Εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο, που αναμένεται να συνεδριάσει στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

*Διαβάστε ακόμα: Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα: Παρουσιάζεται το κυβερνητικό σχέδιο για το Δημογραφικό, φορολoγικές ανάσες για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες και ο προγραμματισμός για 20.000 προσλήψεις

Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, εκτός από την εισήγηση του υπουργού Χατζηδάκη για τα όσα θα πάρουμε την επόμενη χρόνια, θα έχουμε μια σειρά από μέτρα για την οικογένεια που θα παρουσιαστούν από την υπουργό Ζαχαράκη και κάτι άλλα που θα σχετίζονται με την ασφάλεια που θα τα εισηγηθούν οι Χρυσοχοΐδης Φλωρίδης.

Το σημαντικότερο θα είναι αυτό που θα αφορά τις αλλαγές στους υπότροπους εγκληματικών πράξεων. Αν δηλαδή κάποιος επαναλαμβάνει το έγκλημα και βρίσκεται υπό καθεστώς «παρόντος», τη δεύτερη φορά θα φυλακίζεται, όπως αναφέρει η ίδια στήλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον θα έχουν και τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Υπουργός Τσιάρας.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός, ο οποίος την Τετάρτη 2/10 αναμένεται να επισκεφτεί τον Έβρο, πριν την έναρξη του Υπουργικού, θα ενημερώσει τους υπουργούς σχετικά με τα όσα έγιναν κατά το πρόσφατο ταξίδι του στη Νέα Υόρκη.


Τι αναφέρει η στήλη Big Mouth

Με «δώρα» η ατζέντα του Υπουργικού
Το σημερινό Υπουργικό έχει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί όπως έχει γίνει ήδη γνωστό εκτός από την εισήγηση του υπουργού Χατζηδάκη για τα όσα θα πάρουμε την επόμενη χρόνια, θα έχουμε μια σειρά από μέτρα για την οικογένεια που θα παρουσιαστούν από την υπουργό Ζαχαράκη και κάτι άλλα που θα σχετίζονται με την ασφάλεια που θα τα εισηγηθούν οι Χρυσοχοΐδης – Φλωρίδης. Επ’ αυτού το σημαντικότερο θα αφορά τις αλλαγές στους υπότροπους εγκληματικών πράξεων. Αν δηλαδή κάποιος επαναλαμβάνει το έγκλημα και βρίσκεται υπό καθεστώς «παρόντος» απλά τη δεύτερη φορά θα φυλακίζεται. Τέλος ενδιαφέρον θα έχουν και τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Υπουργός Τσιάρας. Εξ όσων πληροφορήθηκα από κάτι φίλους που μιλούν με συνεργάτες του προέδρου Μητσοτάκη, της ημερήσιας διάταξης του Υπουργικού, θα προηγηθεί μια ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για τα όσα έγιναν κατά το πρόσφατο ταξίδι του στη Νέα Υόρκη.

! Την Τετάρτη ο αρχηγός Κυριάκος θα επισκεφτεί τον Έβρο, όπου δεν αποκλείεται να συνοδεύεται από τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Μεταναστευτικής Πολιτικής Νίκο Παναγιωτόπουλο.

*Διαβάστε ολόκληρη τη στήλη Big Mouth του powergame.gr εδώ