα δείχνουν, ο δήμαρχος με την αντιπολίτευσή του.



Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έδωσε 8.000 ευρώ για εορτασμούς για τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσο

Με απόφαση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας δόθηκε με απευθείας ανάθεση στην εταιρεία BESPOKE COMMUNICATIONS IKE το ποσό των 7.998 ευρώ με ΦΠΑ. Σκοπός της ανάθεσης αυτής ήταν η παροχή υπηρεσιών για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην εκδήλωση προώθησης θρησκευτικού & προσκυνηματικού τουρισμού, με αφορμή τον εορτασμό για τα 100 χρόνια από την έλευση του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου από την Καππαδοκία στην Εύβοια, που πραγματοποιήθηκε στις 29-9-2024. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής ΠΣΕ έτους 2024 – έργο 4: «Διοργάνωση εκδηλώσεων & Προωθητικών Δράσεων (Διά ζώσης ή διαδικτυακά)».



263 ερωτήματα έχουν απαντηθεί για τον δικαστικό χάρτη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Από τις 16 Σεπτεμβρίου με την εφαρμογή του νέου δικαστικού χάρτη υποβλήθηκαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, μέσω της ειδικής πλατφόρμας που τέθηκε σε λειτουργία, 263 ερωτήματα απ' όλους τους εμπλεκόμενους με τη Δικαιοσύνη (Δικαστές, Δικαστικούς Υπαλλήλους, Δικηγόρους, Πολίτες). Τα ερωτήματα απαντήθηκαν αυθημερόν ή εντός της επόμενης εργάσιμης ημέρας. Τα 180 που είχαν αποσταλεί στο ειδικό email για τον Δικαστικό Χάρτη (jm@justice.gov.gr) έχουν ήδη απαντηθεί γραπτώς, ενώ τα υπόλοιπα ερωτήματα τηλεφωνικώς από το Γραφείο Υφυπουργού και τους δικαστές της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου. Οι πιο συχνές ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την άμεση ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων.